Découvrir le Finistère

Verken Finistère

Een culturele en artistieke regio die je onderdompelt in een poëtisch en wild universum.

Wilt u een charmante vakantie doorbrengen in het hart van Bretagne? Vandaag neemt Siblu u mee om deze prachtige regio te ontdekken op zijn camping in Zuid-Finistère. Laten we samen deze prachtige regio vol beloften ontdekken!

Wat te doen in Zuid-Finistère?

  • Le Musée Bigouden

    Le Musée Bigouden

    Het museum, gelegen in Pont-l'Abbé, is gewijd aan de traditionele ambachten van Bigouden. Je vindt er allerlei voorwerpen: kostuums, schoenen, veters en nog veel meer. Het museum biedt ook verschillende activiteiten voor kinderen zodat ze Bigouden ambachten op een leuke en interactieve manier kunnen ontdekken.

  • La pointe du Millier

    La pointe du Millier

    Gelegen aan de ingang van de baai van Douarnenez, biedt de Pointe du Millier een prachtig uitzicht op de oceaan en de naburige eilanden. Je kunt een paar goede sneakers aantrekken en wandelen langs de Bretonse kust, tussen zeelucht en fruitbomen.

  • Le port du Guilvinec 

    Le port du Guilvinec 

    De vissershaven van Guilvinec is een essentiële tussenstop voor een vakantie in Zuid-Finistère. Dit typisch maritieme dorp herbergt de grootste vissershaven van Bretagne en biedt u een magische omgeving tussen zee en land.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Bretonse galette, Plougastel-aardbeien, kig ha farz, kouign-Amann, langoustine, Roscoff-uien, Pont-Aven-galetten, tarwepannenkoekjes, zeevruchten, zeewier, cider...

Must-see bezoekjes

De baai van Douarnenez, Quimper, Guilvinec, La pointe du Millier, Concarneau, het schiereiland Crozon, de Monts d’Arrée, Locronan, Portzic, Pont-Aven, de duinen van Tréompan, het Bigouden Museum, Roscoff, Brest…

Surf picto

Sport

Zeevissen, bootverhuur, fietstochten, mountainbiken, elektrische scooters, skaten, surfen, skateboarden, paardrijden, wandelen, kajakken, kanoën, duiken, snorkelen...

Activiteiten in de buitenlucht

Baignade sur la plage du Portzic

Zwemmen op het strand van Portzic

Laat u verleiden tot een buitenbad in Portzic. Dit zand- en kiezelstrand is omgeven door rotsen en biedt een betoverende omgeving voor uw vakantie. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de zonsondergang bewonderen.

Balade à vélo

Fietsrit

Finistère heeft veel groene wegen en fietsroutes, waardoor het een ideale manier is om het departement op twee wielen te bezoeken. Tussen bossen, kustpaden en oude spoorlijnen is het een magisch en verkwikkend moment voor het hele gezin!

Catamaran sur la baie de Douarnenez

Catamaran in de baai van Douarnenez

Beleef een unieke ervaring aan boord van een catamaran en ontdek de schoonheid van de baai van Douarnenez. U kunt de kustlandschappen observeren, genieten van de zoute nevel en genieten van nautische genoegens in alle veiligheid.

De must-haves

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

La crêpe bretonne

La crêpe bretonne

L’andouille de Baye

L’andouille de Baye

Le kig-ha-farz

Le kig ha farz

La fraise de Plougastel

La fraise de Plougastel

La galette au sarasin

La galette au sarasin

Le kouign-Amann

Le kouign-Amann

Niet te missen excursies

Quimper

Quimper

Een bezoek aan Quimper mag niet ontbreken tijdens een verblijf in Zuid-Finistère. De stad zit vol architectonische en culturele rijkdommen die liefhebbers van kunst en geschiedenis zullen bekoren. Mis de Saint-Corentin-kathedraal niet, een meesterwerk met uitzicht op een bruisend plein.

La presqu’île de Crozon

Het schiereiland Crozon

Gelegen in het uiterste westen van Zuid-Finistère, is het een bestemming die geliefd is bij natuurliefhebbers. U ontdekt adembenemende en kleurrijke landschappen. Ideaal voor het beoefenen van allerlei nautische activiteiten: duiken, kajakken... of wandelen, voor de meer terrestrische!

Les dunes de Tréompan

Les dunes de Tréompan

Deze bergen verbergen een zeer rijke geschiedenis en zijn van een opvallende versiering. Je zult versteld staan ​​van het uitzicht op de landschappen die ze bieden, tussen heidevelden, veenmoerassen en enorme meren. Wandelen is daar mogelijk en geeft je een zeldzaam gevoel van vrijheid!

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!