Que faire à Chenonceau

De bezienswaardigheden van Chenonceau

Gelegen in het Centre-Val de Loire wacht onze camping Domaine de Dugny u op voor een onvergetelijk verblijf op enkele kilometers van Chenonceau. Het is de gelegenheid om de beroemde kastelen van de Loire te ontdekken!

Onze camping bij Chenonceau heeft alle ingrediënten voor een geweldige gezinsvakantie: verwarmd buitenzwembad, gratis kinderclub, glijbaan, glijbanen, tennisbaan en visvijver.

Wat te doen in Chenonceau?

  • Le château de Chenonceau

    Le château de Chenonceau

    Chenonceau betekent een bezoek aan het beroemde kasteel! Het "Château des Dames" is een architectonisch juweeltje dat vele verrassingen in petto heeft: zijn verschillende zalen (de Wachtzaal, het Groene Kabinet, de Galerij, enz.), zijn meesterwerken in de Galerie Médicis (wandtapijten, schilderijen, de "Venus van Médicis"), en natuurlijk zijn tuinen (de tuin van Diane de Poitiers, de tuin als eerbetoon aan Russel Page, enz.)

  • Le château de Cheverny

    Le château de Cheverny

    Profiteer van uw verblijf in de buurt van Chenonceau om het Château de Cheverny te ontdekken. Wist je dat? Het was van dit kasteel dat Hergé het kasteel van Moulinsart tekende in Kuifje! Binnen vindt u unieke meubels en prachtig ingerichte kamers.

  • L’église Saint-Jean-Baptiste

    Kerk Saint-Jean-Baptiste

    Als u van Romaanse architectuur houdt, raden wij u een bezoek aan de kerk Saint-Jean-Baptiste in de stad Chenonceaux aan. Het dateert uit de 12e eeuw en heeft een stenen doopkapel, een standbeeld van Johannes de Doper, kleurrijke gebrandschilderde ramen en een prachtige Romaanse apsis.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

Sainte-maure-de-touraine geitenkaas, rillettes de Tours, peren, wijnen...

De must-see bezoekjes

De kastelen van de Loire (Chambord, Chaumont...), de Cher, de stad Tours, de stad Amboise, de dierentuin van Beauval, de potager des Fleurs...

Surf picto

Sports

Op onze camping bij Chenonceau kunt u genieten van een mooi verwarmd buitenzwembad om te zwemmen! Een tennisbaan is ook beschikbaar voor familie spelletjes. Bent u een visser in hart en nieren? Domaine de Dugny heeft een eigen visvijver.

Buitenactiviteiten

Un vol en montgolfière au-dessus du château de Chenonceau

Een ballonvaart over het kasteel van Chenonceau

Dit is een buitenactiviteit die een magisch avontuur belooft. Vlieg over het weelderige Château de Chenonceau bij zonsopgang of zonsondergang en bewonder de architectuur en de tuinen vanuit een nieuwe hoek.

Les jardins de Chenonceau

De tuinen van Chenonceau

Wandel door de prachtige tuinen van Chenonceau en ontdek de elegante Jardin de Diane de Poitiers, een explosie van kleuren en geuren. Vervolg uw wandeling en maak prachtige foto's in de tuin van Catherine de Medici, die een uitzonderlijk uitzicht biedt op de westkant van het kasteel. U kunt ook wat tijd doorbrengen in de groene tuin, de bloementuin, het labyrint en de Russel Page tuin.

Une balade le long du Cher

Een wandeling langs de Cher

Uw verblijf op onze camping bij Chenonceau is de ideale gelegenheid om de Cher te ontdekken. Per boot, te voet of op de fiets zijn er vele mogelijkheden om te genieten van het prachtige landschap langs de rivier. Het is tijd om een frisse neus te halen en de Loir-et-Cher te ontdekken!

De to-do's

  • Les châteaux de la Loire

    Les châteaux de la Loire

    Bezoek de emblematische kastelen van de Loire-vallei: Chenonceau natuurlijk, maar ook Chambord en Amboise (de meest koninklijke van allemaal). En vergeet het kasteel van Chaumont niet, dat u zal verleiden met de schoonheid van zijn interieurs en tuinen.

    Er zijn nog veel meer kastelen te ontdekken, zodat u een spannend historisch avontuur kunt beleven!

  • Tours

    Tours

    De hoofdstad van het Loiredal is vol rijkdommen: verschillende monumenten, vakwerkhuizen, wandelingen langs de oevers van de Loire en heerlijk eten wachten op u!

  • La dégustation des vins

    Wijnproeverij

    Profiteer van uw vakantie in de buurt van Chenonceaux om meer te weten te komen over de AOC Touraine-Chenonceaux. De wijnboeren zullen u graag ontmoeten en u de goede wijnen van hun druivenrassen laten proeven.

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

L'andouillette

L’andouillette

Le nougat de Tours

De noga van Tours

Les poires tapées

Les poires tapées

La géline de Touraine

La géline de Touraine

Le Selles-sur-Cher

Le Selles-sur-Cher

Le miel du Gâtinais

Honing uit de Gâtinais

De excursies die u niet mag missen

Le village de Montrésor

Het dorp Montrésor

Op ongeveer 45 minuten van het Domaine de Dugny heet het charmante dorpje Montrésor u welkom in een vredig oord vol verrassingen. Wandel door de mooie middeleeuwse straatjes, sta stil bij het kasteel van Montrésor, bewonder de rivier, ontdek de drie albasten ligplaatsen en de Halle des Cardeux.

Le château d’Azay-le-Rideau

Le château d’Azay-le-Rideau

Een bezoek aan dit beroemde kasteel in de Loire-vallei moet deel uitmaken van uw vakantieplanning! Gebouwd op een klein eiland, biedt dit 16e eeuwse meesterwerk een uitzonderlijke omgeving. U kunt het prachtige park in Engelse stijl bezoeken en het interieur dat rijk is aan geschiedenis.

Le château de Montpoupon

Le château de Montpoupon

Op slechts 10 minuten van het kasteel van Chenonceau biedt het kasteel van Montpoupon u een bezoek aan zijn nog bewoonde plaatsen. U kunt volledig ingerichte kamers ontdekken, zoals de kingslaapkamer, de volledig uitgeruste keuken en de prachtige eetkamer.

  • Domaine de Dugny

    Loir et Cher

    -

    Onzain

    • Familie camping
    • In de buurt van de dierentuin van Beauval
    • In het hart van de kastelen van de Loire
    • Visvijver

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!