Découvrir la Charente Maritime

Ontdek de Charente-Maritime

Tussen land en zee charmeert de regio zowel door de fijne zandlandschappen als door het milde klimaat en de joviale sfeer.

Als u nieuwe energie wilt opdoen in een streek vol geschiedenis, bijzondere architectuur en specialiteiten die de fijnproevers zullen bekoren, dan is de Charente Maritime uw volgende bestemming. Verblijf op een van onze prachtige 4 sterren campings op loopafstand van de stranden van La Palmyre, de Côte Sauvage en het beroemde strand van Bonne Anse en geniet van een heerlijke tijd met het gezin!

Wat is er te doen in Charente-Maritime?

  • Visiter La Rochelle

    Bezoek La Rochelle

    Vertrek niet zonder een bezoek aan La Rochelle. De kustplaats wordt zowel door bezoekers als door de plaatselijke bevolking gewaardeerd om haar goede leven. Slenter door de smalle straatjes van de oude stad en de charmante huizen, ontdek de haven, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de drie torens... In de zomer kunt u het beroemde festival van Francopholies bijwonen dat elk jaar plaatsvindt.

  • Découvrir le marais poitevin

    Ontdek de moerassen van Poitevin

    Vertrek voor een zwevend moment: de Poitevin moerassen zullen de betoverende pendant van uw vakantie zijn. Op deze plek, het op één na grootste watergebied van Frankrijk, gaat de vegetatie op in de weerspiegeling van het water waarop je met een bootje kunt varen.

  • La cité de l’huître

    De Oesterstad

    De oesterkweek is belangrijk voor de regio, die een belangrijke producent is. De oesterstad in Marennes biedt een heel programma: een wandeling door de moerassen van de Seudre, proeven tijdens een bijzondere lunch met uitzicht op het water, tentoonstellingen en activiteiten rond het thema oesters voor jong en oud.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

De Charente Maritime is een regio die rijk is aan zeevruchten en andere lokale specialiteiten. U moet zeker oesters, mosselen, garnalen, schelpdieren, vis, zeewier, enz. proeven. U kunt ook zout van het Ile de Ré of honing uit Charente meenemen als souvenir.

De must-see bezoekjes

De dierentuin van Palmyre, de Lantaarntoren, het aquarium van La Rochelle, de Vuurtoren van Walvis, het strand van Gatseau, Fort Boyard, het Ile de Ré, de kerk Notre-Dame de Royan, het Ile d'Oléron, Rochefort...

Surf picto

Sport

Zeevissen, fietsen, elektrische scooters, surfen, skyboarden, wandelen, kajakken... Aan sportieve activiteiten geen gebrek om de streek op een leuke manier te ontdekken.

Activiteiten in de buitenlucht

Le canal de Rompsay

Le canal de Rompsay

Zin in een tochtje op het water midden in de natuur in La Rochelle? Het kanaal met zijn rustige water kan worden bevaren per kajak of stand up paddle, voor een moment buiten de tijd, beschut tegen de golven en de wind.

S’émerveiller au zoo de la Palmyre

Bewonder de dierentuin van Palmyre

Tijdens uw verblijf op onze camping in La Palmyre kunt u meer dan 1600 verschillende diersoorten ontdekken. Zoogdieren, vogels en reptielen kunnen in hun natuurlijke omgeving worden geobserveerd in de 18 hectare van deze dierentuin, die zich bekommert om het welzijn van zowel de dieren als de bezoekers.

Une balade en bateau

Een boottocht

De Charente is vol adembenemende landschappen, maar is nog bekender om zijn oceaan en stranden. Neem het gezin mee voor een dagje op het water voor een picknick en een rondleiding over de omliggende eilanden.

De must-haves

  • Le Fort Boyard

    Le Fort Boyard

    Mis een bezoek aan Fort Boyard niet tijdens uw verblijf in de regio. Hoewel het niet mogelijk is het binnenland te bezoeken, is het wel mogelijk het te benaderen per boot, catamaran en zelfs helikopter! Een aangename activiteit zowel op een zonnige dag als bij zonsondergang.

  • Le château de la Roche Courbon

    Le château de la Roche Courbon

    Hier is een activiteit die zowel volwassenen als kinderen zal plezieren. U kunt door de Franse tuinen dwalen, de vele ingerichte kamers van het kasteel en de grotten bezoeken, maar ook speurtochten en zelfs een ontsnappingsspel spelen.

  • Royan

    Royan

    Een stad met een kenmerkende en herkenbare architectuur waar u graag met uw gezin doorheen wandelt. Ook bekend als badplaats zijn de lange zandstranden en de feestelijke sfeer een bezoek waard.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Les plateaux de fruits de mer

Les plateaux de fruits de mer

Le gigourit

Le gigourit

La pomme de terre de l’Île de Ré

La pomme de terre de l’Île de Ré

La Cagouille de la Saintonge

La Cagouille de la Saintonge

Le grillon charentais

Le grillon charentais

La galette charentaise

La galette charentaise

De excursies die u niet mag missen

Les lacs bleus de Touvérac

De blauwe meren van Touvérac

Als u weer in contact wilt komen met de natuur, zijn deze voormalige witte kleigroeven een must. U zult bedwelmd worden door de geur van de 40 hectare omringende vegetatie en versteld staan van de blauwe lagune van het meer. Dit beschermde gebied kan te voet of met de fiets worden verkend.

Les grottes de Régulus

De grotten van Regulus

De geschiedenis van de grotten is even bijzonder als rijk. Oorspronkelijk een verblijfplaats, een toevluchtsoord voor piraten, vervolgens een gebedshuis of zelfs een danszaal, de site wordt evenzeer gewaardeerd om zijn legendes als om zijn uitzicht over het estuarium.

Faire le tour des îles

Toeren door de eilanden

De eilanden Aix, Oléron, Madame en Ré zijn allemaal buren van de Charente-archipel en verdienen een bezoek. Waarom niet profiteren van een cruise om ze allemaal te bezoeken? Een advies: vergeet uw camera niet!

  • Mer et Soleil d'Oléron

    Charente Maritime

    -

    Oléron

    • Intieme kavels
    • Waterpark
    • Maxi-speeltuin
    • Zeer comfortabele stacaravans
  • La Pignade

    Charente Maritime

    -

    La Tremblade Ronce-les-bains

    • Paardensportcentrum
    • Gratis kinderclub
    • Verwarmd binnenzwembad
    • Familie camping
  • Les Charmettes

    Charente Maritime

    -

    La Palmyre-Les Mathes

    • Twee zwembaden
    • Levendig en feestelijk
    • Veel services
    • Prachtig strand in de buurt
  • Bonne Anse Plage

    Charente Maritime

    -

    La Palmyre-Les Mathes

    • Waterpark
    • Op 3 km van het strand
    • Talloze sportfaciliteiten
    • Onder de dennenbomen
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!