Vacances à Valras-Plage

Vakanties in Valras Plage

Valras, genesteld aan de monding van de Orb, en een paar zandblokken van Béziers of Narbonne, is een voormalig vissersdorp dat zijn patina van weleer heeft behouden met zijn prachtige 19e-eeuwse villa's en zijn kust, bewaard gebleven van verstedelijking.

Tussen hemel en zee heerst een sfeer van dolce vita op de 4* camping Les Sables du Midi. Deze camping aan zee ligt op slechts 4 minuten rijden van Valras Plage. Ontdek onze stacaravans, onze sport- en welzijnsactiviteiten voor een geweldige vakantie.

Wat te doen in Valras Plage?

  • Une visite guidée

    Een geleid bezoek

    U reist met een treintje van Valras-Plage naar Vendres. Terwijl u stopt, zal uw wandeling uw smaakpapillen doen ontwaken met de ontdekking van het Domaine de la Yole, gevolgd door een proeverij van wijnen en lokale producten.

  • Le Musée du Jouet

    Het speelgoedmuseum

    Uniek in Frankrijk, het paleis van het model-speelgoedmuseum presenteert de grootste constructies van "LEGO" en "K'NEX", inclusief die van "Stars-Wars". Verschillende speelruimtes en workshops wachten op u om uw fantasie de vrije loop te laten, met familie of vrienden!

  • Douceur de vivre

    Zoetheid van het leven

    Gevuld met kleine restaurants en levendige bars, zou Valras-Plage altijd La Duchesse du Berry bevallen, die er haar vakantieplek van had gemaakt. Het kleine stadje strekt zich uit over meer dan 4 km fijne zandstranden en is een populaire badplaats geworden voor vakantiegangers die op zoek zijn naar authenticiteit.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Slakken uit de Languedoc, tielle-kaas uit Sète, kleine patés uit Pézenas, vis, mosselen uit Bouzigues en schaaldieren zoals kokkels, tellines, scheermessen...

De must-see bezoekjes

Door op onze camping in Valras-Plage te verblijven, kunt u de regio Languedoc-Roussillon verkennen, Vendres verkennen, de Saint-Nazaire-kathedraal, de grotten van Clamouse of grote steden zoals Montpellier.

Surf picto

Sport

Op onze camping in Valras-Plage kunt u genieten van waterspelen, glijbanen en glijhellingen, twee verwarmde buitenzwembaden en een balneobank, evenals sportuitrusting (fitnessruimte, multisportterrein, ping-tafels), tafeltennis, padeltennis, enz.).

Buitenactiviteiten

La réserve Naturelle des Orpellières

Het natuurreservaat Orpellières

Het natuurreservaat Orpellières ligt op enkele kilometers van onze camping in Valras-Plage. Het is een plek vol avonturen en ontdekkingen die ons doen denken aan de Camargue. U kunt trekvogels en vele andere dieren observeren.

Une séance de karting

Een kartsessie

Hongerig naar spanning? Ontdek deze site gewijd aan karting op enkele minuten van onze camping Valras-Plage. Geniet als bonus van een avonturenpark Accrojump, minigolf en zelfs quadrijden voor de kleintjes.

Mer, plage et paddle

Zee, strand en peddelen

Tijdens uw vakantie zult u een drukke agenda hebben tussen zwemmen in de zee, zandkastelen bouwen en nautisch plezier! Onze camping Valras-Plage zal u vertellen waar u peddels kunt huren als u dat wenst.

De must-haves

  • Un séjour gastronomique

    Een gastronomisch verblijf

    Een dag lang verlaat u de golven van de Belle Bleue om rond de omliggende percelen met wijnstokken te wandelen en de producten te proeven die de trots van de regio zijn. Op het menu oesters, olijfolie of een glaasje Languedoc-Roussillon!

  • Le rucher Saint-Peyre

    De bijenstal van Saint-Peyre

    Jean-Claude Canac kweekt al 20 jaar bijen en heeft vandaag een kudde van enkele honderden bijenkasten. In de loop van de seizoenen en afhankelijk van de bloemen die worden geoogst, produceren ze een reeks honing met verschillende smaken. Een zacht hoog bezoek…

  • L’étang de Thau

    L’étang de Thau

    L’étang de Thau, sinds 1986 geklasseerd als natuurreservaat, herbergt een rijke en gevarieerde fauna. We ontdekken trek- en standvogels, waterzoogdieren en endemische soorten.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Le berlingot de Pézenas

Le berlingot de Pézenas

L’asperge des Sables des Landes

L'asperge des sables

La biterroise

La biterroise

La Brasucade

La brasucade de moules

Petits patés Pezenas

Les Petits patés de Pezenas

Les vins régionaux

Les vins régionaux

De excursies die u niet mag missen

Circuit oenotouristique

Circuit voor wijntoerisme

Je zou het misschien niet vermoeden, maar Languedoc-Roussillon is de grootste Franse wijngaard. Uit de gevarieerde terroirs wordt een palet van wijnen met zuidelijke accenten geboren. Om deze gebieden te ontdekken, bieden de plaatselijke VVV-kantoren u ideeën voor mountainbikeroutes, een combinatie van wijnontdekkingen en smaakreizen!

Béziers

Béziers

Op slechts 20 km van camping Valras-Plage klinkt Béziers met zijn 1000 levens. Béziers, de geboorteplaats van Jean Moulin, is ook een stad van kunst en talent. Vrij en bruisend van geest vibreert Béziers ook op het ritme van rugby.

Le Canal du Midi

Le Canal du Midi

De Compagnie des Bateaux du Midi nodigt u uit voor cruises op het Canal du Midi aan boord van haar schepen. "Het 2 Zeeën-kanaal", dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbindt, strekt zich uit over 240 km en heeft 69 sluizen, waaronder de magnifieke 9 sluizen van Fonserane.

  • Les Sables du Midi

    Languedoc Roussillon

    -

    Valras-Plage

    • Strand op 800m afstand
    • Waterpark
    • In de buurt van Cap d'Agde
    • Zeer comfortabele stacaravans
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!