Découvrir les Landes

Les Landes ontdekken

Geniet van de oceaan, de meren en de wildernis. Een zonnige bestemming waar u kunt ontspannen in de schaduw van de pijnbomen.

Wat als je Les Landes ging ontdekken? Biscarrosse, Gastes, Mimizan... Verblijf op onze eersteklas campings aan zee of aan de rand van een meer. Een vakantie in Aquitaine die het hele gezin zal bevallen!

Wat te doen in Les Landes?

  • Le parc naturel régional des Landes de Gascogne

    Het regionale natuurpark van les Landes de Gascogne

    Aarzel niet om deze hectares zeedennen te ontdekken zover het oog reikt. Dit dennenbos, uniek in Europa, is een must voor het hele gezin. Te voet, per mountainbike of te paard, de keuze is aan u!

  • Les thermes de Dax

    De thermaalbaden van Dax

    Als we het over Dax hebben, denken we aan de férias; maar het is ook een van de beroemdste kuuroorden van de regio. Voor een moment van ontspanning of een echte kuur, één ding is zeker: u vertrekt met minder vermoeidheid en een glimlach.

  • Les vignobles de l'Armagnac

    De wijngaarden van Armagnac

    Het zuidwesten van Frankrijk betekent wijngaarden. Voor een uniek en fruitig intermezzo raden wij een bezoek aan Armagnac en zijn kilometerslange wijngaarden aan. Mis de kans niet om de eau de vie en andere zeldzame wijnen te proeven, de schatten van de Gascogne.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

In les Landes eert de gastronomie de levensgenieters. De vele restaurants bieden trots een menu dat rijk is aan regionale gerechten. Als belangrijkste producent van foie gras en andere gelabelde producten, zult u zowel de magret als de heerlijke kiwi's van de Adour waarderen.

De must-see bezoekjes

Capbreton, Biscarrosse, het meer van Hossegor, de Ponton d'Azur, de vuurtoren van Contis, de Leyre, het Ecomuseum van Marquèze, Labastide d'Armagnac, het bos van Hedendaagse Kunst, het meer van Arjuzanx, de Marais d'Orx...

Surf picto

Sports

Wintersporten, wandelen, paardrijden of fietsen...

Of je nu zin hebt in een surfsessie aan de oceaan of een fietstocht door rivieren en bossen, aan sportieve activiteiten geen gebrek!

Buitenactiviteiten

Cours de surf

Surflessen

Biscarrosse, Hossegor, Capbreton, Seignosse... Zowel surfliefhebbers als nieuwsgierigen kunnen profiteren van schitterende plekken om te leren surfen of hun vaardigheden te verbeteren. Ook bodyboarden is een minder intens alternatief om je mee te laten voeren door de golven.

La réserve Nationale d’Arjuzanx

Het Arjuzanx Nationaal Park

Een uitzonderlijke plek die in elk seizoen een bezoek waard is. In de winter kunt u vanaf het observatorium duizenden trekvogels voorbij zien vliegen. Het hele jaar door kunnen de paden te voet, per mountainbike of te paard worden verkend.

 

Le golf de Moliets

Moliets golfbaan

Golf is een populaire activiteit bij de plaatselijke bevolking en bezoekers vanwege de zandgrond en het milde klimaat. De golfbaan van Moliets is een van de beste ter wereld, en het parcours loopt van de dennenbossen naar het strand. Een droom die uitkomt!

De to-do's

  • Biscarrosse

    Biscarrosse

    Het is onmogelijk de Landes te bezoeken zonder door Biscarrosse te gaan. De kustplaats, bekroond als "ville fleurie" met 4 sterren, is als een paradijs, met grote meren om te picknicken, uitgestrekte paden om te wandelen, de oceaan om nieuwe energie op te doen en talrijke wijken om door te wandelen of zelfs te winkelen.

  • Hossegor

    Hossegor

    Hossegor is het heiligdom van de surfers en is een must tijdens uw vakantie in de Landes. Dynamisch en trendy, deze zeer toeristische badplaats wordt gewaardeerd om zijn prachtige stranden en zijn unieke sfeer. Als u erheen gaat, maak dan een stop op de Place des Landais: het is dé plek om iets te drinken, naar de zonsondergang te kijken en restaurants te ontdekken.

  • Capbreton

    Capbreton

    Naast Hossegor is deze badplaats een genot. Gelegen ten noorden van Bayonne en Biarritz, charmeert het stadje zijn bezoekers met zijn prachtige stranden, rotsbaden en typische stadscentrum. Voor een eenvoudig bezoek, windsurflessen of de ontdekking van de Gouf de Capbreton, een prachtige onderwatercanyon, is het de moeite waard om af te wijken!

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

La garbure

La garbure

Salade landaise

La salade landaise

Pastis landais

Le pastis landais

Le boeuf de Chalosse

Le boeuf de Chalosse

L’asperge des Sables des Landes

L’asperge des Sables des Landes

Le poulet de Saint-Sever

Le poulet de Saint-Sever

De excursies die u niet mag missen

La Réserve Naturelle du Courant d’Huchet

De Courant d'Huchet Natuurreservaat

Als u op zoek bent naar een adembenemend landschap, dan is de Huchetbeek de juiste bestemming. De absoluut rijke flora en fauna, die het meer van León met de Atlantische Oceaan verbindt, zal u versteld doen staan.

La forêt de pins de Seignosse

Het dennenbos van Seignosse

Hoewel het gebied elk jaar door surfers wordt bezocht, hoef je geen surfer te zijn om van dit juweeltje van de Landes te houden. U zult overweldigd worden door de kracht van de omringende natuur, de kilometers zandstrand, de geur van de dennen en de duinen zover het oog reikt.

Roquefort

Roquefort

We hebben het niet over de gelijknamige stad die de beroemde kaas produceert, maar over een architectonisch erfgoed met vele rijkdommen. Te bezoeken: het historische centrum, de arena's, het fort dat de stad domineert en uitzicht biedt op de rivier. U kunt ook per kano over de Estampon varen voor een ander uitzicht.

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!