Activités à Pont-Aven

Vakantie in Pont-Aven

Gelegen in Pont-Aven, in Finistère, zal Le Domaine de Kerlann u betoverende uren bezorgen, in een typisch Bretonse sfeer.

Op deze 4-sterren camping met een dorpsgevoel kunt u heerlijk ontspannen bij het verwarmde en overdekte zwembad of wandelen op de vele paden in de buurt! Voor een lange of korte vakantie zal Le Domaine de Kerlann alle geheimen van Cornouaille onthullen.

Wat is er te doen in Pont Aven?

 • Une visite dans la ville de Paul Gauguin

  Een bezoek aan de stad van Paul Gauguin

  De geboorteplaats van de beroemde galettes en van de schilderschool die Paul Gauguin inwijdde, alleen al dit dorp vat alle schoonheid van Zuid-Bretagne samen. De natuur van Pont-Aven, met zijn bruisende rivier en zijn groene vallei... Pont-Aven gulzig met zijn traditionele koekjesfabrieken... Pont-Aven Secret met zijn oude molens, zijn dolmens en menhirs of zijn Bois d'Amour... Als een meesterschilderij biedt het dorp een palet van kleuren, waar geschiedenis, kunst en gastronomie worden vermengd.

 • Concarneau et ses remparts

  Concarneau en zijn stadswallen

  Op minder dan 30 minuten van onze camping in Pont-Aven ontdekt u Concarneau en zijn historische stadsmuren, die er een ommuurde stad van maken. Maak een wandeling rond de muren, bewonder de mooie vissershaven en slenter door de smalle geplaveide straatjes. Vervolg uw reis naar de Glénan-eilanden, geclassificeerd als natuurreservaat en bekend om hun mariene schoonheid.

 • La Cornouaille

  La Cornouaille

  Wilt u Cornouaille ontdekken tijdens uw verblijf op onze camping in Pont-Aven? Laat ons u begeleiden naar de verborgen schatten van Quimperlé, Riec-sur-Bélon, Fouesnant-Les Glénan en vele andere steden.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

De Pont-Aven koeken, zeevruchten, tarwe- of boekweitpannenkoeken en cider.

Het Pont-Aven museum, AvenParc, de kapel van Trémalo, de Xavier Grall wandeling, de vele kunstgaleries in Pont-Aven, het Bois Amour, het visserijmuseum, Concarneau...

Surf picto

Sports

Op onze camping kunt u genieten van een groot verwarmd buitenzwembad met een glijbaan en een zwembad, een plonszone en een balneobank. Regen zal geen probleem zijn, want we hebben een mooi verwarmd binnenzwembad met een glijbaan en een peuterbad. Bovendien: 5 speeltuinen voor alle leeftijden, basketbal, volleybal, voetbal, petanque, tafeltennis, multisportterrein, dag- en avondanimatie.

Buitenactiviteiten

Les plages de l'Atlantique

De stranden van de Atlantische Oceaan

Aan de kust hebben de stranden allemaal de Blauwe Vlag, zoals die van Tahiti, Raguénès, Rospico of Port Manec'h op slechts 5 km afstand. Niet ver daarvandaan voert de archipel van Glénan met zijn kleine eilanden van goudkleurig zand u naar een andere breedtegraad.

Les sentiers du GR34

De GR34 routes

In de buurt van onze camping in Pont-Aven lopen de vele paden, waaronder de beroemde GR 34, langs de Bretonse kust gedurende 1800 km! Neem goede schoenen mee, ga een dagje wandelen met je gezin!

Aven Parc

Aven Parc

Aven Parc is een groot familiepark, gelegen naast de camping in Pont-Aven. Op het programma: piraten- en cowboythemaparken, een enorm doolhof, midgetgolf, een grote waterglijbaan, een mini-boerderij... de kinderen zullen verrukt zijn!

De must-haves

 • Le musée de Pont Aven

  Het museum van Pont-Aven

  Het museum van Pont-Aven is de beste plaats om de ziel van Bretagne te begrijpen aan de hand van de werken van de schilders die zich er vestigden en hun kleuren op doek tot leven brachten. U kunt de werken zien van Paul Gauguin, Emile Bernard, Charles Laval en andere kunstenaars.

 • Les randonnées à proximité

  Wandelen in de omgeving

  Maak een wandeling of fiets langs de kustpaden bij Pont-Aven. U zult een verscheidenheid aan landschappen ontdekken met steile kliffen, wilde stranden en rustige baaien. Voor de avonturiers is er het pad langs de rivier de Aven, dat naar zee leidt.

 • L’île de Groix

  Het eiland Groix

  Neem een boot van Concarneau naar het eiland Groix. Dit eiland is een verborgen juweeltje, met steile kliffen en witte zandstranden. Groix heeft veel te bieden, van wandelen en fietsen tot duiken en watersporten. Vergeet niet een crêpe te proberen!

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

Les galettes de Pont-Aven

De Pont-Aven taarten

L’étrille

L’étrille

L’amande de mer

Zeeamandelen

Le fars pod

Le fars pod

Le caramel au beurre salé

Le caramel au beurre salé

Les huîtres plates de la rivière de Bélon

Platte oesters van de Bélon rivier

De excursies die u niet mag missen

La biscuiterie de Pont-Aven

De koekjesfabriek van Pont-Aven

Sluit uw ogen en laat u leiden door de geur die onze camping in Pont-Aven omringt... Kun je het heerlijke aroma van boter en suiker ruiken? Hier staat u voor de beroemde koekjesfabriek van Pont-Aven, waar paletten en galetten worden gemaakt !

La Chapelle de Trémalo

De kapel van Trémalo

Mis de kapel van Trémalo niet. Dit gebouw, daterend uit de 17e eeuw, is een van de plaatselijke architectonische juweeltjes. De kapel bevindt zich op een klein eilandje dat te voet bereikbaar is vanaf de camping via een brug.

La ville de Quimper

De stad Quimper

Quimper, de historische hoofdstad van Finistère, mag u niet missen. De stad heeft een prachtig middeleeuws centrum met mooie geplaveide straatjes en typisch Bretonse huizen.

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!