Vacances à Royan

Vakantie in Royan

Bent u op zoek naar een levendige en zonnige plek voor een gezinsvakantie? Met zijn charme en ontspannende sfeer is Royan een perfecte bestemming voor een geslaagde vakantie. U kunt nu uw verblijf boeken op een van onze vele Siblu campings in Royan: Bonne Anse Plage, Les Charmettes, La Pignade!

Siblu en de Charente-Maritime hebben een lange geschiedenis van liefde, en het is niet voor niets dat wij niet minder dan 3 4-sterren en 1 5-sterren campings aanbieden in deze uitzonderlijke regio. Of het nu gaat om de camping Bonne Anse plage, Les Charmettes of La Pignade en zelfs Mer et Soleil d'Oléron op het eiland Oléron, onze campings in de buurt van Royan bieden u topservice op een steenworp afstand van de oceaan.

Que faire à Royan ?

 • Royan

  Royan en zijn architectuur

  De winden van Art Nouveau en Art Deco hebben over de stad gewaaid en het gezicht van Royan gevormd. Tijdens een wandeling zijn de gevels van de typische Belle-Époque villa's te bewonderen. Laat u betoveren door de Villa Caprice, de Campaniles, de Rose Rouge of de Espérance. Verwoest in 1945, werd Royan herbouwd in de jaren 1950 en is erin geslaagd zijn eigen stijl te vinden en zijn architectuur te projecteren in de moderne wereld. Uniek in zijn originaliteit, is deze renaissance geboren uit de ontmoeting van de Braziliaanse invloeden van de architecten Oscar Niemeyer en Lucio Costa met de kustlijn van de Saintonge maritiem.

 • Les carrelets

  Les carrelets

  Tot slot, breng uw vakantie in Royan niet door zonder een bezoek aan de beroemde carrelets. Ze zijn te vinden langs de hele monding van de Gironde en langs de oevers van de Saintonge, van Saint-Sorlin-de-Conac tot Saint-Palais-sur-Mer. Deze visinstallaties zijn kenmerkend voor de kust van de Charente en verschenen al op bepaalde postkaarten uit de 19e eeuw.

 • Le musée de Royan

  Het museum van Royan

  Dit gebouw uit de jaren 50, dat zich op de oude markt van Pontaillac bevindt, vertelt de geschiedenis van Royan. Van de oorsprong van de stad in de Oudheid tot de ontwikkeling van het kusttoerisme, de Duitse bezetting, het verzet en tenslotte de heropleving.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

Verse vis en schelpdieren: oesters, mosselen, gerookte sardines...Fromage star du Poitou, galettes angéliques, lokaal bier en le Crabe Royal de Royan..

De must-see bezoekjes

Het museum van Royan, PlanetExotica, de vuurtoren van La Coubre, de vuurtoren van Cordouan, de Notre-Dame de Royan, het museum van Hèbre, de pointe de la Coubre, de dierentuin van La Palmyre, het eiland Oléron, de toren van Broue...

Surf picto

Sports

Zeilen, windsurfen, surfen, duiken, paardrijden, golf, squash, tennis, boksen, urban sports en skatepark, schieten, schermen, parachutespringen, luchtvaart... Op onze campings aan zee: nabijgelegen stranden, paardrijden, glijbanen, zwembad, peuterbad...

Buitenactiviteiten

Plage et détente

Strand

Op de stranden van La Tremblade, Ronce-les-Bains, La Palmyre of Les Mathes kunt u zich ontspannen terwijl u geniet van het warme zand en het rustige water van de streek. Aarzel niet om het sublieme strand van La Grande Conche te bezoeken om de beroemde gestreepte strandtenten te bewonderen, u zult niet teleurgesteld worden door dit ansichtkaart-perfecte schouwspel.

Surf à Royan

100% surfen en glijden

Liefhebbers van boardsporten zullen gecharmeerd zijn van de omgeving van Pontaillac, een echte oase voor surfers in de regio. Breng uw uitrusting naar onze campings in Royan en laten we gaan!

Équitation

Paardrijden

Onze camping La Pignade heeft een manege! Op onze andere campings in de buurt van Royan vindt u andere maneges die paardrijden aanbieden om uw dag op te fleuren.

De must-haves

 • Le phare de la Coubre

  De vuurtoren van Coubre

  Maak je camera's klaar om mooie foto's te maken! Na de beklimming kunt u een bezoek maken aan het eco-museum om meer te leren over deze vuurtoren, een van de hoogste van Europa.

 • Le port de Royan

  De haven van Royan

  Deze grote jachthaven is een van de populairste toeristische attracties in Royan. Het ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Siblu camping La Pignade en Bonne Anse Plage. In de zomer kunt u genieten van prachtige zonsondergangen boven de haven.

 • Le phare de Cordouan

  De vuurtoren van Cordouan

  Een andere niet te missen vuurtoren, in de buurt van onze campings in Royan, ligt op 7 km van de kust van Royan. Er is maar één manier om er te komen: per boot! Het kan worden bezocht van april tot oktober, afhankelijk van de getijden. Een leuk en leerzaam uitje dat kinderen zal plezieren. De vuurtoren van Cordouan, de oudste vuurtoren van Frankrijk en geklasseerd als historisch monument, kijkt vanaf de top van zijn 67,50 meter uit over het estuarium van de Gironde. Dit monument in renaissancestijl is te zien bij eb, en u heeft een paar uur de tijd om het te bezoeken.

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

La galette charentaise

La Galette Charentaise

Les Coquilles Saint Jacques

Les Coquilles Saint Jacques

La Poulette Royannaise

La Poulette Royannaise

Les Mouclades de Royan

Les Mouclades de Royan

Les Galettes Saintongeaises

Les Galettes Saintongeaises

Le pineau des Charentes

Le pineau des Charentes

De excursies die u niet mag missen

Le zoo de la Palmyre

La Palmyre dierentuin

In de dierentuin van La Palmyre kunt u op een 4 km lang route meer dan 1600 dieren van 115 verschillende soorten observeren. Voor een volledig bezoek aan het park moet u rekenen op ongeveer 4 uur.

Le train des mouettes 

Le Train des mouettes

Voor een reis terug in de tijd en een fantastische gezinservaring neemt u de Train des Mouettes van Saujon naar La Grève. Deze spoorlijn, die in 1876 werd geopend en vroeger werd gebruikt voor het vervoer van oesters, staat op de monumentenlijst!

Saintes et Rochefort

Saintes et Rochefort

Aan de oevers van de Charente onthult de stad Saintes zijn Gallo-Romeinse overblijfselen, het amfitheater en de Boog van Germanicus. Een andere plek die u niet mag missen is de Abbaye aux Dames en de kerk Saint-Eutrope. Zijn neef Rochefort dankt zijn faam aan zijn Corderie Royale, die eeuwenlang het touwwerk maakte voor de grote zeilschepen van de Royal Navy.

 • La Pignade

  Charente Maritime

  -

  La Tremblade Ronce-les-bains

  • Paardensportcentrum
  • Gratis kinderclub
  • Verwarmd binnenzwembad
  • Familie camping
 • Bonne Anse Plage

  Charente Maritime

  -

  La Palmyre-Les Mathes

  • Waterpark
  • Op 3 km van het strand
  • Talloze sportfaciliteiten
  • Onder de dennenbomen
 • Les Charmettes

  Charente Maritime

  -

  La Palmyre-Les Mathes

  • Twee zwembaden
  • Levendig en feestelijk
  • Veel services
  • Prachtig strand in de buurt

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!