Que faire à Canet en Roussillon

Wat is er te doen in Canet-en-Roussillon?

Ontdek tussen de Middellandse Zee en de bergen van de Pyreneeën de levendige badplaats Canet-en-Roussillon op Camping Mar Estang.

Met vrienden of familie, deze 4-sterren camping is de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie. Op 100 meter van het strand kunt u genieten van het heldere water en het fijne zand van de Middellandse Zee.

Wat is er te doen in Canet-en-Roussillon?

  • Profiter de la plage

    Genieten op het strand

    Kinderen kunnen veilig spelen op de bewaakte stranden, terwijl oudere kinderen kunnen genieten van de sensatie van watersporten.

  • L’étang Canet-Saint-Nazaire

    L’étang Canet-Saint-Nazaire

    De camping ligt vlak bij een beschermd natuurgebied, waaronder de vijver van Canet-Saint-Nazaire, waardoor u de uitzonderlijke omgeving en landschappen te voet of met de fiets kunt ontdekken.

  • Explorer le vieux village

    Verken het oude dorp

    Canet-en-Roussillon is een levendige en dynamische stad die activiteiten en evenementen biedt zoals sportcursussen op het strand, tentoonstellingen of avondmarkten. U kunt ook deelnemen aan een door de stad georganiseerde thematische tocht en de monumenten van het oude dorp ontdekken, met als afsluiter een proeverij in het Domaine des Hospices of het Arboretum en het plukken van fruit uit de boomgaard.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Profiteer van uw verblijf in Canet-en-Roussillon om de zoute Catalaanse specialiteiten te proeven, zoals escalivade, aïoli, civet de langoustes en bols de picolas. Kinderen zullen dol zijn op de met suiker bestrooide gebakjes die rousquilles worden genoemd.

De must-see bezoekjes

Het vissershuis, het Domaine des Hospices, het Arboretum, het Château de Rey, het casino, de vijver van Canet-Saint-Nazaire, Montpellier...

Surf picto

Sport

Alle watersporten: varen, zeilen, zwemmen, peddelen... En onze camping heeft een watercomplex met zwembad, glijbanen. Bovendien ligt onze camping aan zee, met het strand op slechts 100 meter afstand.

Activiteiten in de buitenlucht

Les sports nautiques au quai des loisirs

Watersporten aan de recreatiekade

Geniet van het heldere water van de Middellandse Zee en de fijne zandstranden om de gewenste watersporten te beoefenen en beleef een heerlijke tijd met uw gezin. Canet-en-Roussillon biedt een breed scala aan activiteiten op de Quai des Loisirs, gelegen naast het Jetée strand. Van jetskiën tot catamaran, sleepboei of stand-up paddle, uw hele gezin zal verrukt zijn. De dynamische stad organiseert ook talrijke strandsporten in de zomer.

L’étang de Canet et son village de pêcheurs

De vijver van Canet en zijn vissersdorp

Ontdek een opmerkelijk ecosysteem tijdens een excursie naar de étang de Canet-Saint-Nazaire in de buurt van Mar Estang. Het beschermde gebied van 1.100 ha is eigendom van het Conservatoire du littoral en maakt deel uit van het Natura 2000-reservaat. De paden rond de vijver stellen u in staat het best bewaarde landschap van Canet-en-Roussillon te bewonderen en de dier- en plantensoorten die er leven te observeren. Een traditioneel vissersdorp met 11 hutten is ook gerenoveerd.

Les vignobles 

De wijngaarden

Canet-en-Roussillon biedt ook een bezoek aan wijngaarden in samenwerking met de Confrérie des Chocolatiers Catalans rond het thema wijn en chocolade.

De must-haves

  • Le mini-golf Canet Parc

    Canet Parc minigolf

    Een kampeervakantie betekent minigolf! Canet-En-Roussillon heeft zijn eigen midgetgolfbaan, dus ga naar het hart van de stad voor een leuke activiteit.

  • Oniria, l’aquarium magique

    Oniria, het magische aquarium

    Dit aquarium ligt op 4 km van de camping Mar Estang en biedt u een kleurrijke en droomachtige reis. U zult unieke zeedieren uit de hele wereld en lokale soorten ontdekken. U kunt ook een vlucht maken naar het aquarium om te genieten van een uniek uitzicht op de diepe onderwaterwereld.

  • La plage du Lido

    Het Lido strand

    Bezoek het Lidostrand in Canet-en-Roussillon en geniet van het kristalheldere water van de Middellandse Zee. U kunt volleyballen op het strand, paddleboarden, wandelen op zee of gewoon ontspannen.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Escalivada

Escalivada

Aïoli

Aïoli

Civet de langoustes

Civet de langoustes

Rousquilles

Rousquilles

Picolas

Picolas

Calçots

Calçots (célèbre plat catalan)

De must-see excursies

Montpellier

Een wandeling in Montpellier

Geniet van een dagtocht naar Montpellier, een dynamische stad bekend om zijn Place de la Comédie, zijn historische centrum genaamd l'Écusson, zijn Peyrou wandeling en zijn esplanade.

La plage du Roussillon

Het strand van Roussillon

Bezoek het strand van Roussillon en zie de zon ondergaan boven de vijver. U kunt een wandeling in zee maken, pootjebaden of gewoon ontspannen aan het water.

Perpignan

Bezoek Perpignan

Ontdek de middeleeuwse stad Perpignan, zijn musea en historische monumenten, zijn cafés en restaurants. U kunt ook de overdekte markt bezoeken om typische Catalaanse producten te kopen.

  • Mar Estang village
    0,0/10 - recensies

    Mar Estang

    Languedoc Roussillon

    -

    Canet-en-Roussillon

    • Directe toegang tot het strand
    • Meerzicht
    • Prachtig waterpark
    • Tussen de zee en de bergen
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!