Découvrir la Loire Atlantique

Ga naar de Loire-Atlantique

Pornic, Nantes, Saint-Nazaire... Deze steden hebben een lekkere geur van vakantie en zeewind. Wat dacht u van een kampeertocht in Loire-Atlantique?

Deze prachtige regio is rijk aan bezienswaardigheden en biedt u een ruime keuze aan activiteiten. Onze 4-sterren camping Siblu, vlakbij Pornic, is de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie. Wij bieden een waterpark, gratis kinderclubs, hoogwaardige stacaravans en een groot aantal activiteiten waar het hele gezin van zal genieten!

Wat te doen in Loire-Atlantique?

  • Visiter Nantes

    Bezoek Nantes

    De hoofdstad van de regio Loire-Atlantique heeft veel charme. Tot de niet te missen monumenten behoren het Château des ducs de Bretagne, de machines op het eiland, de studentenwijken en de markt van Talensac. Laat u betoveren door de sfeer van Nantes en geniet van de vele musea en activiteiten die worden aangeboden.

  • Profiter de Saint-Brevin-les-Pins

    Genieten van Saint-Brevin-les-Pins

    Deze charmante gemeente heeft meer dan één truc achter de hand als het gaat om activiteiten. Windsurfen, strand... Dit dorp, op slechts 300 m van onze camping Les Pierres Couchées, herbergt ook een artistieke curiositeit, de Serpent d'Océan.

  • Explorer la côte

    Ontdek de kust

    De stranden van La Baule, Saint-Nazaire, Saint-Michel-Chef-Chef of Pornic zijn perfecte plekken om te zwemmen op warme zomerdagen. Bovendien zijn er veel kleine winkeltjes waar u kunt winkelen.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

De eend uit Challans, bekend als "le canard nantais", de veldsla uit Nantes, de berlingot, de curé nantais, de vis en schaaldieren van de Atlantische kust, de kokkel uit Le Croisic...

De must-see bezoekjes

Pronic, Saint Nazaire, Nantes, Trentemoult, La forêt du Gâvre, La forêt du Gâvre et son lac, Guérande et ses marais salants, La Baule, Le Croisic...

Surf picto

Sport

Zwemmen in zee, water- en zeilsporten, waaronder strandzeilen, kitesurfen, peddelen. En op onze campings met waterparken: zwembad, peuterbad en waterglijbanen...

Buitenactiviteiten

char à voile

Een zandjacht sessie

Heb je ooit geprobeerd zandzeilen? Als u op onze camping in Pornic verblijft, is dit de perfecte gelegenheid. Wij raden u aan deze activiteit uit te proberen op de stranden van Saint-Brévin, Saint-Michel-Chef-Chef of La Fromentine. Deze drie stranden hebben grote lagunes, typisch voor de Loire-Atlantique streek, en ideale windomstandigheden. 

Le Parc Naturel régional de la Brière

Le Parc Naturel régional de la Brière

Dit beschermde gebied is een bezoek waard. Het herbergt moerassen, vijvers en een rijke fauna. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het park kan te voet of per fiets worden verkend, afhankelijk van uw voorkeur.

Balade insolite le long de l'estuaire

Ongewone wandeling langs de riviermonding

Het estuarium is een unieke plek waar natuur en geschiedenis elkaar ontmoeten. U kunt de wilde en serene landschappen bewonderen en tegelijkertijd de geschiedenis van de Loire-Atlantique ontdekken. Een museum genaamd Terre d'Estuaire geeft relevante uitleg tijdens een leuk bezoek.

De must-haves

  • Guérandes et ses marais salants

    Guérandes en zijn zoutpannen

    Guérande is een emblematische middeleeuwse stad van de Loire-Atlantique. Maak een wandeling door de stad en mis de stadswal niet, het laatste overblijfsel van de historische muur. De stad staat ook bekend om zijn particuliere herenhuizen en zijn zoutmoeras. Elk jaar wordt er meer dan 10.000 ton zout gewonnen. Maak uw bezoek compleet met een rondleiding door het kweldermuseum, dan weet u alles over dit onderwerp!

  • Les machines de l'île de Nantes

    De machines van het eiland Nantes

    Een must-see voor het hele gezin. Dit universum is een uniek artistiek project. Op initiatief van François Delarozière en Pierre Orefice is het geïnspireerd door Jules Verne, de mechanische wereld van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van Nantes en zijn voormalige scheepswerven. Les Machines de l'île is een buitengewone ervaring waar poëzie en technologie worden gecombineerd.

  • Le château de Châteaubriant

    Le château de Châteaubriant

    Het kasteel van Châteaubriant ligt op minder dan een uur rijden van onze camping in de Loire-Atlantique. Dit park is de locatie geweest voor verschillende films en series. Duik in de geschiedenis en maak een wandeling door de tuinen. U kunt het kasteel zelfs binnen bezoeken en de verschillende kamers van het complex verkennen.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Les Rigolettes nantaises

Les Rigolettes nantaises

Le petit beurre

Le petit-beurre

Les berlingots nantais

Les berlingots nantais

Le gâteau nantais

Le gâteau nantais

Le curé nantais

Le curé nantais

Muscadet (AOC)

Muscadet (AOC)

De must-see excursies

Le zoo de la Boissière

De dierentuin van Boissière en Planète Sauvage

Voor liefhebbers van wilde dieren zijn de dierentuin van La Boissière of Planète Sauvage een must. De eerste bevindt zich in Neung-sur-Beuvron en biedt een aangename en veilige wandeling tussen de dieren. Het tweede is een dierenpark in Port-Saint-Père en biedt shows met dieren. U ontmoet de beroemde lemuren, leeuwen en andere exotische diersoorten.

Le château de Clisson

Le château de Clisson

Dit middeleeuwse fort dateert uit de 12e eeuw. Het kijkt uit over de Erdre vallei en biedt bezoekers een prachtig panorama. Voor of na uw bezoek kunt u een wandeling maken over het pad dat het kasteel met de Erdre verbindt. Een moment van ontspanning en ontdekking in perspectief!

 

L'Océarium du Croisic

L'Océarium du Croisic

Het Océarium is een unieke plek gelegen op minder dan een uur van onze camping nabij Saint-Brevin-les-Pins. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om enkele duizenden zeedieren te ontdekken. De tanks zijn geïntegreerd in een natuurlijke omgeving waar duizenden vissen rondlopen. Verkenners kunnen ook het aquatisch labyrint, de tropische kassen en zelfs een onderwaterexcursie maken.

  • Bois de Bayadène

    Loire Atlantique

    -

    Priac sur Mer

    • Natuurlijk omgeving
    • Aan de kust
    • Zeer comfortabele stacaravans
    • Schitterend watergebied
  • Les Pierres Couchées

    Loire Atlantique

    -

    Saint-Brévin-les-Pins

    • Oceaan op 300 meter afstand
    • Groene omgeving
    • Schitterend watergebied
    • Levendig en feestelijk
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!