Vacances à Vias Plage

Een weekje Vias Plage

Geniet van de zon en de typische charme van de regio door met uw gezin op Vias Plage te verblijven.

Omdat de Middellandse Zeekust een uitzonderlijke regio is, trakteer uzelf op een onvergetelijke vakantie op onze 4-sterren camping: La Carabasse de Vias Plage! Charmant en atypisch, ontdek zonder verder uitstel ons eersteklas vakantiedorp en geniet van uw vakantie in de Hérault!

Wat te doen in Vias Plage?

  • Visiter Vias Ville

    Bezoek Vias Ville

    Als het strand van Vias een plaats vol charme is, biedt de stad Vias een opvallend contrast met het bruisen van zijn kleine zusje! Authentiek en vol charme, deze oude Gallo-Romeinse stad heeft een rijk historisch en architectonisch erfgoed gevormd door de oude vulkaan van Roque-Haute.

  • Une sortie au Théâtre de l'Ardaillon

    Een uitstapje naar het Ardaillon Theater

    Wil je een artistieke voorstelling bijwonen? Het Théâtre de l'Ardaillon biedt vermakelijke shows voor jong en oud. Elke voorstelling is uniek en belooft goede familiemomenten tijdens uw verblijf op Vias Plage.

  • Explorer les marchés 

    Verken markten

    De kleine Provençaalse markten hebben altijd iets unieks. Er heerst een vakantiesfeer tussen de kraampjes met verse vis, lokale specialiteiten, lokale groenten en fruit en zelfs sieraden en andere souvenirs die je mee naar huis neemt. Je kunt langs de kraampjes slenteren en dronken worden van de geurige smaken.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

De kleine Provençaalse markten hebben altijd iets unieks. Er heerst een vakantiesfeer tussen de kraampjes met vers vis, lokale specialiteiten, lokale groenten en fruit en zelfs sieraden en andere souvenirs die je mee naar huis neemt. Ik kan langs de kraampjes slenteren en dronken worden van de geurige smaken.

Must-see bezoekjes

Cap d'Agde, Vias ville, Marseillan, Portiragnes, het strand van de Middellandse Zee, het Canal du Midi, de kerk Saint-Jean-Baptiste, de residentie van de bisschoppen, de Grifol...

Surf picto

Sport

Jetskiën, stand-up paddle, duiken, wandelen, fietsen in Vias Plage, mountainbiken, paardrijden, bootverhuur, vissen, sleepboei, waterfietsen, zwembad...

Buitenactiviteiten

Stand up paddle à la plage

Stand-up paddle op het strand

Kom plezier maken en stand-up paddle oefenen op het strand van Vias, ideaal voor beginners. De grote lagune van de Middellandse Zee is omzoomd met fijn zand en biedt kalm water voor een rustige start. U kunt ook kiezen voor de kano om rustig te varen en te genieten van de zon.

La boucle des Évêques à vélo

De bisschoppenlus op de fiets

Ga fietsen op deze lus van 16 km die de naburige dorpen met elkaar verbindt, terwijl je geniet van het groene landschap en de culturele wonderen die de regio te bieden heeft. U zult met name de sluizen van de Luberon en het Canal du Midi kunnen zien, die u in de omgeving niet mag missen.

Europark

Europark

Het park, dat nu Fabrikus World heet, wil het grootste van Zuid-Frankrijk worden. Met zijn vele attracties met verschillende thema's, beleeft u een onvergetelijk familiemoment met gelach en gegarandeerde sensaties!

De must-haves

  • Le Cap d’Agde

    Le Cap d’Agde

    Cap d'Agde is een must tijdens een vakantie in Vias Plage. Op slechts enkele kilometers van onze camping kunt u van de gelegenheid gebruik maken om het Agathois Museum en Fort Brescou te bezoeken om meer te ontdekken over de lokale cultuur en te zonnebaden op de beroemde stranden van de stad.

  • Le Canal du Midi

    Le Canal du Midi

    Het Canal du Midi, een UNESCO-werelderfgoed, is een must voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis. Ontdek de watermolens en wandel langs deze unieke plek om de oude sluizen en kunstwerken te bewonderen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een ​​boottocht te maken!

  • L’église Saint-Jean-Baptiste

    L’église Saint-Jean-Baptiste

    In het dorp Vias vindt u de kerk Saint-Jean-Baptiste. Dit gebouw is een mooi voorbeeld van religieuze architectuur uit de 15e eeuw en herbergt muurschilderingen en een verscheidenheid aan oude sculpturen. Laat je meeslepen door de serene sfeer en geniet van de rust die deze kerk biedt.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Les fruits de mer

Les fruits de mer

La Brasucade

La brasucade de moules

Rouille

La rouille de seiche à la sétoise

Le ragoût d'escoubilles

Le ragoût d'escoubilles

La chichoumeille

La chichoumeille

Les oreillettes

Les oreillettes

De excursies die u niet mag missen

Une escapade dans les vignobles

Een uitje in de wijngaarden

Vias Plage ligt dicht bij de beroemde wijngaarden van de regio. Ontmoet elkaar voor een zonnige dag in de wijngaarden om de beste lokale druivensoorten te proeven en bezoek de wijnmakerij. Een leuke manier om een ​​ontspannende tijd door te brengen terwijl u geniet van het prachtige landschap!

Portiragnes

Portiragnes

Portiragnes, tussen zee en natuur, is een badplaats gevuld met de charme van de regio. Het is een uitnodiging voor wandelingen door de ongerepte natuur, maar ook voor een badsessie op het strand. Het ware vakantieritme in het zuiden!

Marseillan

Marseillan

U zult gecharmeerd zijn van de authenticiteit van Marseillan, niet ver van het Etang de Thau. De stad is ideaal voor een boottocht, of voor meer aardse vakantiegangers, een bezoek aan monumenten en niet te missen plaatsen zoals La Maison Noilly Prat, waar de eerste Franse vermouths werden gemaakt.

  • La Carabasse

    Languedoc Roussillon

    -

    Vias Plage

    • Strand op loopafstand
    • XXL Glijbaan
    • In de buurt van Cap d'Agde
    • Gezellige sfeer
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!