Que faire à Lattes

Een week in Lattes

Wilt u een droomvakantie doorbrengen in de zuidelijke zon? Wij hebben de perfecte bestemming: de stad Lattes waar onze camping Le Lac des Rêves ligt.

Het mooie stadje Lattes zit vol bezienswaardigheden, net als onze 4-sterren camping. Met een waterpark, een verscheidenheid aan activiteiten, een gratis kinderclub en een strand in de buurt, waarom boekt u uw stacaravan niet?

Wat is er te doen in Lattes?

  • Le Site archéologique Lattara-Musée Henri Prades

    De archeologische site Lattara-Musée Henri Prades

    In de buurt van onze camping in Lattes nodigt dit museum de bezoeker uit om zich te verdiepen in de geschiedenis van de Middellandse Zeekust. Het museum biedt een archeologische rondleiding, terwijl het buitenpark de overblijfselen van de oude stad laat zien.

  • La Maison de la Nature

    La Maison de la Nature

    Deze site ligt tussen de lagunes en de sansouïre, een waterrijk gebied, aan de oevers van de Méjean vijver. Paden leiden u langs de ooievaars (ja, dat leest u goed!) maar ook roze flamingo's en vele andere dieren.

  • Une visite dans Lattes

    Een bezoek aan Lattes

    In de kleine straatjes van Lattes, vlakbij onze camping, kunt u een eenvoudig en mooi stadje verkennen. Ga naar de haven en bekijk de boten. Zoek daarna een restaurant om heerlijk te eten.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Cagarolettes, brasucade de Moules, macaronade, frescati, zézette de Sète, Languedoc rosé wijn, Viognier of Pic Saint-Loup wijn...

De must-see bezoekjes

De stad Montpellier, de opera, de Place de la Comédie, La Grande-Motte, Palavas-les-Flots, de archeologische site Lattara-Musée Henri Prades, het Maison de la Nature, het Etang de Méjean...

Surf picto

Sport

Op onze camping in Lattes kunt u genieten van ons watercomplex en onze sportfaciliteiten (tafeltennis, tennisbaan, basketbal- en voetbalveld, minigolf). U bent ook dicht bij de zee en de stranden.

Buitenactiviteiten

Le bonheur des vélos

Fietsgeluk

Lattes ligt vol met fietspaden. Het toeristenbureau kan u een gedetailleerde kaart geven. Je kunt zelfs naar de stranden fietsen!

Une balade à cheval

Een ritje te paard

Wist u dat de beroemde Camargue paarden in de buurt van onze camping in Lattes te vinden zijn? Trakteer uzelf op een rit te paard om de Camargue en zijn sublieme natuur te ontdekken. Hectaren land wachten op u voor prachtige excursies om de moerassen, de stieren en de roze flamingo's van de streek te ontdekken. 

Du paddle

Paddleboarden

De Middellandse Zee heeft het voordeel rustig te zijn. Profiteer van de zachte golven om te proberen te peddelen. Op veel plaatsen kun je peddels huren als je geen eigen peddel hebt. Als u niet van peddelen houdt, kunt u gewoon in zee zwemmen en zonnebaden!

De must-haves

  • Une promenade sur les rives du Lez

    Een wandeling langs de oevers van de Lez

    Tussen Lattes en Montpellier kunt u langs de oevers van de Lez prachtige wandelingen maken. Met familie of vrienden, het is een andere manier om de Languedoc-Roussillon te bezoeken. Vlakbij Montpellier, in de wijk Port Marianne, hebben we de markt van Lez gespot, een niet te missen uitgaansgelegenheid met veel restaurants.

  • Visite à Port Ariane

    Bezoek aan de haven van Ariane

    De jachthaven ligt op een steenworp afstand van de fietspaden. Het is ook het vertrekpunt voor duikscholen als u de zeebodem wilt verkennen.

  • L'étang de Méjean

    Het meer van Méjean

    Onze camping Le Lac des Rêves heeft uitzicht op de meren van Pérols en Méjean. Dit beschermde natuurgebied kan met het gezin worden bezocht. Ontdek de roze flamingo's langs de vijver, een verandering van omgeving gegarandeerd!

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Le fromage de Pélardon

Le fromage de Pélardon

Les grisettes de Montpellier

Les Grisettes de Montpellier

Les oreillettes

Les oreillettes

les tielles de Sète

La tielle sétoise

La fougasse aux olives

La fougasse aux olives

Le ragoût d'escoubilles

Le ragoût d'escoubilles

De excursies die u niet mag missen

La ville de Montpellier

De stad Montpellier

Op 25 minuten rijden ligt de prachtige stad Montpellier met zijn bijzondere sfeer. Mis niet de Place de la Comédie, de opera, de esplanade waar u een ijsje kunt eten. Een wandeling in Peru is ook een must. Verdwaal tenslotte in de smalle straatjes van de oude stad, bekend als de Ecusson.

La Grande-Motte

La Grande-Motte

De stad heeft een bijzondere architectuur. Deze badplaats, die in 1962 door de architect Jean Balladur werd ontworpen, heeft het label "Erfgoed van de 20e eeuw" gekregen. U herkent zijn grote piramides, geïnspireerd op de Maya-piramides van Mexico. De stad heeft groene ruimten en een prachtig stuk strand waar u uw handdoek kunt neerleggen.

Villeneuve-lès-Maguelone

Villeneuve-lès-Maguelone

Vlakbij onze camping in Lattes Le Lac des Rêves wacht u een juweeltje. Villeneuve-lès-Maguelone is een dorp met een prachtige kathedraal, moerassen en het mooie strand van Aresquiers. In de zomer kunt u genieten van de beroemde 'paillotes', de strandbars.

  • Le Lac des Rêves

    Languedoc Roussillon

    -

    Lattes

    • Meerzicht
    • Prachtig waterpark
    • Toegang tot het strand met de fiets
    • Gezinsactiviteiten
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!