Que faire dans le Loir et Cher

Ontdek de Loir-et-Cher

Kom op het Domaine de Dugny, gelegen in het hart van de Loir-et-Cher, de mooiste kastelen van Frankrijk ontdekken. Genesteld te midden van bossen en groene landschappen hebben deze architectonische juwelen door de eeuwen heen hun authenticiteit behouden. 

U kunt ook gebruik maken van ons waterpark met verwarmde binnen- en buitenzwembaden, glijbanen en peuterbaden voor de kinderen. In de zomer zullen onze talrijke activiteiten jong en oud vermaken. En voor de allerkleinsten is er een gratis kinderclub om naar hun wensen te luisteren. Kom een onvergetelijk avontuur beleven op deze 4-sterren camping in Loir-et-Cher!

Wat te doen in de Loir-et-Cher?

  • La ville de Blois

    De stad Blois

    Ontdek de stad Blois, gelegen in het hart van de Loir-et-Cher. Maak gebruik van een rondleiding om de mooiste monumenten van de stad te ontdekken, zoals het Koninklijk Kasteel van Blois of de kathedraal Saint-Louis. Wandel door het historische centrum en de smalle geplaveide straatjes, ontdek de lokale ambachten in de vele winkeltjes in de stad.

  • Le château de Chenonceau

    Het kasteel van Chenonceau

    Een van de mooiste kastelen aan de rivier de Cher, presenteert zijn unieke geschiedenis. Na Versailles is het het meest bezochte kasteel van Frankrijk. Het heeft de bijnaam Château des Dames en heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de tuinen, de Kanselarij, het Wassenbeeldenmuseum, het Labyrint, de boerderij en het ezelpark.

  • Le zoo parc de Beauval

    Dierentuin Beauval

    Welkom op een unieke plek waar dieren koning zijn! De dierentuin van Beauval, opgericht in 1980, is het grootste zoölogische en botanische park van Frankrijk met meer dan 35.000 dieren. Daar kunt u dieren uit de hele wereld observeren in een uitzonderlijke en respectvolle omgeving.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

Honing, asperges, aardbeien, kazen uit de Loir-et-Cher, waaronder Selles-sur-Cher, koekjes uit Saint-Michel, beuchelle uit Touraine, specialiteiten uit Berrichon zoals de paté Berrichon...

De must-see bezoekjes

De vele kastelen, het Koninklijk Kasteel van Blois, het Clos Lucé en het Kasteel van Cheverny, de dierentuin van Beauval om met het gezin te bezoeken, de rozentuin in de tuinen van het bisschoppelijk paleis...

Surf picto

Sports

Onze camping Domaine de Duny heeft een verwarmd buitenzwembad, een visvijver, een tennisbaan en een watercomplex met glijbanen en hellingen. In de omgeving kunt u fietsen, wandelen, golfen...

Buitenactiviteiten

Un vol en Montgolfière

Een ballonvaart

Wat als je het luchtruim zou kiezen? Deze ongewone activiteit brengt u naar het luchtruim van de Loir-et-Cher. Met de prachtige kastelen en groene landschappen als achtergrond. Profiteer van de frisse lucht, open uw ogen en longen, en misschien ziet u onze camping...

Une promenade en calèche

Een huifkarrit

Maak een romantische rit door de Loire-vallei in een authentieke witte huifkar. De ideale plek om je batterijen op te laden. Een rit voor gezinnen of geliefden!

Du canoë sur la Loire

Kanoën op de Loire!

Water is een essentieel element van het landschap van de Loir-et-Cher. Maak van de gelegenheid gebruik om de geneugten van het kanovaren te ontdekken. Met familie of vrienden leert u uw bewegingen te coördineren terwijl u plezier hebt. Klaar voor een avontuur?

De to-do's

  • Le château de Chambord

    Kasteel van Chambord

    Ce chef d’œuvre de l’architecture Renaissance a été construit pendant plus de trente décennies. En 1981, il est classé au patrimoine mondial de l'Unesco. C'est dire si une visite s'impose lorsque vous séjournerez dans notre camping en vallée de Loire. Déambulez dans les parcs, imaginez-vous vivre une intrigue dans les couloirs de Chenonceau... Le soir, des spectacles sont organisés pour revivre des grandes épopées.

  • Une croisière sur la Loire

    Een cruise op de Loire

    Bewonder de bedwelmende landschappen van Touraine en ontdek het culturele erfgoed van de oevers van de Loire. Een unieke waterattractie om te beleven tijdens uw verblijf op onze camping in Loir-et-Cher.

  • Une dégustation de vins

    Een wijnproeverij

    Hoewel ze met mate moeten worden geconsumeerd, zijn de wijnen uit de regio in de hele wereld vermaard. Chinon, Saint-Nicolas-de-Bourgueil, rosé-d'anjou, Vouvray, Sancerre, Saumur Champigny, Pouilly fumé of Muscadet... De lijst is lang en verdient een kleine proeverij.

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

Les fromages de chèvre

Geitenkaas

Les fouées

Les fouées

La fouace de Rabelais

La fouace de Rabelais

Les poissons de Loire

De vis van de Loire

La truffe

De truffel

L'huile de noix

Walnootolie

De excursies die u niet mag missen

Vignobles de Cheverny

Wijngaarden van Cheverny

Kom ten zuiden van Blois de prachtige wijngaarden van Cheverny ontdekken. Wandel tussen de heuvels die zich tot aan de horizon uitstrekken en geniet van de bedwelmende rust van de wijngaarden voor een picknick. Proef de wijn van de wijnboeren uit de streek en sluit uw dag af met een wandeling over het prachtige landgoed van Cheverny, waar een van de mooiste kastelen van de Loir-et-Cher staat.

Parc Naturel Régional du Perche

Regionaal Natuurpark Perche

Ga ten noorden van Blois op avontuur in het Parc Naturel Régional du Perche. Dit natuurgebied biedt zijn bezoekers een verscheidenheid aan landschappen en buitenactiviteiten. Ontdek de bossen, meren en vijvers, maak een tocht te paard of op de fiets om te genieten van de prachtige panorama's die het Parc Naturel Régional du Perche biedt.

Lavardin, plus beau village de France 

Lavardin, mooiste dorp van Frankrijk

Kom halverwege Tours en Le Mans het mooiste dorp van Frankrijk ontdekken. Dwaal door de smalle straatjes, bewonder de middeleeuwse architectuur van de huizen en bezoek de musea en kunstgalerijen. Vergeet niet te stoppen bij de plaatselijke bakker om de lokale specialiteiten te proeven, zoals de lavardinois galettes!

  • Domaine de Dugny

    Loir et Cher

    -

    Onzain

    • Familie camping
    • In de buurt van de dierentuin van Beauval
    • In het hart van de kastelen van de Loire
    • Visvijver

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!