Découvrir le Golfe du Morbihan

Ontdek de Golf van Morbihan

Wilt u een uitzonderlijke vakantie doorbrengen in een natuurlijke en wilde omgeving? En als u zich laat verleiden door de Golf van Morbihan? Wacht niet langer en ontdek deze droombestemming door uw vakantie te boeken op onze camping aan de Golf van Morbihan: camping Le Conguel.

De Golf van Morbihan, geklasseerd als een van de mooiste baaien ter wereld, is een emblematisch gebied van Bretagne. Met zijn vele eilanden en kleine charmante baaien trekt deze golf elk jaar veel vakantiegangers aan die op zoek zijn naar rust en een ontspannen manier van leven.

Wat te doen in de Golf van Morbihan?

  • D’île en île

    Van eiland tot eiland

    Van het schiereiland Rhuys via Vannes tot Île au Moine, de regio Morbihan neemt je mee op een reis door een woeste wereld met diepgewortelde maritieme wortels. Met zijn warme omgeving en opvallende landschappen is de Golf van Morbihan een bestemming die u in geen geval mag missen!

  • Farniente sur la plage du Conguel

    Farniente op het strand van Conguel

    Profiteer van het kristalheldere water in de buurt van camping Le Conguel en verken het fijne zandstrand dat uitkijkt op de baai. U bent aan het einde van het schiereiland aangekomen, u hoeft alleen maar dag en nacht te genieten van dit magische uitzicht.

  • Balade en bateau

    Boottocht

    Vaar op de turquoise wateren van de Golf van Morbihan en verken deze ongelooflijke regio aan boord van een kleine zeilboot. Of het nu voor een dag of langer is, u zult zich zeker vermaken en prachtige landschappen ontdekken.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Bretonse puck, Tomme de Bretagne, boekweithoning, Kouign Amann de Bretagne, Far Breton, crèmes en galettes de Bretagne…

Must-see bezoekjes

Quiberon, Carnac en zijn uitlijningen, Vannes, de Tumulus van Kercado, de Dolmen van Mané-Kerioned, het grote strand van Carnac...

Surf picto

Sport

Strand, yoga, duiken, vissen bij eb, fietsen, wandelen in de omgeving... Op onze camping Golfe du Morbihan is ons verwarmde en overdekte zwembad beschikbaar. Meest ? Het strand ligt op slechts 10 meter van de camping. Liefhebbers van de oceaan en de zeelucht zullen in hun nopjes zijn!

Buitenactiviteiten

Balade à vélo dans les Landes de Lanvaux

Fietstocht in de Landes de Lanvaux

Ontdek het regionale natuurpark van het schiereiland Guérandaise via de bewegwijzerde paden die voor u beschikbaar zijn. Je ogen zullen versteld staan ​​van de gevarieerde landschappen: bossen, moerassen, kliffen, kapen en duinen. Een waar genot voor natuurliefhebbers.

Croisière en bateau autour de l’île-d’Arz

Boottocht rond het Ile-d'Arz

Als je de Golf van Morbihan op een andere manier wilt ontdekken, ga dan aan boord van een boot. U vertrekt vanaf de kust en vaart door de Golf. Een luxe versie van de boottocht, met adembenemende uitzichten op de eilanden en hun rijke natuurlijke erfgoed.

Les marais Salants de Kervillen

De kwelders van Kervillen

Gelegen tegenover het schiereiland Rhuys in La Trinité-sur-mer, zijn de kwelders een echt pareltje. Wilde landschappen zover het oog reikt, uitzonderlijke fauna en flora zijn bewaard gebleven. Mis dit bezoek niet!

De must-haves

  • La baie de Quiberon

    Baai van Quiberon

    Gelegen tussen het schiereiland Quiberon en het eiland Houat, is deze baai een ware oase van rust. Met zijn turquoise wateren, ongerepte stranden en talloze eilanden, zult u geen moeite hebben om dit kleine stukje paradijs toe te juichen.

  • Les marchés du Morbihan

    De markten van Morbihan

    De markten in de buurt van onze camping in de Golf van Morbihan zijn een plaats van uitwisseling en delen, waar u lokale producten kunt ontdekken en kunt genieten van de regionale keuken. Aarzel niet om deze markten te bezoeken om hun unieke sfeer te waarderen.

  • Les alignements de Carnac

    Les alignements de Carnac

    De uitlijningen van Carnac zijn een van de grootste megalithische sites in Europa. Deze stenen blokken, die dateren uit het Neolithicum, werden in een precieze volgorde gerangschikt en vormen vandaag de meest imposante megalithische structuren op het continent.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Les fruits de mer

Les plateaux de fruits de mer

Andouille de Guéméné

Andouille de Guéméné

Sardines la Belle Iloise

Sardines la Belle Iloise

Niniches de Quiberon

Niniches de Quiberon

Gâteau Breton

Gâteau Breton

Tome de Rhuys

Tome de Rhuys

De excursies die u niet mag missen

Vannes et ses remparts

Vannes en zijn wallen

Vannes is een stad vol geschiedenis en monumenten. Neem de tijd om de wallen die de stad omringen, de kleine geplaveide straatjes, de oude huizen en natuurlijk de jachthaven te ontdekken!

La grande plage de Carnac

Het grote strand van Carnac

Dit wilde strand ligt ten zuidwesten van onze camping in de Golf van Morbihan. Met zijn duinen, zijn rotsen en een adembenemend uitzicht op de zee is het de perfecte plek om te genieten van de geneugten van zwemmen en de zonnestralen.

Les fêtes traditionnelles 

Traditionele festivals

Mis de vele traditionele festivals van Morbihan niet, die de mooie dagen accentueren. Het zeefestival in Vannes, het Filets Bleus-festival in Carnac of het oesterfestival op het schiereiland Guérande... Beleef een unieke ervaring in het hart van de lokale geschiedenis en tradities.

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!