Que faire à Condrieu

Ontdek Condrieu en omgeving

Kom met uw gezin of vrienden tot rust op de mooie en authentieke camping Rives de Condrieu aan de oevers van de Rhône! 

Natuur- en erfgoedliefhebbers zullen de nabijheid van het regionale natuurpark Pilat en de site van Sainte-Croix-en-Jarez op prijs stellen. Camping Les Rives de Condrieu biedt uitsluitend accommodatie in comfortabele stacaravans.

Wat is er te doen in de buurt van onze camping Les Rives de Condrieu?

  • La base nautique des Roches-de-Condrieu

    Watersportcentrum Les Roches-de-Condrieu

    Sportieve vakantiegangers kunnen hun favoriete watersport beoefenen in het watersportcentrum van het schiereiland Rhône tegenover de camping. Tussen de rivieren Rhône, Isère en Loire belooft het watersportcentrum Roches-de-Condrieu urenlange ontspanning en zwemmen. Met een strand, restaurants en een picknickplaats op één plek, is het de ideale plek om een dag met het gezin door te brengen. Probeer de waterskilift voor een geweldige rit.

  • Kayak et rafting

    Kayakken en raften

    Iets verderop, richting Saint Pierre de Boeuf, kunt u wildwatersporten beoefenen: raften, kayakken... Er zijn cursussen beschikbaar voor alle leeftijden.

  • vignoble

    De wijngaarden van de Côte-Rôtie

    Van de terrasvormige wijngaarden van de prestigieuze Côte-Rôtie tot de boomgaarden, natuurliefhebbers en gastronomen kunnen hun hart ophalen.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Cochonnailles, rijstpudding, pralinestaart, bugnes de Lyon, madeleines de Commercy en quatre-quarts.

De must-see bezoekjes

Rondom de Rives de Condrieu: het watersportcentrum Roches-de-Condrieu, wildwatervaren en kajakken, de wijngaarden van de Côte-Rôtie, Lyon, het regionale natuurpark Pilat...

Surf picto

Sport

Het zwembad is het zenuwcentrum van de camping Rives de Condrieu. Met 2 zwembaden, waarvan één verwarmd tot 28 à 29°C, een peuterbad voor de kleintjes en een spiraalglijbaan is het een genot voor het hele gezin. Het complex staat onder toezicht van onze badmeesters die gecertificeerd zijn door BEESAN, BNSSA of gelijkwaardig (het certificaat hangt bij de ingang van onze zwembaden).

Buitenactiviteiten

Parc Naturel Régional du Pilat

Parc Naturel Régional du Pilat

Het regionale natuurpark Pilat strekt zich uit van de Rhônevallei tot de Combrailles, via het Centraal Massief en de Monts du Lyonnais. Via de bewegwijzerde paden kunt u te voet of te paard de natuurlijke en culturele rijkdommen van Pilat ontdekken.

Le port fluvial des Roches de Condrieu

De rivierhaven van Les Roches de Condrieu

De rivierhaven van Les Roches-de-Condrieu ligt vlakbij het dorp Les Rives de Condrieu en is een must voor watersporters. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de vele vissoorten die in de buurt van onze camping aan de Rhône te vinden zijn.

Piste cyclable : Via Rhôna

Fietsroute: Via Rhôna

Fietsliefhebbers zullen blij zijn met de ViaRhôna, een fietsroute die de oevers van het Meer van Genève met de stranden van de Middellandse Zee wil verbinden. De ViaRhôna volgt de Rhône en ontvouwt onder uw pedalen een palet aan landschappen, tussen wijngaarden en lavendelvelden, heuveldorpen en gastronomische stops.

De must-haves

  • Le marché de Vienne

    Le marché de Vienne

    Le marché de Vienne wordt elke dinsdag en zaterdag gehouden in het centrum van de stad. Een grote verscheidenheid aan lokale producten wordt aangeboden door lokale boeren: fruit en groenten, kaas, kruiden, vis, wijn... Maak van de gelegenheid gebruik om alle geneugten van de gastronomie van Lyon te ontdekken.

  • La Basilique Saint-Pierre de Vienne

    La Basilique Saint-Pierre de Vienne

    La Basilique Saint-Pierre de Vienne is een groot religieus monument en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze Romaanse kerk heeft ogivale bogen versierd met beelden en herbergt een 9e eeuwse crypte en een 12e eeuwse kloostergang.

  • Sainte-Croix-en-Jarez

    Sainte-Croix-en-Jarez

    Sainte-Croix-en-Jarez is een klein stadje in de buurt van de camping Les Rives de Condrieu. Het heeft een rijk natuurlijk en cultureel erfgoed, waaronder de collegiale kerk Saint-Just met zijn opmerkelijke fresco's, bloemrijke tuinen en parken, maar ook de molen van Feyssine, de rotsen van Condrieu en het fitnessparcours.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Quenelle de brochet

La quenelle de brochet

Graton de canard

Les grattons de canard

Le tablier de sapeur

Le tablier de sapeur

Les Saint-Marcellins

Les Saint-Marcellins

Les cochonnailles

Les cochonnailles

La tarte à la praline de Lyon

La tarte à la praline

De excursies die u niet mag missen

Lyon et les Nuits de Fourvière 

Lyon en les Nuits de Fourvière 

Op het kruispunt van alle podiumkunsten nemen de Nuits de Fourvière elke zomer hun intrek in de oude Gallo-Romeinse theaters op de top van de heuvel van Fourvière. Van theater tot dans, van rock tot circus, van voordrachten tot wereldmuziek, dit festival mengt headliners en jonge talenten voor 2 maanden festiviteiten.

La Maison des Canuts

La Maison des Canuts

La Maison des Canuts, in de buurt van onze camping bij Lyon, is een museum dat de werk- en leefomgeving van een 19e eeuwse weverij reconstrueert. U kunt de vele machines bewonderen.

Parc Naturel Régional du Pilat

Le parc régional du Pilat

Welkom in het Parc Naturel Régional du Pilat ! Een opmerkelijk gebied rijk aan wandelpaden en activiteiten: mountainbiken, kanoën, ezeltochten... Het is hier, in de gemeente Longes en La Chapelle Villars dat u de Mont Monnet vindt. Een top die vanaf de top van zijn 782 meter het Rhônedal en het Gierdal overziet.

Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!