Que faire à Mimizan

Een week in Mimizan

In het hart van de Landes, aan de rand van de Atlantische Oceaan, tussen Biscarrosse en Saint-Julien-en-Born, ligt het mooie stadje Mimizan. Deze badplaats die bestaat uit 6 dorpen, waaronder Aureilhan en Saint-Paul-en-Born, zal alle vakantiegangers verleiden die op zoek zijn naar ontsnapping en natuur. Met zijn vele fijne zandstranden, zijn meer en zijn Landes de Gascogne is Mimizan een gebied met gevarieerde en rustgevende landschappen, die u zullen verrassen! Een perfecte bestemming om op vakantie te gaan.

U wilt op vakantie in Mimizan, maar u weet niet waar u moet verblijven? Geen paniek, Siblu heet u het hele jaar welkom op een van zijn 4-sterren campings in Mimizan: camping Le lac en onze camping La Plage. Wacht dus niet langer en boek nu uw verblijf in Mimizan.

Que faire à Mimizan ?

  • Une visite guidée

    Een geleid bezoek

    Als u op zoek bent naar ontsnappings- en ontdekkingsactiviteiten, biedt het intercommunale VVV-kantoor van Mimizan rondleidingen rond het thema dennen, de emblematische boom van de regio.

  • Le musée du Prieuré

    Le musée du Prieuré

    Met zijn klokkentoren uit de 12e eeuw staat de priorij op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Laat u niet misleiden door de buitenkant, maar reserveer uw bezoek om deze schat uit de 12e eeuw te bewonderen.

  • Les pistes cyclables

    Fiets paden

    De stad Landes heeft veel fietspaden voor mooie fietstochten. Huur uw fietsen op onze campings in de buurt van Mimizan!

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Asperges uit het zand, eend en gevogelte uit de Landes, kiwi's, rundvlees uit Chalosse, vis uit de kust, pastis uit de Landes...

De must-see bezoekjes

Het Priorijmuseum, de bloemenpromenade, de markt, het ontdekkingspad van het Etang de la Mailloueyre...

Surf picto

Sport

Wie kust van Landes zegt, zegt surfen en glijsporten! Profiteer op onze campings in de buurt van Mimizan van onze vele sportactiviteiten, waaronder een zwembad, glijbanen, een fitnessruimte en zelfs toegang tot het strand vanaf onze camping La Plage.

Buitenactiviteiten

En quête de surf

Op zoek naar surfen

Levendig en vol zonneschijn, Mimizan is een badplaats waar u zich geen moment hoeft te vervelen. Mimizan wordt zeer gewaardeerd om zijn ruige stranden en kwaliteitsgolven en biedt een perfecte speeltuin voor sportliefhebbers en surfers die op zoek zijn naar spanning.

Plouf, une baignade !

Spetteren, zwemmen!

Als nautische activiteiten niet jouw sterkste punt zijn, geen paniek, Mimizan zal je ook verleiden met zijn droomomgeving en zijn warme water, ideaal voor een gezinszwemmen, tussen oceaan en meer!

La promenade fleurie 

De bloemenwandeling

Welkom op deze reis waar je zintuigen worden uitgedaagd. Tussen de kleuren van de bloemen en hun zoete geur, zult u gecharmeerd zijn van dit ongewone bezoek.

De must-haves

  • Le marché de Mimizan

    Mimizan-markt

    Asperges uit het zand, eend en gevogelte uit de Landes, kiwi's of rundvlees uit Chalosse zijn typische Landes-producten die u van dinsdag tot zondag probleemloos zult vinden op de twee markten van Mimizan.

  • Balades découvertes

    Ontdekkingswandelingen

    Om het erfgoed en de landschappen van Mimizan als gezin te ontdekken tijdens een leuke en sportieve activiteit, downloadt u de gratis Terra Aventura-applicatie aangeboden door het VVV-kantoor. Terra Aventura is een oriëntatieparcours met twee parcoursen, een in Aureilhan en een in Pontenx les Forges, dat de nieuwsgierigheid van uw kinderen naar Mimizan ontwikkelt en hun gevoel voor richting en observatie stimuleert.

  • Le Sentier de Découverte L'Etang de la Mailloueyre

    De ontdekkingsroute van de Mailloueyre Pond

    Deze verborgen vijver is toegankelijk vanaf een deel van het Vélodyssée-fietspad. Ontdek de natuur van de Landes op dit bewegwijzerde pad. Borden geven bezoekers informatie over de lokale flora en fauna. Indrukwekkend !

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Le canard et les volailles landaises

Le canard et les volailles landaises

Les poissons

Les poissons

Le boeuf de Chalosse

Le boeuf de Chalosse

L'asperge

L'asperge

Le Floc de Gascogne

Le Floc de Gascogne

Le pastis landais

Le pastis landais

De excursies die u niet mag missen

Biscarrosse

Biscarrosse

Deze prachtige stad in Landes is voor liefhebbers van ruige natuur. Surfen, bossen van Landes, dynamisch stadscentrum... Het meer van Biscarrosse biedt ook een uniek uitzicht en rustige familiestranden.

Saint-Julien-en-Born 

Saint-Julien-en-Born 

Deze stad aan de oceaan heeft ook een prachtig dennenbos, een fietspad genaamd de Vélodyssée, de prachtige vuurtoren van Contis en een gelijknamig strand waar u kunt surfen.

Le lac d'Aureilhan

Le lac d'Aureilhan

Door op onze campings in de buurt van Mimizan te verblijven, ontdekt u een klein juweel van de Landes, het meer van Aureilhan. Ontdek dit vredige wateroppervlak dat te voet bereikbaar is vanaf camping Le Lac en maak van de gelegenheid gebruik om in alle rust te paddleboarden.

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!