Activités sur la côte Atlantique Sud

Ontdek de Zuid-Atlantische kust

Tussen tradities en levenskunst is deze bestemming met zijn milde klimaat ideaal voor vakanties.

Uitgestrekte stranden, de kunst van lekker eten, culturele ontdekkingen, wandelingen op het land of op zee... In Nieuw-Aquitaine, in Charente Maritime of in de Gironde wachten u vele activiteiten tijdens uw gezinsvakantie op een van onze campings aan de Zuid-Atlantische kust.

Wat te doen aan de Zuid-Atlantische kust?

  • Royan

    Royan

    Royan is een ideale plaats voor gezinsuitstapjes. Zijn uitgestrekte stranden, zijn groene ruimtes en zijn architectuur zijn allemaal plaatsen om te bezoeken! Op het programma: La Palmyre Zoo, Planet Exotica, de Duivelsbrug, de Notre-Dame kerk...

  • Bayonne

    Bayonne

    Bayonne, gelegen op de grens tussen Baskenland en de Landes, is een stad die rijk is aan cultuur. U kunt er de historische monumenten bewonderen en de kleurrijke markten bezoeken. Bekend om zijn gastronomie en populaire festivals, is het vol met bars en restaurants. Er is geen gebrek aan plezier en lekker eten.

  • L’Atlantique en Vélodyssée

    De Atlantische Oceaan door Vélodyssée

    Wilt u de regio per fiets ontdekken? De Vélodyssée is de fietsroute die langs de Atlantische kust loopt en vele mooie uitzichten biedt. U kunt in uw eigen tempo langs de kust fietsen en op uw gemak de kuststeden en -dorpen bezoeken.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Aan de Zuid-Atlantische kust maken de inwoners er een erezaak van om goed te eten. Tijdens uw verblijf mag u specialiteiten als lamprei à la bordelaise, ham uit Bayonne, foie gras, oesters uit Marennes Oléron... niet missen.

De must-see bezoekjes

De duinstranden, Capbreton, het bassin van Arcachon, het meer van Biscarrosse, Cap Ferret, Biarritz, de vuurtoren van Cordouan, Fort Boyard, het Aquarium van La Rochelle, het Ile de Ré...

Surf picto

Sport

Surfen, bodyboarden, wakeboarden, kitesurfen, fietsen, bowls, wandelen, paardrijden, mountainbiken, scooteren, catamaran, boomklimmen, golf, kajakken, kanoën...

Buitenactiviteiten

Le parc de l’Estuaire

Le parc de l’Estuaire

Dit natuurpark strekt zich uit van de monding van de Gironde tot aan de Landes. In deze immense groene long kunt u vogels observeren, wandelen over de gemarkeerde paden, kastelen bezoeken en de fauna en flora ontdekken.

Surfer à Biarritz

Surfen in Biarritz

Biarritz is een bekende badplaats voor surfers. Hier kunt u surflessen nemen, bodyboarden en andere watersporten uitproberen. Als u van duiken en dolfijnen kijken houdt, is dit een must voor uw vakantie aan de Zuid-Atlantische kust.

Du parapente à la Teste-de-Buch

Paragliding in La Teste-de-Buch

Beleef een onvergetelijk en tijdloos moment door te vliegen vanaf La Teste-de-Buch. Of u nu een beginner of een ervaren piloot bent, u kunt genieten van het ongelooflijke panorama van de Atlantische Oceaan.

De must-haves

  • Fort Boyard

    Fort Boyard

    Fort Boyard is een must voor bezoekers aan de Zuid-Atlantische kust. U vindt er een mix van historisch erfgoed, fantastische verhalen en adembenemende wildernis. Als u alleen de buitenkant kunt bewonderen, is dit uw kans om overdag te genieten van de stranden rond het fort of bij zonsondergang om het fort in een pasteltint te zien opgaan in de lucht en de zee.

  • Le Cap Ferret

    Le Cap Ferret

    Le Cap Ferret is een niet te missen bestemming voor natuurliefhebbers. U kunt het uitzonderlijke landschap bewonderen en genieten van de stranden, de zoutpannen of de zeedennenbossen. U kunt een fietstocht maken en genieten van een drankje of een ijsje in een van de vele bars/restaurants met uitzicht op zee.

  • La dune du Pilat

    La dune du Pilat

    La Dune du Pilat, begrensd door de oceaan, is de grootste van Europa. Het is slechts twintig kilometer van Bordeaux en slechts dertig minuten van onze camping in Biscarrosse. U kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de Zuid-Atlantische kust... na het beklimmen van de duinen!

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

le gâteau Basque

Le gâteau basque

Magret de canard

Le magret de canard

Le chocolat de Bayonne

Le chocolat de Bayonne

Le poulet basquaise

Le poulet basquaise

Les tricandilles

Les tricandilles

Les vins de Bordeaux

Les vins de Bordeaux

De excursies die u niet mag missen

Hossegor

Hossegor

Hossegor staat bekend om zijn mooie stranden en perfecte surfomstandigheden en straalt vakantieplezier uit. U kunt genieten van het strand, dagenlang zwemmen, zonnebaden op het strand, winkelen, bars en restaurants aan zee en andere wateractiviteiten.

Le bassin d’Arcachon

Le bassin d’Arcachon

Le bassin d’Arcachon is een enorme lagune met een unieke charme, omgeven door pijnbomen en fijn zand. U kunt urenlang ontspannen en genieten van het uitzonderlijke landschap. Ter plaatse vindt u ook watersportactiviteiten zoals windsurfen, kajakken en paddle boarding.

La Palmyre

La Palmyre

La Palmyre is een badplaats aan de zuidkant van de Côte d'Argent. Naast de prachtige stranden is het ook de thuisbasis van de dierentuin La Palmyre, waar u een verscheidenheid aan exotische diersoorten vindt. Het is ook de ideale plek om te gaan paardrijden of fietsen!

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!