Explorer les Pyrénées-Orientales

Verken de Pyrénées-Orientales

Wat dacht u ervan een droomvakantie op een camping door te brengen op een paar minuten tussen de zee en de bergen? Dit is het voordeel van de Pyrénées-Orientales die het beste van de natuur combineren.

Op onze 4* campings in de Pyrénées-Orientales heeft u de keuze tussen genieten van het uitzicht op de bergen of de zee.Onze faciliteiten zullen jong en oud bekoren dankzij een waterpark met verwarmd zwembad en glijbanen, clubs om kinderen de hele dag bezig te houden en gevarieerd entertainment. Wacht niet langer en boek uw verblijf op een van onze campings!

Wat te doen in de Pyrénées-Orientales?

  • Plonger dans la mer Méditerranée

    Duiken in de Middellandse Zee

    Op het programma: zwemmen in warm water en kalme zee! De Middellandse Zeekust van de Pyrénées-Orientales is de ideale plek om te genieten van de zon en het kristalheldere water, terwijl je de steile baaien ontdekt. Om te onthouden, in de buurt van onze campings aan zee: de stranden van Lido en Roussillon. Op onze camping Le Marisol in Torreilles ligt het strand op slechts 250 meter afstand!

  • Découvrir les vestiges du Moyen-Age 

    Ontdek de overblijfselen van de Middeleeuwen

    De Middeleeuwen zijn nog steeds sterk aanwezig in het departement Pyrénées-Orientales. U kunt het charmante dorpje Cucugnan en zijn romaanse kerk bewonderen, of de ruïnes van het kasteel in de stad Fenouillet.

  • Se balader dans les parcs naturels

    Wandelen in de natuurparken

    Het Regionaal Natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën biedt u een ongelooflijke natuurlijke diversiteit, met zijn heuvels, bergen en valleien. U kunt ook meren op grote hoogte ontdekken, zoals het meer van Bouillouses of het meer van Matemale. Er is zoveel te zien en te doen!

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Beleef een echt gastronomisch verblijf: Catalaans lamsvlees, cargolade, boutifarre en andere ambachtelijke charcuterie, Catalaanse ansjovis, escalivade, ollada, boles de picolat...

De must-see bezoekjes

Villefranche-de-Conflent, de beklimming van Canigou, de baai van Paulilles, Perpignan, de kust van Vermeille, de orgels van Ille-sur-Têt, Céret, het meer van Bouillouses, Canet-en-Roussillon, Collioure...

Surf picto

Sport

In Pyrénées-Orientales bieden we veel sportieve kampeeractiviteiten aan (zwembad, peuterbad, glijbaan...). In de omgeving fietsen, wandelen, golfen, paardrijden en naar het strand voor watersporten.

Buitenactiviteiten

Le pic du Canigou

Le pic du Canigou

Le Pic du Canigou ligt op 2.784 meter boven de zeespiegel en biedt adembenemende uitzichten voor al zijn bezoekers. De dapperen kunnen de beklimming proberen, ofwel... 10 volle uren nodig om de top te bereiken! Voor de allerkleinsten geen zorgen, veel wandelingen in de omgeving zijn de moeite waard en camping Mar Estang biedt een adembenemend uitzicht op de top.

La randonnée à pied ou en VTT

Wandelen of mountainbiken

De Pyrénées-Orientales bieden een grote verscheidenheid aan landschappen met bergen, bossen en paden die geschikt zijn voor alle niveaus. Daal de bergen af ​​met de mountainbike of maak een wandeling langs de dalen en waterwegen.

Canyoning près de Perpignan

Canyoning in de buurt van Perpignan

De ligging van onze campings in de Pyrénées-Orientales biedt u ook de mogelijkheid om te canyoning in de buurt van Perpignan, een spannende en leuke activiteit voor het hele gezin. Daal af in spectaculaire ravijnen, spring in een natuurlijk zwembad of glijd van natuurlijke glijbanen.

De must-haves

  • La forteresse de Salses

    La forteresse de Salses

    Bezoek het fort van Salses, een oud versterkt kasteel uit de 16e eeuw in de buurt van onze camping. Ontdek de wallen die zich uitstrekken over meer dan een kilometer, de torens en de geschiedenis.

  • Les châteaux de Lastours

    Les châteaux de Lastours

    Nog steeds in de Pyrénées Orientales, ga naar de kastelen van de vier heren van Lastours die de Agly-vallei domineren. Hier kunt u het prachtige landschap van de regio bewonderen en de middeleeuwse geschiedenis beleven.

  • La côte Vermeille

    De kust van Vermeille

    Volg de kust van Vermeille door de volgende steden: Argelès-sur-mer, Collioure en Banyuls-sur-mer. U zult zeker gecharmeerd zijn van de fijne zandstranden, de kliffen in verschillende kleuren en de pittoreske dorpjes.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Les parillades de poissons

Les parillades de poissons

La zarzuelas

La zarzuelas

La paëlla

La paëlla

La bougnette

La bougnette

L’Ouillade

L’Ouillade

Le vin Banyuls

Le vin Banyuls

De excursies die u niet mag missen

Canet-en-Roussillon

Canet-en-Roussillon

Bezoek de badplaats Canet-en-Roussillon. Wandel door de kleine autovrije straatjes, ontdek de lokale kunstgalerijen en proef de regionale keuken. Geniet na een geweldige dag 's avonds van onze vele activiteiten en shows die worden aangeboden op onze camping Mar Estang.

Perpignan

Perpignan

Perpignan, de belangrijkste stad van de regio, staat bekend om zijn Romeinse overblijfselen en zijn heerlijke gerechten. Ontdek historische bezienswaardigheden zoals het Paleis van de Koningen van Mallorca en zijn gotische toren, en eindig uw dag op Place de Catalunya, waar u kunt genieten van de feestelijke sfeer en een goede maaltijd kunt delen met vrienden.

Collioure

Collioure

Wie zegt camping dichtbij in de Pyrénées-Orientales, zegt Collioure! Dit charmante stadje aan de Côte Vermeille is de ideale plek om spectaculaire landschappen te bewonderen en een zonnige dag door te brengen. Ontdek het kleurrijke historische centrum, bezoek de forten en steile baaien en eindig uw dag met een wandeling langs de charmante baai.

 

  • Marisol

    Languedoc Roussillon

    -

    Torreilles

    • Kwaliteitsdiensten
    • Strand op loopafstand
    • Dichtbij Spanje
    • Waterpark
  • Mar Estang village
    0,0/10 - recensies

    Mar Estang

    Languedoc Roussillon

    -

    Canet-en-Roussillon

    • Directe toegang tot het strand
    • Meerzicht
    • Prachtig waterpark
    • Tussen de zee en de bergen
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!