Visiter les châteaux incontournables

Kastelen die u niet mag missen

16 februari 2023

Wilt u de kastelen van de Loire bezoeken? Onze Siblu teams heten u welkom op de 4-sterren camping Le Domaine de Dugny, in het hart van de Loir-et-Cher streek.

Wilt u de kastelen van de Loire bezoeken? Onze Siblu teams heten u welkom op de 4-sterren camping Le Domaine de Dugny, in het hart van de Loir-et-Cher streek.

Breng een geweldige gezinsvakantie door op onze eersteklas camping en geniet van een cultureel verblijf door deze niet te missen monumenten te bezoeken!

De beroemdste kastelen van de Loire

Chambord

Het kasteel van Chambord

Onze camping ligt vlakbij een zeer beroemd (zo niet het beroemdste) kasteel in het Loiredal: het kasteel van Chambord. Als u het wilt bezoeken, hebt u een dagtocht en goede trainers nodig, want het is een van de grootste kastelen en heeft 426 kamers! Wat mag u niet missen? De wenteltrap en de prachtige terrassen.

Blois

Het Koninklijk Kasteel van Blois

Dit niet te missen monument wordt gekenmerkt door zijn vier gevels, die elk uit een ander tijdperk stammen. Tijdens uw bezoek kunt u de Statenzaal ontdekken (de oudste seigneuriale zaal van Frankrijk) en de drie vleugels: de Lodewijk XII-vleugel, de François I-vleugel en de Gaston d'Orléans-vleugel.

Cheverny

Kasteel van Cheverny

Onze camping ligt in de buurt van een ander beroemd kasteel in het Loiredal: het kasteel van Cheverny. Maak tijdens een gezinsuitstapje een stop bij dit prachtige statige huis dat de inspiratie vormde voor de schetsen van het kasteel van Moulinsart in Kuifje. Maak een wandeling in de open lucht in het park van 20 hectare en ontdek de appartementen van het kasteel.

Chenonceau

Het kasteel van Chenonceau

U heeft ongetwijfeld al gehoord van het beroemde kasteel van Chenonceau! Majestueus, het is het symbool van verfijning. U kunt niet op het Domaine de Dugny verblijven zonder dit monument in renaissancestijl te bezoeken. Periodieke meubels, de tuin van Diane, het labyrint... vele schatten zullen uw bezoek opluisteren.

  • Domaine de Dugny

    Loir et Cher

    -

    Onzain

    • Familie camping
    • In de buurt van de dierentuin van Beauval
    • In het hart van de kastelen van de Loire
    • Visvijver

Andere kastelen die u niet mag missen

Chateau de Valançay

Het kasteel van Valençay

Profiteer van uw familie- en cultuurverblijf op onze 4-sterren camping om het charmante kasteel van Valençay te ontdekken. Binnen vindt u prachtige kunstwerken, beeldhouwwerken, schilderijen en meubels. Buiten kunt u wandelen door het 53 hectare grote groene park, wandelen door de tuinen en ontspannen in het bos.

Chaumont sur Loire

Kasteel van Chaumont-sur-Loire

Onze camping is ideaal gelegen nabij een ander beroemd kasteel in het Loiredal: het kasteel van Chaumont-sur-Loire. Gelegen tussen Blois en Amboise, wacht dit monument op u voor een aangenaam bezoek. Ter plaatse, prachtige tuinen, antieke serviezen, stallen, prachtig ingerichte kamers, enz.

Azay le Rideau

Het kasteel van Azay-le-Rideau

Dit historische monument is een van de mooiste kastelen van het Loiredal en moet u absoluut bezoeken tijdens uw vakantie in Centre-Val de Loire! Klein maar elegant, zijn charme heeft ervoor gezorgd dat de beroemde Honoré de Balzac en Auguste Rodin er verliefd op werden. Wat moet u zien in het kasteel van Azay-le-Rideau? Het park, heel romantisch, en de hoofdtrap die de bezoekers fascineert met zijn ongelooflijke elegantie.

Chinon

De koninklijke vesting van Chinon

Uw gezinsvakantie in het Loiredal is ook een gelegenheid om het koninklijk fort van Chinon te ontdekken. Gelegen op een rotsachtige uitloper steekt het fier boven de wijngaarden en de stad uit. Het is de ideale plek om prachtige foto's van het panorama te maken. Een bezoek aan het kasteel van Chinon brengt u terug naar de Middeleeuwen en u kunt er kruisbogen ontdekken, voorwerpen die bij archeologische opgravingen zijn gevonden, de slaapkamer van Karel VII en vele andere schatten.
Wist u dat? Het was in het kasteel van Chinon dat Jeanne d'Arc koning Karel VII ontmoette!

  • Domaine de Dugny

    Loir et Cher

    -

    Onzain

    • Familie camping
    • In de buurt van de dierentuin van Beauval
    • In het hart van de kastelen van de Loire
    • Visvijver
Meer inspiratie
  • Les plages de Mimizan
    Les plages de Mimizan
    20/02/2023

    Vos vacances en famille dans le département des Landes, en Nouvelle-Aquitaine, sont l’occasion idéale de découvrir Mimizan Plage.

    Lees het artikel
  • Vacances à cheval
    A cheval !
    15/02/2023

    Balade en forêt dans les sous-bois, promenade le long de la plage, stage de découverte, randonnées en famille ou entre amis… Pour les adeptes ou les novices, l'équitation est un plaisir pour les petits et les grands.

    Lees het artikel
  • Les aquariums incontournables
    Aquariums
    17/02/2023

    Avec une biodiversité très riche et un fort attrait pour la faune et la flore marine, la France offre une immense variété d'aquariums à visiter pendant vos vacances.

    Lees het artikel
  • Que faire à Biscarrosse
    Que faire à Biscarrosse ?
    24/02/2023

    Venez respirer l’air frais de Biscarrosse dans nos magnifiques campings Siblu 4 étoiles et découvrir les activités incontournables de la région.

    Lees het artikel

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!