Vacances à Lyon

De must-sees van Lyon

Wilt u de stad Lyon bezoeken tijdens uw vakantie? Je hebt gelijk, deze stad heeft een rijk en boeiend erfgoed! 

Wacht niet langer, Siblu nodigt u uit op zijn 4-sterren camping Les Rives de Condrieu voor een droomvakantie op enkele kilometers van de lichtstad. Pak je koffers en laten we gaan!

Wat te doen in Lyon?

  • Que faire à Lyon

    De cultuur van Lyon ervaren

    Lyon, of de "Lichtstad" zoals ze bekend staat, is een emblematische stad van zijde, rozencultuur en film. Deze prachtige metropool heeft een opmerkelijk historisch erfgoed dat heeft geleid tot een onvergelijkbare cultuur, keuken en levenskunst. Als u een liefhebber bent van kunst en gastronomie, is Lyon een boeiende stad die u onmiddellijk moet ontdekken.

  • Festivités

    De festiviteiten in Lyon

    Lyon is het hele jaar door een levendige stad met veel culturele en sportieve evenementen. Onder hen de Nuits de Fourvière, een multidisciplinair cultureel festival dat sinds 1946 elke zomer plaatsvindt in het Théâtre Antique de Fourvière. Een rijk en opwindend evenement dat theater, muziek, dans en film combineert... Dit alles in een grandioze historische omgeving. Een evenement in het beeld van de stad Lyon... Lichtgevend!

  • Le vieux quartier de Lyon

    De oude wijk van Lyon

    De stad Lyon kan ook worden ontdekt via de smalle straatjes en traboules. Deze kleine binnenweggetjes brengen u naar de charmante hoekjes van Vieux-Lyon, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

De quenelles, de pralinetaart, de salade uit Lyon, de paté en croûte, de rosette de Lyon, de briocheworst... te proeven in een "bouchon" uit Lyon!

De must-see bezoekjes

De basiliek Notre-Dame de Fourvière, de Place des Terreaux en de Halle Tony Garnier, het Quartier des Antiquaires, de traboules van Vieux Lyon, de Colline de Fourvière, de Cathédrale Saint-Jean en de Mur des Canuts.

Surf picto

Sport

Op onze camping in de buurt van Lyon bieden wij een zwemparadijs met uitzicht op de Rhône, een multisportterrein en fitness. Het watersportcentrum van Les Roches de Condrieu staat garant voor ontspanning, zwemmen en plezier.

Buitenactiviteiten

Une balade en Vaporetto

Een tochtje met de Vaporetto

Profiteer van uw tussenstop in Lyon om op de Vaporetto te stappen. Deze emblematische riviershuttle neemt u mee voor een ritje langs de oevers van de Saône om het oude Lyon en de trendy wijk Confluence te ontdekken.

Le parc de la Tête d’Or

Het park Tête d'Or

Het Parc de la Tête d'Or is het grootste stadspark van Frankrijk. Het biedt een rustige en groene ruimte, ideaal om te genieten van zonnige dagen in Lyon. Op het programma: buitenzwemmen, wandelingen langs de grachten en diverse sportieve activiteiten!

La Voie Bleue jusqu’aux Monts d’Or Lyon à vélo

De Voie Bleue naar de Monts d'Or Lyon per fiets

Fietsliefhebbers worden op onze camping in Lyon niet in de kou gezet. De Voie Bleue is een route van 40 km die Lyon verbindt met de Monts d'Or-vlakte. Het is een geweldige manier om het prachtige platteland en de middeleeuwse en industriële steden van Lyon te ontdekken.

De must-haves

  • La basilique Notre Dame de Fourvière

    La basilique Notre Dame de Fourvière

    La Basilique Notre-Dame de Fourvière staat trots boven Lyon en biedt een ongelooflijk uitzicht over de stad. Deze romaanse basiliek is een van de mooiste bezienswaardigheden van Lyon: verken de galerijen en crypten om de geschiedenis van de stad te ontdekken.

  • Le musée des Confluences

    Le musée des Confluences

    Le musée des Confluences is een onmisbaar multidisciplinair cultureel centrum. Het omvat een bibliotheek, verschillende galerijen en een grote cafetaria, allemaal in een grandioze omgeving met uitzicht op de Saône.

  • Le Mur des Canuts

    Le Mur des Canuts

    Le Mur des Canuts is een historisch monument in de wijk Saint-Jean in Lyon. Het is een eerbetoon aan de zijdewerkers, de "canuts", die de economische en sociale geschiedenis van de stad hebben bepaald. Een onmisbaar bezoek om de geschiedenis van Lyon te leren kennen.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

La tarte à la praline de Lyon

La tarte à la praline

La quenelle lyonnaise

La quenelle lyonnaise

Tablier de Sapeur

Le tablier de sapeur

Saucisson brioché

Le saucisson brioché

Le Côte du Rhône

Le Côte du Rhône

La cervelle de canut

La cervelle de canut

De excursies die u niet mag missen

Le théâtre Gallo Romain de Lyon

Le théâtre Gallo Romain de Lyon

Vlakbij onze camping Les Rives de Condrieu, op slechts enkele kilometers van Lyon, ligt het Gallo-Romeinse theater, een uitzonderlijke archeologische vindplaats. Ontdek de Romeinse overblijfselen die Lyon beroemd hebben gemaakt en geniet van de vele festivals die er elke zomer plaatsvinden.

Visite à La Maison des Canuts

Bezoek aan La Maison des Canuts

Ga naar de wijk Saint-Jean om de geschiedenis van Lyon en zijn zijdewerkers, de "canuts", te ontdekken. Het Maison des Canuts nodigt u uit om het vakmanschap van de zijde en het ambacht van de arbeider te ontdekken, terwijl u geniet van de binnentuin en de vele tentoonstellingen.

Le musée Miniature et Cinéma

Le musée Miniature et Cinéma

Het miniatuur- en filmmuseum, ideaal voor jong en oud, beslaat 3.000 m2 en biedt een interactief bezoek aan meer dan 600 miniaturen, sprookjeswerelden en filmsets. Een unieke ervaring voor het hele gezin.

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!