Que faire à la Barre de Monts Fromentine

Vakantie in La Barre de Monts - Fromentine

Bent u op zoek naar een stukje paradijs voor een gezinsuitje tijdens uw vakantie? Wacht dan niet langer en bezoek onmiddellijk het charmante dorpje La Barre de Monts-Fromentine! 

Op slechts enkele kilometers van onze campings in Saint Jean-de-Monts zal dit dorp u aan de Vendée blijven herinneren! Laten we beginnen!

Wat te doen in La Barre de Monts - Fromentine?

  • Une visite entre terre et mer

    Een bezoek tussen land en zee

    La Barre de Monts-Fromentine, gelegen aan de voet van de Vendée-eilanden, is een klein vissersdorpje vol charme en authenticiteit. Dit dorp, een echte grens tussen land en zee, ontleent zijn wortels aan zijn maritieme ziel, waar de zoutpannen van de baai van Bourgneuf en de oesterbanken hand in hand gaan. La Barre de Monts-Fromentine, met zijn charmante haventjes en zijn jodiumachtige sfeer, neemt u mee op een poëtische en luchtige reis.

  • Les marais salants de la baie de Bourgneuf

    De kwelders van de baai van Bourgneuf

    Het moerasgebied Breton-Vendéen beslaat maar liefst 45.000 hectare, waarvan 1.200 in de gemeente La Barre de Monts-Fromentine! Maak uw bezoek compleet met een bezoek aan het ecomuseum Le Daviaud, waar u de geheimen van de moerassen van Bretagne-Vendée kunt ontdekken.

  • Le port de La Barre de Monts-Fromentine

    De haven van La Barre de Monts-Fromentine

    Het authentieke haventje van Pont Neuf verwelkomt de nieuwsgierigen. Wandel langs de boten en waan u in het leven van de zeelieden om de plaatselijke smaak op te snuiven. Over smaak gesproken, maak van de gelegenheid gebruik om een restaurant in de omgeving te vinden dat bij uw smaak past.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Zeevruchten (oesters, vis, enz.), kikkerbilletjes, mosselen à la maraîchine, paling met peterselie, turnovers met citroengras, zandkoekjes uit de Vendée, enz.

De must-see bezoekjes

Het vissersdorp, de zoutpannen, de koekjesfabriek, de haven, het ecomuseum Le Daviaud, het nationale bos Pays de Monts...

Surf picto

Sport

Kayakken, zeilen, surfen, paardrijden, fietsen, wandelen in de regio en op onze camping bij La Barre de Monts-Fromentine bieden wij een verrassend watercomplex voor een sportieve kampeervakantie!

Buitenactiviteiten

Des sports nautiques

Watersporten

Met zijn vier stranden is La Barre de Monts-Fromentine rijk aan wateractiviteiten waar u zeilscholen, strandzeilen, kitezeilen, kajakken... kunt vinden. Denk aan de volgende stranden: Fromentine, La Grande Côte, la Bergère, het natuurlijke strand van Les Lays.

Une balade à cheval

Een ritje te paard

Bent u op zoek naar nieuwe sensaties tijdens uw kampeervakantie in Notre-Dame-de-Monts? Ontdek Explora Parc. In dit fantastische recreatiepark kunt u er met uw gezin of met vrienden even tussenuit, op een steenworp afstand van onze camping in Saint-Jean-de-Monts.

La forêt domaniale des Pays de Monts

Het staatsbos van het Pays de Monts

Als u de Vendée Maritime kent, is het bos ook een must. Stap op uw fietsen, maak uw schoenen klaar, haal uw honden aan boord, want op onze campings bij La Barre de Monts wacht u een mooie tocht. Het bos van Monts strekt zich uit van Fromentine tot Saint-Hilaire-de-Riez.

De must-haves

  • La biscuiterie

    De koekjesfabriek

    Aangezien elke regio zijn eigen culinaire specialiteit heeft, vormt Barre de Monts-Fromentine daarop geen uitzondering! We hadden het goede idee om onze Vendée-campings niet ver van de koekjesfabriek op te zetten, die Bretonse paletten en vele andere dingen om op te peuzelen aanbiedt.

  • L’Ostréiculture et dégustations

    Oesterkweek en proeverij

    Dankzij het uitzonderlijke maritieme terroir en de plaatselijke producenten kunt u in La Barre de Monts-Fromentine ongelooflijke smaken ontdekken in de verschillende oesterbarretjes, restaurants en markten van de stad. Zeevruchten en smakelijke gerechten wachten op u!

  • Le réseau cyclable de La Barre-de-Monts

    Het fietsnetwerk in La Barre-de-Monts

    De stad La Barre de Monts-Fromentine, gelegen op ongeveer twintig kilometer van onze campings Bois Masson en Bois Dormant, is gemakkelijk bereikbaar met de auto of, voor de avonturiers onder u, met de fiets. Profiteer van deze nabijheid om uzelf een onvergetelijk verblijf in het Pays de Monts te bieden!

     

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Sablés vendéens

Sablés vendéens

Cuisses de grenouille

Cuisses de grenouille

Huîtres

Huîtres

Moules à la maraîchine

Moules à la maraîchine

Anguilles à la persillade

Anguilles à la persillade

La gâche

La gâche

De excursies die u niet mag missen

Noirmoutier

Noirmoutier

Voor de avonturiers onder u, u kunt zelfs een pier nemen vanuit het dorp die u rechtstreeks naar het Ile d'Yeu brengt of de brug van Noirmoutier nemen om het Ile de Noirmoutier aan te vallen. Eén ding is zeker, u zult geen tijd hebben om u te vervelen!

L’Ile d’Yeu

L’Ile d’Yeu

Om het eiland Yeu te ontdekken zijn er vele activiteiten mogelijk! Of het nu gaat om een kajaktocht, een vissessie of een mooie fietstocht... Wat u ook kiest, u zult zich dit bezoek herinneren! U kunt ook een boottocht rond het eiland maken en genieten van het prachtige landschap.

Saint-Jean-de-Monts

Saint-Jean-de-Monts

Met een verblijf op onze twee campings in Saint-Jean-de-Monts ontdekt u een badplaats waar het goed leven is. Of u nu met familie, vrienden of alleen bent, er wacht u een aangename wandeling! Neem de tijd om langs de stranden te wandelen.

  • Le Bois Dormant

    Vendée

    -

    Saint-Jean-de-Monts

    • Gratis kinderclub
    • Een ontspannen sfeer
    • In de buurt van het eiland Noirmoutier
    • Aan de kust
  • Le Bois Masson

    Vendée

    -

    Saint-Jean-de-Monts

    • Wellness-ruimte
    • Chalet XXL
    • Professionele animaties
    • Waterpark
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!