Une semaine à Quiberon

Een week Quiberon

Ontdek de rijkdommen van Quiberon en het door de zee omzoomde schiereiland voor een onvergetelijke vakantie.

Op zoek naar je volgende vakantiebestemming? Laat u verleiden door het milde klimaat van Quiberon, een onmisbare badplaats in de Morbihan. Het contrast van de wilde kust en het zachte leven zullen u een onvergetelijke vakantie bezorgen op onze 4-sterren camping Le Conguel.

Wat te doen in Quiberon?

  • Un week-end de thalasso

    Een thalassotherapieweekend

    Uw verblijf in Quiberon zou niet compleet zijn zonder een wellnessvakantie! Ontspan in het warme water van de Atlantische Oceaan dankzij een kuur op basis van zeewater waarvan de deugden niet langer bewezen zijn. Een geliefd haakje in de betoverende omgeving van de mooiste Bretonse stranden.

  • Visiter la ville

    Bezoek de stad

    Ontdek de stad en haar omgeving. De stranden, de kustpaden, Fort Penthièvre: schatten die het waard zijn om bezocht te worden. Het schiereiland is een magische plek waar je kunt genieten van de rust en het omliggende natuurschoon. Neem de tijd om rond te kuieren in de typisch Bretonse haven of bewonder de oude huizen met een adembenemend uitzicht op de oceaan.

  • Le château Turpault 

    Le château Turpault 

    Wandel door de gangen van Château Turpault en ontdek de geschiedenis van Quiberon door de eeuwen heen. Dit prachtige gebouw, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, werd vroeger "het kasteel van de zee" genoemd en wordt beschouwd als een van de mooiste historische monumenten van het schiereiland. Het interieur blijft geheim, maar je kunt het gebouw naderen door langs de zee te wandelen.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Kouign-amann, verse vis, andouille uit Guémené, sardines uit het mooie Lille (iloise), tome de Rhuys, far au prunes, palets met boter, niniche, karamel met gezouten boter, Bretonse crêpe...

De must-see bezoekjes

De haven van Haliguen, het puntje van Conguel, de menhirs van Carnac, het puntje van Percho, het kasteel van Turpault, de zeebegraafplaats, de ria van Etel, Saint Cado, het pad van Cadoudal, de wilde kust, La Trinité-sur - Zee…

Surf picto

Sport

Wandelen, duiken, kitesurfen, fietsen, mountainbiken, tennis, wakeboarden, catamaran, stand-up paddle, paardrijden, waterfietsen, bootverhuur, windsurfen, paragliding, vissen...

Buitenactiviteiten

Du yoga sur la plage

Yoga op het strand

Niets beter om tot rust te komen tijdens de vakantie dan een yogasessie op het strand. Luister naar het geluid van de golven en aanschouw de zonsopgang, in een mild klimaat en absolute rust. Een welzijnservaring in volledige verbondenheid met de natuur, omgeven door een idyllische omgeving tegenover onze camping Le Conguel.

Du catamaran

Van de catamaran

Morbihan zit vol met kleine baaien om per catamaran te ontdekken. Laat u door de zachte golven vervoeren per catamaran voor een unieke tocht op zee rond Quiberon! U krijgt de kans om de rijkdom van de mariene biodiversiteit te bewonderen tijdens deze leuke en sportieve activiteit.

Une randonnée sur le sentier de Cadoudal

Een wandeling op het pad van Cadoudal

Het Cadoudal-pad is een van de bezienswaardigheden op het schiereiland. Het is een echte zuurstofballon en biedt u een buitenwandeling door de prachtige landschappen van de wilde en steile kusten die typisch zijn voor Bretagne.

De must-haves

  • Les alignements de Carnac

    Les alignements de Carnac

    Mis tijdens uw verblijf in Quiberon niet de kans om het beroemde schiereiland Carnac te ontdekken. Ga naar de plek van de uitlijningen om de megalieten te bewonderen die daar 7000 jaar geleden werden gebouwd. Volgens de legende werden deze stenen gegooid door een gigantisch leger uit Schotland!

  • Trinité-sur-Mer

    Trinité-sur-Mer

    Trinité-sur-Mer, een stad in de Morbihan, wordt regelmatig bezocht door zeilliefhebbers. De jachthaven biedt een startpunt om de zee op te gaan en de Ponant-eilanden te verkennen. De dappersten kunnen ook de ervaring van een cruise tussen Port Haliguen en Belle Île en Mer proberen.

  • Le port Haliguen

    Port Haliguen

    Port Haliguen is een must-see plek in Quiberon. Langs de havenmuren kun je de vissersboten bewonderen die herinneren aan het verleden van deze stad. Deze jachthaven met de charme van weleer is een echte doorgangsplaats voor tussenstops op zee vanuit de omliggende steden.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Le kouign-Amann

Le kouign-amann

L’andouille de Baye

L’andouille de Guémené

La tome de Rhuys

La tome de Rhuys

La crêpe bretonne

La crêpe bretonne

Le caramel au beurre salé

Le caramel au beurre salé

Niniches de Quiberon

Les niniches

De excursies die u niet mag missen

La pointe du Conguel

La pointe du Conguel

Ideaal gelegen aan de rand van de Golf van Morbihan, krijgt u de gelegenheid om de Pointe du Conguel te ontdekken tijdens uw verblijf in Quiberon. Deze beschermde plek herbergt een ornithologisch reservaat dat bevorderlijk is voor ontspanning en biedt een uitzonderlijk uitzicht over de hele wilde kust van Quiberon.

Le tire-bouchon

Le tire-bouchon

Achter deze verrassende naam gaat een trein schuil die vanuit Aurey het hele schiereiland doorkruist. Het is niet alleen praktisch, maar ook een ideale en atypische manier om de authentieke landschappen van de kust te ontdekken terwijl u comfortabel zit.

La pointe du Percho

La pointe du Percho

De Pointe du Percho is een van de mooiste wandelingen in Bretagne. Genesteld op het schiereiland Quiberon, kunt u een verscheidenheid aan flora en fauna en een prachtig 360°-panorama van Morbihan ontdekken. Bij eb zijn de stranden de ideale plek voor landelijke wandelingen langs de oceaan.

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!