Partir en Rhône-Alpes

Op weg naar Rhône-Alpes

Als u op zoek bent naar een kampeerbestemming in de prachtige regio Rhône-Alpes, bent u bij ons aan het juiste adres! Onze camping Les rives de Condrieu is ideaal gelegen om te genieten van de wonderen van deze streek.

Er zijn veel activiteiten om u bezig te houden: buitensporten en activiteiten, culturele bezienswaardigheden, sightseeing. Natuurliefhebbers zullen de nabijheid van het regionale natuurpark Pilat en de site van Sainte-Croix-en-Jarez op prijs stellen.

Wat te doen in Rhône-Alpes?

  • Lyon

    Wandelen in Lyon

    Tijdens uw verblijf op onze camping is een bezoek aan Lyon een must! Op het programma: het toeristische paviljoen, Place Bellecour, de levendige taferelen van het oude Lyon. Voor een volledig dagje uit gaat u naar het Parc de la Tête d'Or en verkent u de prachtige tuinen en het meer, zonder Fourvière en het Presqu'île te vergeten.

  • Le parc Naturel Régional du Pilat 

    Het regionale natuurpark Pilat

    Of u nu houdt van wandelen, mountainbiken, kanoën of ezeltochten, dit regionale park heeft voor elk wat wils. Enkele ideeën voor wandelingen: de berg Monnet en zijn prachtige panorama, het dorp Malleval, de wandeling naar de Pic des 3 Dents via de Route des Crêtes.

  • Le village de Sainte-Croix-en-Jarez

    Het dorp Sainte-Croix-en-Jarez

    Dit kleine juweeltje, gelegen aan de voet van het regionale park Pilat, is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Te bezoeken: de kloosterkerk uit de 17e eeuw, de keuken van de kartuizer monniken, het grote klooster en een hermitage.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

Gratin dauphinois, wijn, bugnes, Saint-Marcellin, rozet, kikkerbilletjes, Savoyaardse fondue, Perouges suikertaarten, kazen uit de Auvergne, praline brioche...

De must-see bezoekjes

Lyon, het Parc de la tête d'or, de Basiliek Notre Dame de Fourvière, het Ideale Paleis van de Facteur Cheval, de Espace Zoologique de Saint-Martin-la-Plaine...

Surf picto

Sports

Wandelen, fietsen, boswandelingen, waterskiën, wakeboarden, varen, tafeltennis, wandelen, fietsen, minigolf... Onze camping in de Rhône ligt vlakbij het watersportcentrum Les Roches de Condrieu.

Buitenactiviteiten

Les randonnées du ViaRhôna

De ViaRhôna wandelingen

Neemt u graag uw fietsen mee naar de camping of gaat u graag wandelen? Nou, er is een geweldige manier om de regio te verkennen, door de ViaRhôna route te volgen. Deze route, die loopt van de oevers van het meer van Genève tot de stranden van de Middellandse Zee, volgt de loop van de Rhône. Er zijn veel groene routes voor gezinnen. Wandel door de vele charmante dorpjes in de regio en geniet van de verscheidenheid van het Rhônelandschap.

Du rafting à Saint-Pierre-de-Bœuf

Rafting in Saint-Pierre-de-Bœuf

Laten we gaan voor een leuke sessie in wit water... Niet ver van onze camping in Condrieu vindt u een andere watersportbasis aan de voet van de stuwdam van Saint-Pierre-de-Bœuf. Op het programma: raften, kajakken en kanoën. De stromingen van de kunstmatige rivier zorgen voor sensatie voor jong en oud.

Le safari des Peaugres

De Peaugres safari

Zin in een safari als geen ander? Trakteer uzelf op een geweldige dag bij Peaugres! In deze dierentuin, in het hart van de Ardèche, leven bedreigde diersoorten zoals wilde dieren, olifanten, apen en reptielen. Ontdek de wilde dieren tijdens een safari met de auto of te voet. Bezoekers kunnen zelfs meewerken aan het welzijn van de dieren tijdens de verzorgersdagen.

De to-do's

  • Saint-Romain-en-Gal

    Saint-Romain-en-Gal

    Dit kleine dorp in de oude provincie Lyonnais ligt op slechts 5 km van onze camping. Het is vol schilderachtige plaatsen en onderhoudende activiteiten, te beginnen met het Gallo-Romeinse museum met collecties en een archeologische site die meer dan 2000 jaar geschiedenis onthullen.

  • Le jardin du bois marquis

    De tuin van Bois Marquis

    Deze prachtige tuinen zijn het werk van één man die gepassioneerd is door zijn land. Deze mooie wandeling voert u langs een kleine vijver met zijn siereenden. Een heerlijk bezoek in elk seizoen.

  • Le parc zoologique de Saint-Martin La Plaine

    Het dierenpark van Saint-Martin La Plaine

    Gelegen tussen Saint-Etienne en Lyon, op slechts 30 minuten van onze camping in de regio Rhône-Alpes, bevordert deze dierentuin met zijn 1000 dieren het welzijn en het respect voor dieren. De stichters van het park hebben een bijzondere liefde voor gorilla's en nemen veel verlaten dieren op.

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

Les ravioles du Dauphiné

Les ravioles du Dauphiné

Le poulet de Bresse

Le poulet de Bresse

La truffade

La truffade

Les quenelles Sauce Nantua

Les quenelles Sauce Nantua

Le Saint - Nectaire

Le Saint - Nectaire

Le Beaujolais

Le Beaujolais

De excursies die u niet mag missen

Le marché de Vienne

De markt van Vienne

Het is een van de grootste markten van Frankrijk met 6 km en 400 handelaren! Kom het ontdekken op slechts enkele kilometers van onze camping en vertrek met mooie souvenirs voor het hele gezin.

Les clos de la Chaise-Dieu

Het kasteel van Chaise-Dieu

Bezoek de beroemde Clos de La Chaise-Dieu. Een unieke natuurlijke omgeving en een ongelooflijk rijke architectuur, met Romaanse en Gotische kunst. Het is een plek om te ontdekken vanwege de overblijfselen uit de 11e eeuw.

Les vignobles du Beaujolais, des Côtes rôties et de Condrieu

De wijngaarden van Beaujolais, Côtes rôties en Condrieu

De wijngaarden bieden de perfecte omgeving voor een kampeervakantie. Proef heerlijke lokale wijnen en verken de boom- en wijngaarden om de regionale cultuur op te snuiven. Wijnliefhebbers, geniet van de verschillende festivals en evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!