Que faire à Chambord

Vakantie in Chambord

Het historische juweel van Frankrijk, de kastelen van de Loire-vallei zullen het hele gezin fascineren! In de regio Loir-et-Cher ontdekt u uitzonderlijke plaatsen zoals het ongelooflijke kasteel van Chambord.

Wacht niet langer en boek uw vakantie op onze 4-sterren camping bij Chambord: Domaine de Dugny.

Wat is er te doen in de buurt van Chambord?

  • Visiter le château de Chambord

    Bezoek het kasteel van Chambord

    Het Château de Chambord is een juweel van Franse architectuur en trekt jaarlijks vele bezoekers uit de hele wereld. En met reden, dit ongelooflijke renaissancekasteel fascineert met zijn titanische afmetingen en opvallende architectuur. Het kasteel van Chambord, dat in de 16e eeuw door Frans I werd gebouwd als zijn lustoord, telt meer dan 400 kamers, 800 gebeeldhouwde kapitelen en niet minder dan 282 schouwen. Het is een technisch juweel dat in veel opzichten wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen van Frankrijk.

  • Les vignobles de Chambord

    De wijngaarden van Chambord

    De streek van Chambord is beroemd om zijn vele wijngaarden. Het begon allemaal in 1518 toen Frans I de aanplant van een druivensoort beval. In de buurt van de camping Dugny liggen veel wijngaarden en kunt u een dagje genieten van de plaatselijke specialiteiten.

  • Explorez les forêts de Sologne

    Ontdek de bossen van de Sologne

    Rondom onze camping bij Chambord wachten de bossen van de Sologne op u. Net buiten het landgoed François I vindt u vele bewegwijzerde wandel- en fietspaden. U kunt zelfs bevers tegenkomen, die in deze regio bekend staan als de 'tanden van de rivier'.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Asperges uit de Sologne, karper à la Chambord, crottin van geitenkaas, kalfsvlees uit de Val-de-Loire, rillettes du Mans, witte pudding uit de Vendôme, brioche uit de Vendôme met karamel van gezouten boter, aardbeientaartjes uit de Sologne.

De must-see bezoekjes

Het koninklijk kasteel van Amboise, het kasteel van Cheverny en zijn wijngaarden, de kastelen van Chambord en Chenonceau, de mooie stad Blois, zijn koninklijk kasteel en zijn musea, het regionale natuurpark van de Perche, de wijngaarden van het Loiredal, de dierentuin van Beauval om met uw gezin te bezoeken.

Surf picto

Sport

Op onze camping bij Chambord: verwarmd zwembad met glijbaan, gratis kinderclubs, minigolf, tennisbaan, vissen... En zo niet, fietsen, wandelen, paardrijden...

Buitenactiviteiten

Le ZooParc de Beauval

ZooPark Beauval

Zorg ervoor dat je je telefoon oplaadt, want je zult zeker duizend en één foto's willen maken in Beauval! Deze dierentuin ligt op slechts 40 km van de camping. Er zijn 11.000 wilde dieren te zien, waaronder reuzenpanda's, leeuwen, tijgers en gorilla's.

La forêt de Boulogne

Het bos van Boulogne

Geniet van een prachtige wandeling door het bos van Boulogne naast onze camping bij Chambord. De activiteiten omvatten mountainbiken, wandelen en jagen.

Une croisière sur la Loire

Een cruise op de Loire

U kunt de landschappen aan de oevers van de Loire bewonderen door aan boord te gaan van een boot. Dit is de perfecte gelegenheid om een prachtig moment te delen met familie en vrienden.

De must-haves

  • La réserve naturelle de Chambord

    Het natuurreservaat van Chambord

    Het natuurreservaat van Chambord is een oase van rust waar inheemse planten en dieren gedijen. U heeft ook een adembenemend uitzicht op het kasteel van Chambord en zijn omgeving.

  • Le parc naturel régional du Perche

    Le parc naturel régional du Perche

    De camping ligt dicht bij het Parc Naturel Régional du Perche, dat allerlei activiteiten biedt zoals paardrijden, rondleidingen en wandelroutes.

  • Le château d’Amboise

    Le château d’Amboise

    Op slechts 20 km van de camping ligt het Koninklijk Kasteel van Amboise, een van de mooiste wonderen van de Loire. U kunt er de prachtige tuinen en de schitterende binnenruimtes bewonderen, zoals de privéwoningen van François 1er. Een bezoek dat u niet onberoerd zal laten.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Le Sainte-Maure-de-Touraine AOP

Le Sainte-Maure-de-Touraine AOP

Les rillettes et les rillons

Les rillettes et les rillons

L’andouillette

L’andouillette

Le nougat de Tours

Le nougat de Tours

La fouace de Rabelais

La fouace de Rabelais

Les poissons de Loire

Les poissons de Loire

De excursies die u niet mag missen

Le château de Cheverny

Le château de Cheverny

Onze camping ligt vlakbij het prachtige Château de Cheverny, dat de inspiratie vormde voor het beroemde Château de Moulinsart in de tekenfilm Kuifje. Hier kunt u de smaakvol ingerichte en gedecoreerde interieurs, de tuinen en zelfs een schattenjacht bewonderen!

La randonnée pédestre dans la forêt de Boulogne

Wandelen in het bos van Boulogne

Om de omgeving van de camping te verkennen en de flora en fauna te ontdekken, gaat er niets boven een korte wandeling door het bos van Boulogne. U kunt onderweg ook stoppen om de omliggende dorpen te bezoeken.

L’Observatoire de la Canardière

L’Observatoire de la Canardière

Het Canardiere Observatorium is een perfecte plek om wilde vogels te bekijken. U zult het genoegen hebben verschillende soorten te bewonderen, zoals eenden, reigers, zwanen en nog veel meer.

  • Domaine de Dugny

    Loir et Cher

    -

    Onzain

    • Familie camping
    • In de buurt van de dierentuin van Beauval
    • In het hart van de kastelen van de Loire
    • Visvijver
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!