Découvrir la Normandie

Ga naar Normandië

Tussen land en zee charmeert de regio zowel door de fijne zandlandschappen als door het milde klimaat en de joviale sfeer.

Als u zich wilt herbronnen in een streek vol geschiedenis, bijzondere architectuur en specialiteiten die de fijnproevers in vervoering brengen, dan is Normandië uw volgende bestemming. Verblijf op onze prachtige 4-sterren camping Le Domaine de Litteau in het hart van het bos van Cerisy en geniet van een heerlijke tijd met het gezin!

Wat is er te doen in Normandië?

  • Visiter Rouen

    Bezoek Rouen

    De stad die bekend staat als "de stad van de honderd torens" heeft genoeg argumenten om u te verleiden. Bezoek het Museum voor Schone Kunsten, lunch in het historische centrum, wandel langs de oevers van de Seine, bezoek de kathedraal in het donker...

  • Que faire à Honfleur

    Ontdek Honfleur

    Een landschap dat eruitziet als een olieverfschilderij, de huizen die het omringen, de gekleurde boten die er liggen: welkom in de haven van Honfleur. Wanneer u Honfleur bezoekt, wordt u gegrepen door de authentieke sfeer die er heerst. Een tip: klim de smalle straatjes op voor een prachtig uitzicht.

  • Le Musée du Débarquement

    Het D-Day Museum

    Er is geen twijfel dat Normandië een streek is met een rijke geschiedenis. Jong en oud zullen gefascineerd zijn door de ontdekking van het Memorial en de uitgestrekte stranden, die ooit het toneel waren van historische taferelen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Eten en Cultuur

Aan culinaire specialiteiten geen gebrek in Normandië. In deze streek die bekend staat om zijn gastronomie, is het onmogelijk te vertrekken zonder de beroemde cider, camembert, Pont-l'Évêque, sint-jakobsschelpen, oesters, Calvados... te hebben geproefd.

De must-see bezoekjes

Caen, Bayeux, Le Havre, het Pays d'Auge, de tuinen van Monet, Mont Saint-Michel, Avranches, het Maison du Biscuit, de regio Cotentin, de Haras du Pin, Château-Gaillard, Cherbourg, de landingsstranden van D-Day, Honfleur...

Surf picto

Sport

Voetbal, tennis, paardrijden, golf, zeilen, wandelen, fietsen, karten, roeien, deltavliegen... In de lucht, op zee of op het land heeft u een ruime keuze aan sportieve activiteiten.

Buitenactiviteiten

Le Domaine de Chambray

Het Domaine de Chambray

Het gebouw, een echt erfgoed van de Normandische heerlijkheid, staat midden in een sprookjesachtig landschap, omringd door groen en paarden. Tijdens een rondleiding kunt u het interieur bekijken. U kunt zelfs uw broodjes meenemen en picknicken in de tuinen!

Découvrir le Cotentin

Ontdek de Cotentin

Het is een van de trots van de inwoners van La Manche en het is gemakkelijk te zien waarom. Dit schiereiland, een echt wild en beschermd paradijs, kan worden ontdekt door te wandelen, varen... U kunt zelfs trekvogels observeren vanuit het natuurpark.

Une randonnée équestre en Normandie

Een rit te paard

Tijdens uw kampeervakantie in Normandië is een rit te paard een unieke en aangename activiteit, ideaal om het Normandische landschap in u op te nemen. Galopperen op het strand, rijden door het platteland... Een waar genoegen!

De must-haves

  • Visiter le Mont Saint Michel

    Le Mont Saint-Michel

    Dit wereldberoemde embleem van Normandië zal u versteld doen staan. Wij raden u aan de abdij te bezoeken, een echt architectonisch juweel. U kunt de baai ook verkennen met een gids. Wacht tot het einde van de dag om door de smalle straatjes te slenteren, die u een heel bijzondere sfeer zullen geven.

  • Deauville et Trouville

    Deauville en Trouville

    De zusters, gescheiden door de kustrivier de Touques, worden gewaardeerd om hun villa's, hun zandstranden en hun aangename klimaat. Een badplaats aan de ene kant, een populaire en romantische stad aan de andere kant, het is goed om er rond te lopen met een boek of een camera in de hand.

  • Visiter Granville

    Granville

    Vertrek niet zonder een stop in deze badplaats, die ook de belangrijkste schelpdierenhaven van Frankrijk is: de boten die er liggen voorzien de omliggende steden en regio's van schelpdieren en verse vis. Op het programma: een bezoek aan het huis van Christian Dior, een wandeling door de bovenstad en de smalle straatjes, een wandeling langs de haven, het proeven van typische gerechten... Een vakantie in zijn puurste vorm.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Les fromages de Normandie

Les fromages AOP

L'escalope normande

L’escalope normande

La Teurgoule

La Teurgoule

L'omelette de la Mère Poulard

L'omelette de la mère Poulard

Confiture de lait

La confiture de lait

Les tripes

Les tripes à la mode de Caen

De excursies die u niet mag missen

Découvrir les falaises d’Etretat

De kliffen van Etretat

Ontdek deze kliffen die bijna met de hand getekend lijken te zijn. Een must tijdens uw verblijf in Normandië, de site kan te voet worden verkend. U kunt de witte gloed van de rotsen en het blauw van de zee bewonderen vanaf de paden erboven.

Barfleur

Barfleur

Een authentiek land, waarvan het dorp wordt beschouwd als een van de mooiste van Frankrijk. In Barfleur kunt u de op graniet gebouwde huizen bekijken, de vuurtoren van Gatteville, de vissersboten, de kerk Saint-Nicolas, en zelfs verse vis proeven tussen twee wandelingen over de paden.

Les îles Chausey

De Chausey-eilanden

De Chausey-eilanden, die per boot bereikbaar zijn, zijn een echte schat. Rijk aan vis en graniet, biedt de archipel weelderige landschappen die een ansichtkaart waardig zijn, onderbroken door de getijden. Een ontsnapping waarvan u met sterren in uw ogen zult vertrekken!

  • Domaine De Litteau

    Normandie

    -

    Litteau

    • Kleine camping
    • Nieuw zwembad
    • Kalm en ontspannend
    • Dicht bij de D-Day landingsstranden

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!