Que faire à La Tremblade

De bezienswaardigheden van La Tremblade

Wilt u op vakantie naar een charmante en exotische plek? Kent u La Tremblade? Dit prachtige oesterkwekerijgebied neemt u mee op een reis door unieke landschappen in het hart van de Charente-Maritime.

Laten we samen dit gebied ontdekken waar u kunt verblijven in onze camping van La Tremblade gelegen in Nouvelle-Aquitaine.

Wat is er te doen in La Tremblade?

  • La Tremblade

    Een wild en authentiek gebied

    De mooie gemeente La Tremblade, een must voor het oestertoerisme, is een charmant gebied dat u de Charente-Maritime laat ontdekken zoals u het nog nooit eerder heeft gezien. Met zijn pittoreske haventje van La Grève, zijn oesterbanken en zijn jodiumsfeer zal dit vissersdorpje u meenemen op een ontdekkingsreis naar wilde en authentieke horizonten.

  • À la découverte de l'ostréiculture

    Kennismaking met de oesterkweek

    De mooie hutten langs het stadskanaal nodigen uit tot wandelen en oesters proeven. U kunt de smakelijke geschiedenis van de plaatselijke oesters ontdekken, die nergens anders te vinden zijn. Een echte traktatie...

  • Les joies de la mer

    De geneugten van de zee

    Met de mooie badplaats Ronce-Les-Bains en de vele stranden die lopen van de Spaanse punt tot de Côte Sauvage, is La Tremblade de ideale plek om te genieten van de zon en de geneugten van de oceaan. Op bijna 25 km fijn zand kunt u genieten van talrijke watersporten en andere boardsporten.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Gastronomie

Plaatselijke specialiteiten en oesters uit Marennes, éclades, mouclades, zeevruchtenschotels, lokaal zeezout, krekels uit Charentais...

De must-see bezoekjes

Het bos van La Courbe, de badplaats Ronce-les-Bains, de vuurtoren van La Coubre, het strand van Galon D'Or naast onze camping La Pignade, het treintje van de Mouettes, de dierentuin van La Palmyre...

Surf picto

Sports

In het hart van onze camping La Tremblade kunt u genieten van de volgende faciliteiten: watercomplex met zwembad en glijbaan, manege in het hart van de camping, gratis kinderclubs, fietsverhuur. Wat is er nog meer? De camping ligt op slechts enkele minuten lopen van het strand! Zo kunt u een droomvakantie doorbrengen met uw voeten in het water en watersporten beoefenen (zeilen, surfen, varen...)

Buitenactiviteiten

Le train des Mouettes

Le train des Mouettes

Ga op stoomreis van La Tremblade naar Saujon! Aan boord van de enige stoomlocomotief in de Charente reist u 21 km, in een ongewone omgeving van zoutpannen en oesterbanken.

Le zoo de la Palmyre

La Palmyre dierentuin

De dierentuin van La Palmyre is een van de mooiste dierentuinen van Frankrijk. Het ligt in de buurt van Royan, in de gemeente La Tremblade. Dit park staat bekend om zijn biodiversiteit en zijn verscheidenheid aan wilde dieren, met name grote Afrikaanse zoogdieren.

La plage du Galon d’or

Het strand van Galon d'or

Dit is een van de mooiste stranden van La Tremblade, op een steenworp afstand van onze camping La Pignade. Gelegen aan de monding van de Gironde en omzoomd door pijnbomen en duinen, is het de ideale plek voor zomers aan de oceaan. Kinderen zullen genieten van de opblaasbare spelletjes en andere activiteiten!

De to-do's

  • Le Château des Énigmes 

    Le Château des Énigmes 

    Het kasteel van Usson, dat op 70 km van La Tremblade is geklasseerd als historisch monument, biedt u een boeiende speurtocht van 3 uur in een renaissancistisch decor. Logica, creativiteit en handigheid helpen u het voorgestelde raadsel op te lossen, door u te wagen in een bukshouten labyrint, de ondergrondse gangen van het kasteel of de wintertuinen!

  • Le phare de la Coubre

    De vuurtoren van Coubre

    U kunt dit 64 m hoge monument bezoeken door een wenteltrap van 300 treden te nemen. Als beloning een prachtig uitzicht op de Pointe de Grave, de Côte Sauvage en het schiereiland Arvert...

  • La baie de l’Aiguillon 

    De baai van Aiguillon

    Ontmoet ons op 75 km van onze camping in La Tremblade, in de richting van de Baie de l'Aiguillon. Het strekt zich uit van de Charente-Maritime tot de Vendée en verbindt het Marais Poitevin met de zee. Het is het koninkrijk van de mosselkweek en de bakermat van de bouchotmosselen. Zeer typisch, het kleine dorpje Charron of Esnandes (nabij La Rochelle) zullen twee gulzige haltes zijn om heerlijke mosselen te proeven!

Fromage picto

Regionale gerechten

aanraders

Les huîtres

Oesters

La Jonchée d’Aunis

La Jonchée d’Aunis

Les fruits de mer

Les fruits de mer

Les moules de Bouchot

Bouchot mosselen

La pibale

La pibale

Algues charentaises

Zeewier uit de Charente

De excursies die u niet mag missen

Port ostréicole

De oesterhaven

Het kanaal van de Grève, ongeveer twee kilometer lang, is omzoomd met mooie oesterhutten, waar de oesterkwekers de oesters van Marennes-Oléron kweken en bereiden: verzamelen van kleine oesters in de omgeving van Seudre, kweken op zee, rijpen in oesterbedden...

Les bateaux passeurs

Ferries

Steek de Seudre-monding over van de Port de la Grève naar Marennes! Andere boten bieden ook tochten aan naar het eiland Oléron en Saint-Trojan.

L'île d’Oléron

Het eiland Oleron

Het ligt tegenover onze camping in La Tremblade. Het is het grootste van de Franse eilanden en is 80 km lang. Zijn hoofdstad, Saint-Pierre, is omringd door vestingmuren en is erg populair om zijn winkels, restaurants en zijn strand, dat regelmatig de Blauwe Vlag krijgt. Andere hoogtepunten zijn de citadel van Vauban, de zoutpannen, de wilde stranden en de groene weg die langs het eiland loopt.

  • La Pignade

    Charente Maritime

    -

    La Tremblade Ronce-les-bains

    • Paardensportcentrum
    • Gratis kinderclub
    • Verwarmd binnenzwembad
    • Familie camping
Découvrir d’autres régions

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!