Que faire au Cap Ferret

Ga naar Cap Ferret

Wilde stranden zover het oog reikt, het geluid van de golven en authentieke vegetatie. Wij heten u welkom bij Cap Ferret!

Onze 4-sterrencampings Les Viviers en Les Embruns, met hun uitzonderlijke ligging in Cap Ferret, bieden u de vakantie waar u van droomt. Profiteer met uw gezin of vrienden van dit kleine paradijs om er even tussenuit te zijn, met zijn directe toegang tot een privéstrand en zijn stacaravans met uitzicht op de baai van Arcachon en de Dune du Pilat.

Wat is er te doen in Lège-Cap-Ferret?

  • Le phare du Cap Ferret

    De vuurtoren van Cap Ferret

    Begin uw bezoek met het beklimmen van de 258 treden van de vuurtoren van Cap Ferret en laat u meeslepen door het adembenemende uitzicht. Met zijn typische architectuur en zijn prachtige uitzicht op het schiereiland biedt het een panoramisch uitzicht op de baai van Arcachon, de Banc d'Arguin en de Dune du Pilat.

  • Le marché du cap ferret

    De markt

    Wilt u de verse producten van het Bassin ontdekken? Ga naar de markt om de dag voorzichtig te beginnen. U kunt de streekproducten ontdekken: oesters, vetgemeste eenden, charcuterie... authentieke en gerenommeerde verse producten die uw smaakpapillen zullen verrukken.

  • Dégustation d’huître les pieds dans l’eau

    Oesters proeven met uw voeten in het water

    Met uitzicht op het bassin kunt u genieten van een onvergetelijk moment voor de lunch of het diner. In de vele proefhutten bieden de plaatselijke oesterkwekers u de mogelijkheid te genieten van een fles witte wijn en een schotel zeevruchten met uitzicht op een uitzonderlijk decor. Het is een ervaring op zich met de smaak van jodium en vakantie.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Oesters, vis, chocolade van Patachou, ijs van Frédélian, witte duinen, vissoepen, kaviaar van Aquitaine, bier van Mira, zandkoekjes van Dune, asperges van Sables des Landes, Merveille...

De must-see bezoekjes

De vuurtoren, de Dune du Pilat, het Bassin d'Arcachon, Bordeaux, het Ile aux Oiseaux, de Pointe du Cap-Ferret, de Banc d'Arguin, de oesterdorpen, de 44 hectare, de kapel Villa Algérienne, het blokhuis, het Nationaal Natuurreservaat van de Zoutweiden...

Surf picto

Sport

Surfen, paddle boarding, zeilen, wakeboarden, golf, tennis, skateboarden, squash, paardrijden, jeu de boules, klimmen, fietsen, wandelen, joggen, tennis, golf, bootverhuur...

Buitenactiviteiten

Un pique-nique à la plage

Een picknick op het strand

Pak een gevulde mand, uw handdoek en wandelschoenen en vertrek voor een gezellige picknick in de schaduw van de pijnbomen: de ideale manier om een speciaal moment met uw gezin te delen in een idyllische omgeving. Waarom trekt u geen strootjes om te kiezen welke van de 20 stranden u zult kiezen? L'Herbe, le Truc Vert, La Pointe aux Chevaux, la Truquette, l'Horizon...

Une balade en pinasse

Een ritje op de pinasse

Geniet van een ongewone ervaring door te varen aan boord van een pinasse, een kleine platbodem, op de wateren van Cap Ferret. U wordt door gepassioneerde zeilers en oesterkwekers door dit echte natuurjuweel geleid. U kunt de Banc d'Arguin, het dorp Le Four of het Île aux oiseaux en de cabanes tchanquées bewonderen en meer te weten komen over de getijden.

Le Banc d’Arguin

Le Banc d’Arguin

De Banc d'Arguin, die eruitziet als een ansichtkaart, is een groot beschermd natuurgebied, doorkruist door bevaarbare kanalen en bezaaid met door de golven en de wind getrokken zandbanken. Dit natuurgebied, dat per boot bereikbaar is, is een zonnige schat waar trekvogels komen uitrusten... en u kunt hetzelfde doen!

De must-haves

  • Le Blockhaus du phare

    De Vuurtoren Blokhut

    De blokhut van de vuurtoren van Cap Ferret vormt de historische pendant van uw verblijf in Lège-Cap-Ferret. Het is een Duits fort gelegen bij de vuurtoren die een prachtig zicht op zee biedt. U kunt dit historische monument bezoeken via de trap of het kustpad. Zodra u de top bereikt, bewondert u de zee en maakt u van de gelegenheid gebruik om foto's te maken!

  • La Réserve Naturelle Nationale des Prés Salés

    La Réserve Naturelle Nationale des Prés Salés

    Met zijn 350 hectare biedt het nationale natuurreservaat Prés Salés u de mogelijkheid een uniek ecosysteem te ontdekken, bestaande uit een groot aantal beschermde en zeldzame soorten zoals vlinders en vogels. U kunt wandelen over de schilderachtige paden die langs de moerassen lopen en het idyllische landschap van het bekken van Arcachon bewonderen.

  • La Chapelle de la Villa Algérienne

    La Chapelle de la Villa Algérienne

    La Chapelle de la Villa Algérienne is een prachtig gebouw gebouwd in 1885 door Léon Lesca. De kleurrijke architectuur, versierd met mozaïeken, verleidt de bezoekers. Met zijn rijke en fascinerende geschiedenis is het een must voor liefhebbers van kunst en architectuur.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Les fruits de mer

Les fruits de mer

Dunes Blanches

Les dunes blanches

L’eau des Abatilles

L’eau des Abatilles

Les sablés de la Dune

Les sablés de la Dune

Le foie gras

Le foie gras

Le caviar d’Aquitaine

Le caviar d’Aquitaine

De excursies die u niet mag missen

L’Île aux Oiseaux

L’Île aux Oiseaux

Het Île aux Oiseaux, dat per boot bereikbaar is, is onbewoond en een waar paradijs voor de 150 soorten trekvogels die hier jaarlijks halt houden. Onder het welwillende oog van een gids kunt u de Cabanes Tchanquées, maar ook kokmeeuwen en blauwe reigers bewonderen.

Arcachon

Arcachon

Profiteer van uw verblijf in Cap Ferret om een tussenstop te maken in Arcachon. Het resort leeft met bars en restaurants met lokale menu's, souvenirwinkels en boottochten. Een levendig intermezzo bij de campings tussen twee excursies in.

La pointe du Cap Ferret

La pointe du Cap Ferret

La Pointe, een echt juweel van Cap Ferret, is het hoogste punt van het eiland en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan, de Dune du Pilat en de Banc d'Arguin. U kunt langs de zeedijk wandelen en genieten van de zeelucht en de weelderige, bijna magische landschappen die u te wachten staan.

  • Les Viviers

    Gironde

    -

    In de buurt van Bordeaux

    • Prive strand
    • Waterpark
    • Unieke ligging aan de rand van de baai d'Arcachon
  • Les Embruns

    Gironde

    -

    Lège cap ferret

    • Waterpark
    • Talloze sportfaciliteiten
    • Tussen het bassin en de oceaan
    • Onder de dennenbomen

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!