Que faire à Biscarrosse

Vakantie in Biscarrosse

Genesteld tussen de oceaan, meren en bossen, is deze stad van rauwe schoonheid een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Bent u op zoek naar een uitzonderlijke plek midden in de natuur voor een ontspannen familievakantie? Ontdek snel onze 4-sterren campings La Réserve en Le Pipiou en beleef een onvergetelijk verblijf in Biscarrosse!

Wat te doen in Biscarrosse?

  • Découvrir le musée des Traditions et de l’Histoire

    Ontdek het Museum van Tradities en Geschiedenis

    Een plek om absoluut te ontdekken voor liefhebbers van geschiedenis en erfgoed! De collecties traceren het lokale verleden, tussen ambachten van weleer, landelijke praktijken of zelfs ambachtelijke technieken. Na een bezoek aan het museum kun je wat tijd doorbrengen op de educatieve boerderij en een wandeling maken in de buurt van de dieren.

  • Flâner dans la ville

    Wandel door de stad

    Uw wandeling in "Bisca" begint met de markt waar u de geur van vers fruit, groenten en vis van de dag kunt opsnuiven. Trots op zijn erfgoed, zal het een gelegenheid zijn om de Saint Martin-kerk of het Château de Montbron te bezoeken. Om jezelf op te frissen en de lokale specialiteiten te proeven, is er geen tekort aan restaurants aan zee in de mooie "bloemrijke stad".

  • Visiter l’église Sainte-Bernadette

    Bezoek de kerk Sainte-Bernadette

    Gebouwd op een van de mooiste plekken van Biscarrosse, is de kerk Sainte-Bernadette een echt architectonisch wonder. Het is opgedragen aan de Maagd Maria en de heilige Bernadette en biedt u een rustige omgeving om met uw gezin de fresco's en glas-in-loodramen te bewonderen. Binnen kun je schilderijen bewonderen, waaronder een van Berthe Grimard-Baudet of een sculptuur van Anne Kirkpatrick.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Eendenborst, verse vis, zeevruchten, Landes asperges, Adour kiwi's, Chalosse beef, Dax madeleines, appelchips, Landaise salade, tourtière...

De must-see bezoekjes

De Grote Meren, de haven van Maguide, de Dune du Pilat, het watervliegtuigmuseum, de kerk Saint-Martin, de kerk Sainte-Bernadette, het meermuseum, het Bassin d'Arcachon, Bordeaux, Le Lège Cap-Ferret, de stroom van Huchet

Surf picto

Sport

Sleepboei, waterskiën, fietsen, tennis, surfen, wakeboarden, stand-up paddle, wandelen, paardrijden, waterfietsen, bootverhuur, windsurfen, parachutespringen, waterskiën, sportvissen...

Buitenactiviteiten

Les plages de Biscarrosse

De stranden van Biscarrosse

Biscarrosse heeft verschillende stranden met fijn zand en turquoise water die uitnodigen tot zwemmen, zoals het zuidelijke strand aan de oceaan. Als u op zoek bent naar ideale stranden voor gezinnen, dan is het meer van Biscarrosse de thuisbasis van enkele prachtige stranden: Moutéou Pipiou, Gastes, Navarrosse, Sainte-Eulalie-en-Born... U kunt genieten van een bevoorrecht moment, ontspannen en verschillende nautische activiteiten verleiden, zoals zoals surfen, peddelen, kitesurfen, zeilen, omringd door uitzonderlijke wilde landschappen.

Accrobranche

boom klimmen

Boomklimmen is een essentiële activiteit in Biscarrosse. Dankzij de vele aangeboden luchtcursussen kunt u op een leuke en veilige manier de natuur ontdekken door met een tokkelbaan over de immense en prachtige meren van Biscarrosse te gaan.

Du VTT dans la forêt des Landes

Mountainbiken in het bos van Landes

Met een oppervlakte van meer dan 1 miljoen hectare is het bos van Landes een magische plek waar u kunt genieten van verschillende sporten en openluchtrecreatie. Bekend om zijn mountainbikeroutes, vindt u verschillende routes om te wandelen tussen de geurige dennenbomen.

De must-haves

  • La Dune du Pilat 

    La Dune du Pilat 

    Onmogelijk om Biscarrosse en omgeving te bezoeken zonder naar Teste-de-Buch te gaan om de prachtige Dune du Pilat te beklimmen, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Deze gigantische zandberg is meer dan 100 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. De kans om dit prachtige moment op foto's te vereeuwigen!

  • Le lac de Cazeau-Sanguinet 

    Le lac de Cazeau-Sanguinet 

    Het meer van Cazeau-Sanguinet, genesteld in de buurt van Biscarrosse, is de ideale plek voor een dagje uit met het gezin. Met zijn kristalheldere water is het het op één na grootste zoetwatermeer van Frankrijk. U kunt picknicken en genieten van de baaien tijdens het zwemmen.

  • Le musée de l’hydraviation

    Le musée de l’hydraviation

    Biscarrosse, uitgeroepen tot "hoofdstad van de hydraviatie", nodigt u uit om zijn museum te ontdekken, het grote avontuur van maritieme vluchten. Naast de beroemde zweefvliegtuigen van Henri Fabre kun je er verschillende tentoonstellingen over vliegende vleugels bezoeken en een ongelooflijke verzameling oude vliegtuigen uit het begin van de 20e eeuw bewonderen.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

La tourtière

La tourtière

Le pastis Landais

Le pastis Landais

Le boeuf de Chalosse

Le boeuf de Chalosse

Le poulet fermier

Le poulet fermier

La garbure

La garbure

Le canelé

Le canelé

De excursies die u niet mag missen

Une croisière en bateau

Een cruise

Beleef een unieke ervaring en geniet van de schoonheid van ongerepte landschappen tijdens het zeilen op de oceaan. U kunt de prachtige landschappen langs de kust bewonderen en de geheime stranden ontdekken die aan Biscarrosse grenzen terwijl u in alle rust lokale producten proeft.

Arcachon

Arcachon

Profiteer van uw verblijf in Biscarrosse om een ​​uitstapje te maken naar Arcachon en zijn natuurreservaat. U kunt wandelen in het stadscentrum, wandelen in het Mauresque-park, de hutten op palen observeren... De mogelijkheid om ook te profiteren van de aangeboden activiteiten: wandelen, vissen, kanoën en meer.

Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux, gelegen op slechts enkele kilometers van de camping, is een van de meest populaire steden in het zuidwesten. Maak van de gelegenheid gebruik om de grandioze stad Bordeaux te ontdekken, met zijn kathedraal Saint-André, zijn levendige kades en zijn weelderige barokke gebouwen. Laat u dan verleiden door een tocht door de omringende wijngaarden, over de wegen van Médoc en Sauternes, naar de Atlantische Oceaan...

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!