Que faire à Sérignan

Vakantie in Sérignan

Ontdek Sérignan, bekend als een historische stad en een populaire badplaats voor vakantiegangers.

Wilt u het mooie stadje Sérignan ontdekken tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk? Siblu nodigt u uit op zijn 4-sterren camping Les Sables du Midi om een uniek avontuur aan de Middellandse Zee te beleven. Een verandering van omgeving gegarandeerd! Laten we samen deze prachtige stad vol charme ontdekken.

Wat is er te doen in Sérignan?

  • Une promenade sur le port

    Een wandeling langs de haven

    De jachthaven van Sérignan is erg druk tijdens het hoogseizoen. U kunt er boten en schepen aan de kade bewonderen en de avondmarkt ontdekken. U kunt ook even uitrusten en lekker eten op de terrassen van de restaurants bij de haven!

  • Les Orpellières

    Les Orpellières

    Les Orpellières is een unieke en bewaard gebleven plaats in Sérignan. U ontdekt een prachtig strand van fijn zand, een uitgestrekte duingordel en zoutweiden, die een adembenemend uitzicht op zee bieden. Het is de ideale plek voor een wandeling of een eenvoudige wandeling midden in de natuur aan de Middellandse Zee.

  • Les plages

    De stranden

    Sérignan, doorkruist door de rivier de Orb en gelegen nabij de Middellandse Zeekust, is een charmant stadje. De stranden van Sérignan worden beschouwd als de mooiste van de regio, wij beloven u dat het de moeite waard is om af te wijken!

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

Brasucade van mosselen, asperges uit Les Sables, cataroise uit Béziers, slakken Languedoc stijl, fougasse met fritons, berlingots uit Pézenas, petit pâté uit Pézenas, brioche uit Béziers...

Niet te missen

Les Orpellières, Valras-Plage, Béziers, Agde, het Canal du Midi, de collegiale kerk Notre-Dame de Grâce, het Musée Régional d'Art Contemporain, La passejade del Crès, Dado's grot van oorlogsherinneringen...

Surf picto

Sport

Wandelen, duiken, fietsen, mountainbiken, tennis, boomklimmen, stand up paddle, minigolf, paardrijden, bootverhuur, windsurfen, paragliding, vissen, en niet te vergeten de activiteiten die op de camping worden aangeboden: fitnessruimte, zwembad...

Buitenactiviteiten

Une balade à cheval

Paardrijden

Er is geen betere manier om te genieten van de charme van de stranden en de schoonheid van het platteland dan te paard! Zet je helm op en treed in de voetsporen van je paard.  Deze activiteit is ideaal voor vakantiegangers op zoek naar natuur en rust en stelt u in staat Sérignan op de meest aangename manier te ontdekken.

Du minigolf

Minigolf

Profiteer optimaal van het klimaat in de regio door te gaan midgetgolfen. Zowel amateurs als deelnemers kunnen genieten van een sessie met familie of vrienden op de banen die zijn aangelegd in de mooiste delen van de stad Sérignan.

Une randonnée sur La passejade del Crès

Een wandeling op La passejade del Crès

De passejade del Crès is een prachtige wandeling door velden en wijngaarden. Op een zonnige dag kunt u wandelen door de historische trots van het mooie middeleeuwse dorp Sérignan, met uitzicht op de zee.

De must-haves

  • Les colonnes rayonnantes de Daniel Buren

    Daniel Buren's stralende zuilen

    Houdt u van hedendaagse kunst? Kom dan de stralende zuilen van Daniel Buren ontdekken. Het werk is een unieke creatie, gemaakt voor het Nationaal Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst. Een must-see als je op zoek bent naar originaliteit!

  • Le Musée Régional d'Art Contemporain

    Het Regionaal Museum van Hedendaagse Kunst

    Het "MRAC" is een must voor kunstliefhebbers uit de regio en presenteert rijke en gevarieerde collecties die de regionale en internationale kunstwereld verkennen. Tijdens een bezoek kunt u zich onderdompelen in de wereld van deze unieke collectie.

  • La collégiale Notre-Dame de Grâce

    Notre-Dame de Grâce

    De historische site van de Notre-Dame de Grâce is een van de mooiste kerken van de Languedoc. Dit Romaanse gebouw, gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw, is volledig gerestaureerd. U krijgt de gelegenheid om de op de muren gebeeldhouwde beelden te bewonderen die getuigen van zijn geschiedenis.

Fromage picto

Regionale gerechten

een aanrader

Les asperges des sables de Blaye

L’asperge des Sables

La Brasucade

La brasucade de moules

La fougasse aux Fritons

La fougasse aux fritons

Petits Patés de Pezenas

Le petit pâté de Pézenas

 Les berlingots de Pézenas

Les berlingots de Pézenas

La brioche biterroise

La brioche biterroise

De excursies die u niet mag missen

Valras-Plage

Valras-Plage

Valras-Plage is een populaire badplaats voor vakantiegangers. U kunt de schoonheid van de stranden bewonderen zover het oog reikt en genieten van de vele aangeboden activiteiten, zoals duiken en zwemmen in het turquoise water.

Agde

Agde

Agde, een historische stad rijk aan cultuur en erfgoed, is een stad die u zonder mate moet ontdekken. Wat staat er op de agenda? Een wandeling rond de jachthaven, de Griekse stad of de ontdekking van de vulkanische kliffen die een uitzonderlijk panorama bieden!

Le Canal du Midi de Béziers

Le Canal du Midi de Béziers

Het Canal du Midi, dat in Béziers begint, is een van de symbolen van de regio en strekt zich over 250 km uit tot aan de Middellandse Zee. Een fietstocht of een wandeling langs de oevers biedt u een rustige wandeling om de natuur en de bijzondere gebouwen die deze waterweg rijk is te bewonderen.

  • Les Sables du Midi

    Languedoc Roussillon

    -

    Valras-Plage

    • Strand op 800m afstand
    • Waterpark
    • In de buurt van Cap d'Agde
    • Zeer comfortabele stacaravans
  • La Carabasse

    Languedoc Roussillon

    -

    Vias Plage

    • Strand op loopafstand
    • XXL Glijbaan
    • In de buurt van Cap d'Agde
    • Gezellige sfeer

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!