Que faire en Vendée

Naar de Vendée

Met zijn rijke erfgoed, eindeloze stranden, moerassen en andere natuurlijke schatten spreekt de regio alle vakantiegangers aan.

Wilt u de Vendée bezoeken? Het milde klimaat, de kleine stukjes natuur en de weelderige landschappen maken het tot een geliefde bestemming voor inspirerende en verjongende vakanties. Ontdek met ons programma alles wat deze regio van de westkust te bieden heeft.

Wat te doen in de Vendée?

  • Les marais salants

    De zoutpannen

    Een must tijdens uw vakantie in de Vendée, de zoutpannen zijn een bezoek waard. U kunt de zoutwerkers het zout zien oogsten, vooral tussen juni en september.

    Om deze voorouderlijke technieken te ontdekken, bevinden zich op verschillende plaatsen langs de kust moerassen, zoals Ile d'Yeu, Riviola op Ile d'Olonne en Saint Hilaire de Riez.

  • Historial de la Vendée

    Geschiedenis van de Vendée

    De regio is rijk aan geschiedenis. Waarom begin je je programma niet door het te ontdekken? Het historisch centrum ligt in Les Lucs-sur-Boulogne, in het binnenland. Naast de indrukwekkende hectares natuur schetst het museum de geschiedenis van de Vendée vanaf de prehistorie tot heden. Een leuke en informatieve activiteit voor het hele gezin.

  • Visiter les terres riches

    Bezoek rijke landschappen

    Hoewel de Vendée beroemd is om zijn stranden, is de landzijde ook vol prachtige landschappen: het culturele erfgoed bevat religieuze en historische schatten. Dit is een gelegenheid om abdijen, kerken of kastelen te bezoeken tussen twee wandelingen in ongerepte natuurgebieden.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

De Vendée staat bol van de culinaire specialiteiten, zowel zoet als hartig. Vele gastronomische tradities zijn de trots van de inwoners en het genot van onze smaakpapillen. Aperitieven, stevige gerechten en rustgevende desserts... Het lijdt geen twijfel dat iedereen van zijn maaltijd zal genieten.

De must-see bezoekjes

De kustlijn van de Vendée, het Ile d'Yeu, de Gois passage, het Groene Venetië, Apremont, de abdij van Nieul-sur-Autise, de Marais Breton, de Zoutroute, het kasteel van Noirmoutier, de Sables d'Olonne, de Puy du Fou, de Mont des Alouettes...

Surf picto

Sport

Met zijn vele stranden, meren en rivieren is de kustlijn van de Vendée natuurlijk ideaal voor watersporten: wakeboarden, stand up paddling, surfen, kanoën, windsurfen... Ook voor wandelingen is de fiets erg populair. De durvers kunnen proberen te bungeejumpen!

Buitenactiviteiten

La vélodyssée

La vélodyssée

Om de Vendée per fiets te ontdekken is de vélodyssée ideaal. Het circuit van fietspaden strekt zich uit over 210 km langs de kust. Met zijn panorama van adembenemende landschappen en zijn fietspaden is het een geweldige manier om in verschillende etappes van Bretagne naar de Baskische kust te gaan.

Location de bateau

Bootverhuur

De kust van de Vendée ontdekken vanaf een boot is magisch. Vertrek voor een dag vol zeelucht en ontdekkingen voor een excursie naar La Barre-de-Monts, Les Sables d'Olonne, La Tranche sur mer,...

Sports nautiques

Watersporten

Er is hier geen tekort aan surfscholen. De mogelijkheid om zonnige landschappen te ontdekken in kajak, waterfiets, sleepboei, kitesurf, catamaran, yoga paddle, wakeboard... Of u nu wilt ontspannen of trainen, u vindt uw activiteit.

De must-haves

  • Le Puy du Fou

    Le Puy du Fou

    Voor een dag vol spanning is de Puy du Fou de plek bij uitstek! Het themapark is een van de bekendste van Frankrijk en ligt op een steenworp afstand van onze camping Le Bois Dormant. Er worden veel voorstellingen over het thema middeleeuwen georganiseerd, waaronder de beroemde nachtvoorstelling, de Cinéscénie. Lichten, muziek, speciale effecten... Een fantastische sfeer waar je blij van wordt.

  • La corniche vendéenne

    La corniche vendéenne

    Geniet van een wandeling van 3 kilometer tussen zeelucht, rotskust en wilde vegetatie. Te voet of per fiets leidt een mooi pad u naar het Duivelsgat waar u het water kunt zien opborrelen. Volgens de legende zie je, als je iets verder kijkt, de punt van vijf rotsen die de gevangenis van de duivel bevatten...

  • Les sables d’Olonne

    Les sables d’Olonne

    Plan tijdens uw vakantie op camping Le Bois Masson een dag om de beroemde Sables d'Olonne te bezoeken. U kunt door de smalle straatjes wandelen, naar de met schelpen bedekte muren van de huizen kijken, naar het eiland Penotte lopen en van een strandwandeling genieten.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Le préfou

Le préfou

La trouspinette

La trouspinette

Le jambon vendéen

Le jambon vendéen

Les sardines de Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Les sardines de Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Le tourtisseau

Le tourtisseau

La pomme de terre de Noirmoutier

La pomme de terre de Noirmoutier

De excursies die u niet mag missen

La presqu’île de Noirmoutier

Het schiereiland Noirmoutier

Ook bekend als "l'île aux mimosas", is het een waar spektakel voor natuurliefhebbers. Het is bereikbaar via de Noirmoutier-brug of de Gois-passage. Ter plaatse kunt u naar de punt van het eiland gaan om het Bois de la Chaise te ontdekken, maar ook schelpen verzamelen, het natuurreservaat Polder de Sébastopol bezoeken, de vissershuisjes...

Sallertaine

Sallertaine

Op slechts 15 minuten van onze campings in Saint-Jean-de-Monts ligt Sallertaine, een klein wonder dat de 4 elementen samenbrengt. In het hart van het Marais Breton Vendéen wordt u omringd door de natuur. Proeverijen van lokale producten, boot- of fietstochten, ontdekking van ijzerwerk... Een verademing buiten de tijd en gemakkelijk bereikbaar!

L’île d’Yeu

L’île d’Yeu

Hier neemt de natuur het over. De rotsachtige kliffen overspannen de zee, de golven slaan er tegenaan, de fauna is divers. Aan de andere kant van het eiland is de bodem zanderig, perfect voor wandelliefhebbers die het Fort de Pierre Levée, de haven en het kasteel kunnen bezoeken.

  • Le Bois Dormant

    Vendée

    -

    Saint-Jean-de-Monts

    • Gratis kinderclub
    • Een ontspannen sfeer
    • In de buurt van het eiland Noirmoutier
    • Aan de kust
  • Le Bois Masson

    Vendée

    -

    Saint-Jean-de-Monts

    • Wellness-ruimte
    • Chalet XXL
    • Professionele animaties
    • Waterpark
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!