Vacances dans le Calvados

Verken Calvados

Calvados, een emblematisch gebied van Normandië, is de perfecte regio voor een ontspannen gezinsvakantie.

Met zijn prachtige landschappen, zijn fascinerende geschiedenis en zijn gastronomische gastronomie combineert Calvados alle troeven om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen! Ontdek deze prachtige regio zonder verder uitstel vanaf onze 4-sterren camping Domaine de Litteau. Een wild en authentiek land, Calvados heeft een sterk karakter. Doordrenkt met geschiedenis en gastronomie, zal deze regio u alle kleuren laten zien!

Tijdens uw vakantie in Litteau (14) heeft u op uw 4-sterrencamping alle tijd om de duizend gezichten van dit rijke en vruchtbare land te ontdekken, dat de voordelen van de zee combineert met de bijzondere charmes van het Franse platteland.

 

Wat te doen in Calvados?

 • Se souvenir de la Seconde Guerre mondiale

  Herinnering aan de Tweede Wereldoorlog

  Nauw verbonden met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, kan Calvados worden ontdekt door zijn kustlijn en zijn landingsstranden. Het was hier, bij zonsopgang op 6 juni 1944, dat geallieerde troepen tijdens de Grote Oorlog op de kust landden. De Calvados-regio, diep getekend door dit sleutelmoment in de geschiedenis, herbergt vele musea en gedenktekens die de geschiedenis van Operatie Overlord in herinnering brengen.

 • Les plages de Normandie

  De stranden van Normandië

  De stranden van Normandië zijn niet alleen synoniem voor de landing, ze zijn ook bedoeld... om te zwemmen! Het zand is fijn, de stranden zijn immens en dankzij de getijden kunnen kinderen het maritieme leven ontdekken terwijl ze genieten van het prachtige lente- en zomerweer. Geniet van de stranden dankzij onze campings aan zee.

 • Une belle campagne

  Een mooie campagne

  Als u de kust verlaat en naar het platteland van Bessin gaat, bieden de door de oorlog gespaarde dorpen u prachtige schatten om te ontdekken: herenhuizen, versterkte boerderijen, abdijen, molens en kastelen zullen uw reis opfleuren. Het is in deze landen vol leven dat u ook de rijkdom van het terroir van de Calvados kunt ontdekken.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Camembert gegoten met een pollepel, varken van Bayeux of de beroemde lokale brandewijn, de geneugten van Calvados zullen uw smaakpapillen verrukken.

Must-see bezoekjes

Bayeux, Caen, het Landing Museum, Cabourg, het Omaha Beach Memorial Museum, de Amerikaanse begraafplaats, de Longues-sur-Mer Battery, Juno Beach Centre… Al deze activiteiten zijn dichtbij onze Calvados camping.

Surf picto

Sport

Fietsen, strand, zwembad, wandelen, zeilen, golfen, kanoën... de lijst met sportieve activiteiten in de buurt van onze camping in Calvados is lang en gevarieerd. Als bonus hebben we een meer waar je kunt vissen.

Buitenactiviteiten

La forêt de Cerisy

Het Kersenbos

Niet ver van Caen ligt het bos van Cerisy en zijn 2130 hectare groen in de buurt van het domein van Litteau, uw prachtige camping. De perfecte plek om een ​​ontspannende vakantie door te brengen.

Le viaduc de la Souleuvre 

Het viaduct van Souleuvre

Sterke sensatie gegarandeerd: duik de leegte in tijdens een bungeejump op het viaduct van Souleuvre! Vanaf onze camping in Calvados kunt u deze kleurrijke camping bereiken voor een unieke ervaring. 

Le jardin de Castillon

Le jardin de Castillon

Ontdek de Jardin de Castillon, in de gelijknamige vallei. Dit park, bedacht en ontworpen door Colette en Hubert Sainte Beuve, is een ongelooflijke plek waar een tuin van geuren zich vermengt met een oosterse tuin, via een Engelse tuin en een achthoekig zwembad. Een charmant bezoek!

De must-haves

 • Les plages du Débarquement

  De landingsstranden

  Omaha Beach, Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach… De landingsstranden zijn nog steeds levende getuigen van deze immense militaire operatie die Frankrijk bevrijdde.

 • Le cimetière Américain

  De Amerikaanse begraafplaats

  De Amerikaanse begraafplaats ligt in Colleville-sur-Mer en heeft meer dan 9.000 graven van soldaten die op D-Day zijn gesneuveld. Deze vredige plek, waar een sfeer van diepe plechtigheid heerst, is een must om te bezoeken.

 • Le musée mémorial d’Omaha Beach

  Het Omaha Beach Herdenkingsmuseum

  Het Omaha Beach Memorial Museum bevindt zich aan de westkust van de Calvados, in Saint-Laurent-sur-Mer. Het traceert de Landing en de gevolgen ervan voor de militaire en burgerlijke geschiedenis van de omliggende steden. Verklarende panelen, foto's en video's geven een beter inzicht in de inzet en de gevolgen van de D-Day-landingen.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

L'agneau de pré-salé

L'agneau de pré-salé

L'andouille de Vire

L'andouille de Vire

Les tripes à la mode de Caen

Les tripes à la mode de Caen

Le boudin noir de Mortagne

Le boudin noir de Mortagne

La teurgoule

La teurgoule

Le caramel d'Isigny

Le caramel d'Isigny

De excursies die u niet mag missen

Caen

Caen

Ten zuiden van Calvados is de stad Caen rijk aan romaanse en gotische architectuur, maar ook aan geschiedenis met zijn gedenktekens. U kunt een bezoek brengen aan het Kasteel van Willem de Veroveraar, de Abbaye aux Hommes, de Abbaye aux Dames of het Vredesmonument.

Bayeux

Bayeux

Trakteer uzelf op een excursie naar Bayeux, een karakteristieke middeleeuwse stad in Normandië, op minder dan een uur van de 4-sterrencamping Domaine de Litteau. Ontdek het Tapijt van Bayeux, dompel jezelf onder in de geschiedenis en charme van middeleeuwse straatjes!

La Batterie de Longues-sur-Mer

La Batterie de Longues-sur-Mer

La Batterie de Longues-sur-Mer is een van de best bewaarde Duitse stellingen van de landing. Het kan worden bezocht en hierdoor ontdekt u de geschiedenis, de herinneringen en de reconstructie ervan. Een niet te missen plek voor liefhebbers van militaire geschiedenis.

 • Domaine De Litteau

  Normandie

  -

  Litteau

  • Kleine camping
  • Nieuw zwembad
  • Kalm en ontspannend
  • Dicht bij de D-Day landingsstranden
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!