Que faire à Saint Michel Chef Chef

Vakanties in Saint-Michel-Chef-Chef

Saint-Michel-Chef-Chef is een ideale kampeerbestemming! Gelegen in het hart van het schiereiland Guérande, is onze stad een bevoorrechte plek voor gezinsvakanties.

Onze 4-sterren camping Les Pierres Couchées, gelegen nabij Saint-Michel-Chef-Chef, verwelkomt u in een uitzonderlijke omgeving, met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op enkele kilometers afstand vindt u ook onze camping Le bois de Bayadène, in Piriac-sur-Mer. Geniet van de Loire-Atlantique en zijn geheimen...

Wat te doen in Saint-Michel-Chef-Chef?

  • À l'assaut des plages

    Aanval op de stranden

    Tussen Grande plage de Tharon, het strand van Port Giraud, het strand van Etang en het strand van Porteau heeft u keuze te over voor uw zomerdagen. Geniet van zandspelletjes, strandhutten en watersporten tijdens uw familieverblijf op onze camping.

  • Une visite en bateau de la Presqu'île Guérandaise

    Een boottocht op het schiereiland Guérande

    Boottochten om de baai van Saint-Michel of de Guérandais te ontdekken worden aangeboden door vele lokale bedrijven. Profiteer van het uitzicht om vogels en zeezoogdieren te zien.

  • Surf

    Surfen

    De Atlantische Oceaan staat bekend om zijn golven en getijden. Neem in uw kampeeruitrusting ook uw surfuitrusting mee om de golven van het schiereiland Guérande te trotseren!

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Fouace uit Nantes, bloedworst uit Vertou, rigolettes en berlingots uit Nantes, schaaldieren en vis uit de buurt, de priester uit Nantes...

De must-see bezoekjes

Strand van Gohauds, strand van Source, Menhir van Boivre, Menhir van Pierre Attelée, Pornic, Saint-Brévin-les-Pins, Saint Nazaire…

Surf picto

Sport

Watersporten, zeilen, varen, windsurfen, kitesurfen, fietsen, wandelen, paardrijden… Op onze campings in Saint Michel-Chef-Chef vindt u onze zwembaden, glijbanen, speciale spetterzones. In onze gratis kinderclubs oefenen uw kleintjes buitenactiviteiten en spelletjes!

Buitenactiviteiten

Le menhir de la Pierre Attelée

De menhir van Pierre Attelée

Menhirs zijn staande stenen die dateren uit het stenen tijdperk en dateren uit 4000 voor Christus. Deze constructies werden voornamelijk gebruikt voor religieuze erediensten en zonnewendevieringen. U krijgt de kans om ze te ontdekken op onze camping in de buurt van Saint-Michel-Chef-Chef. Menhir Pierre Attelée ligt op slechts 6 km van de camping. Het is de grootste op het schiereiland en domineert Saint-Michel-Chef-Chef. U kunt het bezoeken, evenals de menhir van La Souchais en Boivre.

Legendia Parc

Legendia Parc

Legendia Parc, gelegen op slechts 5 km van de camping, is een van de grootste pretparken in Loire-Atlantique. Je vindt er attracties voor het hele gezin, shows en een veelheid aan activiteiten voor jong en oud.

Les marais Salants

Les Marais Salants

In de buurt van onze camping in de buurt van Saint-Michel-Chef-Chef wacht u een wereldberoemd zout: zout van Guérande. U bent niet ver van de oogstplaats! Ontmoet vroeg in de ochtend om het werk van de zoutwerkers te ontdekken in het midden van de kwelders in Guérande.

De must-haves

  • Le sémaphore de la pointe Saint Gildas

    Le sémaphore de la pointe Saint Gildas

    Dit gebouw, gebouwd in 1820 op Pointe Saint Gildas, is een van de meest populaire locaties in Loire-Atlantique. U kunt het panorama van de oceaan bewonderen en de geschiedenis van deze unieke plek ontdekken.

  • Un marathon de crêpes et galettes

    Ervaar crêpes en galettes

    Op onze camping aan zee is het proeven van lokale pannenkoeken een traditie! Hetzelfde geldt voor de galettes Saint Michel, waarvan de fabriek op een steenworp afstand ligt.

  • La Baule Escoublac

    La Baule Escoublac

    Ten zuiden van Saint-Michel-Chef-Chef kunt u La Baule Escoublac ontdekken, een van de mooiste stranden van Europa. De 14 km fijn zand en de activiteiten die daar worden aangeboden, maken het tot een bevoorrechte bestemming.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Les galettes Saint-Michel

Les galettes Saint-Michel

Le Petit beurre

Le Petit beurre

Le sel de Noirmoutier

Le sel de Guérande

Les volailles de Challans

Les volailles de Challans

Le curé Nantais

Le curé Nantais

La bonnotte de Noirmoutier

La bonnotte de Noirmoutier

De excursies die u niet mag missen

Saint-Brévin-les-Pins

Saint-Brévin-les-Pins

Deze badplaats, op slechts 35 minuten van Saint-Michel-Chef-Chef, staat bekend om zijn fijne zandstranden. Ga naar Île aux Bénitiers en ontdek de hoogste duin aan de Atlantische kust. Ontdek onze 4-sterren camping Les Pierres Couchées.

Nantes

Nantes

Nantes, hoofdstad van de Loire-Atlantique, is een stad met een rijke geschiedenis en uitzonderlijke monumenten om te ontdekken. Volg een rondleiding door het kasteel van de hertogen van Bretagne en bewonder de stad vanaf het belfort.

Saint-Nazaire

Saint-Nazaire

Ontdek het maritieme erfgoed van Saint-Nazaire en zijn musea en de kustlijn. Tussen wandelen, boottochten, fietstochten of bezoeken aan lokale monumenten door, is er voor elk wat wils.

  • Les Pierres Couchées

    Loire Atlantique

    -

    Saint-Brévin-les-Pins

    • Oceaan op 300 meter afstand
    • Groene omgeving
    • Schitterend watergebied
    • Levendig en feestelijk
  • Bois de Bayadène

    Loire Atlantique

    -

    Priac sur Mer

    • Natuurlijk omgeving
    • Aan de kust
    • Zeer comfortabele stacaravans
    • Schitterend watergebied
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!