Partir en Bretagne

Ontdek Bretagne

Met zijn zachte levensstijl en adembenemende landschap is Zuid-Bretagne de perfecte bestemming voor uw gezinsvakantie.

De Morbihan verleidt vakantiegangers met zijn prachtige landschappen, milde klimaat en verjongende activiteiten voor het hele gezin. Haal een frisse neus en ontdek het programma dat op u wacht tijdens uw verblijf op een van onze campings in Zuid-Bretagne!

Wat te doen in Zuid-Bretagne?

  • Visiter Quimper

    Ontdek Quimper

    Een bezoek aan Quimper is een duik in het hart van een stad met een rijke geschiedenis. Tijdens uw wandeling komt u middeleeuwse straatjes tegen die bevroren lijken in de tijd, de kerk Saint-Corentin, beboste huizen met glinsterende kleuren... Een dag die in schoonheid eindigt met een wandeling langs de oevers van de Odet. Quimper ligt op slechts enkele kilometers van onze prachtige camping Le Domaine de Kerlann****.

  • Visiter Belle-Île-en-Mer

    Bezoek Belle-Île-en-Mer

    Wanneer de zachte manier van leven en de wildernis samensmelten in de buurt van onze sublieme 4-sterren camping Le Conguel. Op dit eiland, het grootste van Bretagne, beukt het water tegen de hoge kliffen die Monet inspireerden. U zult weelderige groene landschappen, brede zandstranden en vele andere bijna geheime juwelen ontdekken.

  • Découvrir Vannes

    Breng een dag door in Vannes

    Vannes, gelegen aan de oceaan, is een stad die schommelt tussen historische traditie en moderniteit. U zult zich graag verliezen in de geplaveide straten, een beetje winkelen, genieten van een zeevruchtenschotel en de beroemde 12e-eeuwse stadsmuren bezoeken.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Als sommige specialiteiten verrassende namen hebben, zullen uw smaakpapillen net zo verrast zijn. Profiteer van uw verblijf om zoetigheden te proeven zoals kouign-amann, kig ha farz, Bretonse taarten, maar ook typische gerechten zoals galettes saucisses, visgerechten...

De must-see bezoekjes

Het eiland Arz, Belle île en mer, het schiereiland Rhuys, Quimper, Locronan, Concarneau, Rochefort en terre, de zoutpannen van Guérande, het regionale park van Brière, de megalieten van Carnac, de Golf van Morbihan en natuurlijk het schiereiland Quiberon waar onze camping Le Conguel ligt...

Surf picto

Sport

Te land of op zee, er is geen gebrek aan sporten in Zuid-Bretagne: tennis, surfen, bodyboarden, stand up paddle, kanoën, kajakken, zeilen, vissen, paardrijden, accrobranche...

Activiteiten in de buitenlucht

Balade en bateau

Boottocht

Bretagne per boot ontdekken is even essentieel als de boekweitpannenkoeken proeven. Côte d'Armor, Île aux Moines, Île d'Arz, Île d'Houat... het is de beste manier om van uw verblijf te genieten terwijl u de vele eilanden langs de kust bezoekt.

Faire de l’accrobranche

Boomklimmen

Een ander idee om de zachtheid van de Morbihan op te snuiven is in het hart van de vegetatie. In Zuid-Bretagne is er geen gebrek aan accrobranchecentra. Op verschillende parcours zullen volwassenen en kinderen in de bomen klimmen en zich door de takken werpen op een tyrolean traverse!

Le parc régional de Brière

Le parc régional de Brière

Maak letterlijk een tocht door dit natuurparadijs door een rijke en bewaard gebleven biodiversiteit. Op deze tocht door moerassen, kanalen en rietvelden ziet u meer dan honderd verschillende vogelsoorten, groene weiden en authentieke rieten huisjes.

De must-haves

  • La forêt de Brocéliande

    Het bos van Broceliande

    Op zoek naar een magisch intermezzo in uw verblijf? Kinderen en liefhebbers van legenden en andere verhalen zullen met plezier door dit mysterieuze bos bij Rennes wandelen. Er wordt gezegd dat deze weelderige omgeving de thuisbasis was van Merlijn de Tovenaar, de fee Vivian en de Ridders van de Ronde Tafel.

  • Les mégalithes de Carnac

    De megalieten van Carnac

    De grootste concentratie megalieten ter wereld is te vinden in Zuid-Bretagne. Deze 6.000 jaar oude menhirs, op een mysterieuze manier opgesteld, wekken nieuwsgierigheid op en dompelen hun bezoekers onder in een unieke sfeer op meer dan 40 hectare.

  • Visiter Rochefort-en-Terre

    Rochefort-en-Terre

    Deze "Petite Cité de caractère", bescheiden bekroond als een van de mooiste van Frankrijk, is de trots van het Bretonse volk. Met zijn vakwerkhuizen, zijn middeleeuwse straatjes en zijn historische monumenten is dit stadje met uitzicht op de vallei van de Gueuzon een bezoek meer dan waard.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Kouign-amann

Le Kouign-amann

Le caramel au beurre salé

Le caramel au beurre salé

Le far breton

Le far breton

Le kig-ha-farz

Le kig-ha-farz

L’andouille de Guéméné

L’andouille de Guéméné

Le cidre

Le cidre

De excursies die u niet mag missen

L’île de Groix

L’île de Groix

Het eiland Groix, gelegen voor de kust van Lorient, biedt een echt paradijselijk intermezzo. Aan de kust heeft de natuur haar rechten opgeëist en biedt landschappen met groene en blauwe tinten. U zult versteld staan van de stranden, de menhirs en de kliffen die aan het water grenzen. Niet te missen: Tahiti Beach.

La pointe du Raz

La pointe du Raz

Gelukkige bezoekers van de Pointe du Raz beschrijven het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Een adembenemend uitzicht dat 72 meter boven de wilde en ongetemde natuur uitsteekt. In de verte ziet u tijdens uw wandeling de Vieille vuurtoren en het Ile de Sein.

Visiter Lorient

Lorient

Als u op zoek bent naar een levendige vakantie, dan is Lorient de plek om naartoe te gaan. Te midden van het ongerepte landschap heeft de stad tal van activiteiten ontwikkeld: watersporten, musea, bunkers, bezoeken aan het centrum... Eén ding is zeker, u zult er een onvergetelijke dag doorbrengen.

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!