Une semaine dans le Var

Ga naar de Var

Een departement dat de vijf zintuigen prikkelt, want de Var is zo mooi en rijk aan cultuur.

Cicaden, de zee, de zon, de geurige vegetatie... Zou dit de smaak van het paradijs kunnen zijn? Ontdek tussen ontspanning en avontuur de vele activiteiten die u te wachten staan ​​tijdens uw verblijf op onze 4-sterren camping Le Montourey in het departement Var.

Wat te doen in de Var?

  • Découvrir les plages

    Ontdek de stranden

    L'Estagnol, les Sablettes, Pampelonne, les Cigales, Notre Dame... de Var staat vol met enorme wilde stranden met turquoise tinten. Ga voor een picknick, zonnebaden of verschillende activiteiten op een strandmarathon met de camera in de hand.

  • Les Marais Salins d'Hyères

    Les Marais Salins d'Hyères

    Salins d'Hyères is een echt natuurlijk en beschermd juweel. Deze plek, bestaande uit perfect vierkante kwelders, herbergt een rijke en gevarieerde fauna en flora: er nestelen meer dan 300 soorten planten en vogels. Profiteer van uw verblijf op een van onze campings om deze immense natuurlijke ruimte te ontdekken!

  • Visiter la Villa Noailles

    Bezoek de Villa Noailles

    Villa Noailles is een vakantieresort ontworpen door de architect Robert Mallet-Stevens, gelegen in Hyères. Deze villa wordt beschouwd als een van de mooiste modernistische villa's van Europa en heeft gediend als decor voor vele culturele evenementen. U kunt de unieke architectuur, het avant-garde design en het uitzicht op de Middellandse Zee bewonderen.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

AOC vijg, Var kastanje, wijn, olijfolie, anchoïade, artisjok à la barigoule, cachaille, Provençaalse caillette, panisse, oliepomp...

De must-see bezoekjes

De Maures, de Estérel en de Sainte-Baume, Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Fréjus, Draguignan, de Salins d'Hyères, Giens, Villa Noailles, de Gorges du Verdon, de Rade de Toulon, de Chartreuse de la Verne , Abdij van Thoronet, het meer van Sainte-Croix, Bormes-les-Mimosas…

Surf picto

Sport

Beachvolleybal, surfen, kitesurfen, wakeboarden, skateboarden, skaten, padel, voetbal, rugby, klimmen, trailrunning, paardrijden, mountainbiken, fietsen, minigolf, wandelen, trailrunning, boomklimmen, scooters, zwembad en waterspelen bij onze campings …

Buitenactiviteiten

Une randonnée de l’Escalet au Cap Taillat

Een wandeling van Escalet naar Cap Taillat

Maak je klaar om een ​​van de mooiste wandelingen aan de kust van de Var te ontdekken. Van l'Escalet tot Cap Taillat, op het pad van Aigle, kunt u genieten van een uitzonderlijk uitzicht op de zee.Dit pad dat geschikt is voor iedereen, is een idyllische en betoverende wandeling, bezaaid met wilde bloemen en kleine geheime baaien.

Une balade à cheval à Fréjus

Een rit te paard in Fréjus

Wat is er mooier dan de Var te paard te bezoeken? Fréjus, een klein stukje zonnig paradijs, barst van de fascinerende landschappen. Ga een paar uur met het gezin op pad door de wijngaarden of over kleine paadjes die een vrij uitzicht op de golf bieden.

Du canoë dans les Gorges du Verdon

Kanovaren in de Gorges du Verdon

Les Gorges du Verdon worden beschouwd als een van de mooiste streken van Frankrijk. Per kano krijgt u de kans om de prachtige natuurlijke landschappen te bewonderen die het departement te bieden heeft. U kunt ook stoppen aan de waterkant om de vele soorten vogels en vissen te observeren die dit deel van de Var bewonen.

De must-haves

  • Le massif de l’Estérel

    Le massif de l’Estérel

    Een opvallend schouwspel van de natuur verbergt zich rond Saint-Raphaël. Voor deze rode rotsen, deze turquoise zee en deze soorten bloemen lopen we, pauzeren we even, ademen we frisse lucht in en denken we na.

  • La Provence Verte

    La Provence Verte

    Kom en ontdek de Provence Verte door zijn heuvelachtige landschappen, zijn watervallen, zijn weelderige vegetatie en zijn kleine typische dorpjes. Bewaterd door de rivier de Argens, straalt deze kleine schat van de Var goed leven en terroir uit. U kunt aanschuiven bij de charmante dorpjes Barjol, Saint-Maximin, Sillans, Pontevès...

  • Saint-Tropez

    Saint-Tropez

    De stad die bekend staat om zijn gastvrije beroemdheden is zelf de ster van de Var. Hoewel erg populair, heeft deze bestemming al zijn charme behouden: geplaveide straatjes, kleine typische steegjes... U zult genieten van een wandeling over de Place des Lices en zijn ambachtelijke markten, wandelen langs de kades en de jachten in de jachthaven bewonderen, een rondleiding maken in de hippe winkels…

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

La brochette de porc aux Figues de Solliès

La brochette de porc aux Figues de Solliès

La tapenade

La tapenade

La brouillade aux truffes

La brouillade aux truffes

L’aïoli

L’aïoli

La tarte tropézienne

La tarte tropézienne

La brousse du Var

La brousse du Var

De excursies die u niet mag missen

Hyères et la presqu’île de Giens

Hyères en het schiereiland Giens

Bloemrijk, modern, levendig, met tinten groen en blauw, Hyères les Palmiers doet zijn naam eer aan. Profiteer van uw verblijf om een ​​wandeling langs het strand van Hyères te maken en de spectaculaire kustlandschappen te ontdekken. Ga voor een 2-in-1-bezoek naar het schiereiland Giens en zijn natuurlijke rijkdommen.

Bandol

Bandol

Tussen zee en bergen, Bandol en zijn uitzonderlijke natuurlijke omgeving zijn een ideale bestemming voor het beoefenen van allerlei wateractiviteiten: duiken, kajakken, vissen... Laat u betoveren door het zachte kabbelen van de golven en de melodieuze zangcicaden terwijl u een wandeling of fietstocht over de kustpaden.

Porquerolles

Porquerolles

Omring jezelf met de zee en ontdek de ongelooflijke wilde stranden van het eiland Porquerolles. Ga per boot en laat het anker vallen in het midden van deze schaduwrijke blauwe wateren. U kunt de zeebodem bewonderen met een masker en snorkel, of zelfs aanmeren op het eiland voor de lunch en een wandeling maken over kleine paden. Een droombestemming om af te vinken tijdens je vakantie!

  • Le Montourey

    Côte d'Azur

    -

    Fréjus

    • Gratis kinderclub
    • Côte d'Azur
    • Prachtig strand in de buurt
    • Moderne en ruime chalets
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!