que faire à Ronce les Bains

Activiteiten in Ronce-les-Bains

Wanneer de natuur, de zee en de charme van een badplaats zich vermengen voor het plezier van de vakantiegangers... Welkom in Ronce les Bains!

Dompel jezelf tijdens de vakantie onder in het hart van de Charente-Maritime. De badplaats Ronce les Bains, een woonwijk van La Tremblade, herbergt maritieme schatten en een erfgoed dat met trots wordt bewaard door de inwoners. Ontdek het programma dat u te wachten staat tijdens uw verblijf op onze camping!

Wat te doen in Ronce les Bains?

  • La Tremblade

    La Tremblade

    Ronce les Bains ligt in het centrum van La Tremblade. Deze stad met een rijk erfgoed is een omweg waard. Te bezoeken: de haven doorkruist door de Grand Chenal en zijn kleurrijke vissersboten, de oesterhutten. U kunt tot aan de vuurtoren van Coubre gaan en de 300 treden beklimmen om te genieten van een prachtig panorama op de stranden, het bos, het eiland Oléron en de monding van de Gironde.

  • Le bassin de Marennes-Oléron

    Le bassin de Marennes-Oléron

    Er wacht u een dag met oesterthema! Dit kleine stukje ongerepte natuur staat bekend om zijn veeteelt. U kunt de uitgestrekte waterplassen, de watertuinen en de hutten aan zee ontdekken.Na een wandeling kunt u genieten van een proeverij van jodium voordat u de Cité de l'Huître bezoekt.

  • La Rochelle

    La Rochelle

    La Rochelle is een van de mooiste steden van de Charente-Maritime. Met zijn vakwerkhuizen, zijn jachthaven en zijn omringende wallen leent het zich perfect voor een rondleiding. Maak een wandeling door de Oude Haven, bewonder de monumenten en slenter door het historische centrum met geplaveide straatjes. U kunt ook profiteren van de typische restaurants op de kades of wandelen langs de schaduwrijke oevers van de haven. 

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Marennes Oléron oesters, éclade, gestrooid uit Aunis, paling, zoete ui uit Saint-Trojan, mossel uit Bouchot, glasaal, chowder, stoofpotje uit Saintonge, galette charentaise, zeekraal…

De must-see bezoekjes

De stad van de oesters, La Rochelle, Marennes-Oléron, de dierentuin van Palmyre, het bos van Coubre, de monding van Seudre, het eiland Oléron, het strand van Embellie, het strand van Goudvlechtwerk, het strand van Cepe, Hiers-Brouage…

Surf picto

Sport

Tennis, badminton, biljart, voetbal, paardrijden, parachutespringen, zeilen, bootverhuur, mountainbiken, minigolf, jetskiën, surfen...

Buitenactiviteiten

Le zoo de la Palmyre

De dierentuin van Palmyre

De dierentuin van Palmyre is een zoölogisch park dat een onvergetelijke ervaring biedt. Laat je verrassen door de magische wereld van de dierentuin en bewonder wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Giraffen, neushoorns, maki's, primaten, vogels... U kunt de geheimen van dieren in het wild ontdekken via verschillende zoölogische routes.

Le train des mouettes 

De meeuwentrein

Stap aan boord van de meeuwentrein van La Tremblade naar Saugeon en bewonder de gevarieerde landschappen van de kust, tussen moerassen, lagunes en bossen. Deze toeristische route per treintje biedt toegang tot de meest opmerkelijke plekken in de buurt van Ronce Les Bains: de landbouwvlakte van Saujon en zijn vogels, de zoutmoerassen van Mornac sur Seudre, de wijngaarden van Coulonges of het bekken van Marennes -Oleron.

Balade à cheval

Paardrijden

Ga op avontuur te paard en verken de omgeving van Ronce les Bains. Verken de natuurlijke site en ontdek de rijke flora, gevarieerde landschappen en gevarieerde fauna. Wandeling tussen zee en bos voor een onvergetelijke familie-ervaring.

De must-haves

  • Les plages

    Stranden

    Een hemelse omgeving, fijn zand en verfrissend turkoois water. De authentieke en wilde stranden van Ronce-les-Bains bieden een verademing. De stranden van Galon, Cèpe en Embellie zijn essentieel om te ontspannen of watersporten te beoefenen. Observeer bij eb de onderwaterwereld tijdens het vissen op schelpdieren of een korte zeilboottocht!

  • La forêt de la Coubre

    Het bos van Coubre

    Maak een wandeling in het bos van La Coubre en ontdek de pittoreske paden omzoomd met pijnbomen en steeneiken. Bekijk te voet of op de fiets het ballet van vogels en bewonder het zonovergoten landschap. In dit natuurgebied leven veel dieren: herten, wilde zwijnen, zwaluwen en haviken komen het meest voor.

  • La citadelle de Brouage

    De citadel van Brouage

    Laat u verleiden door het versterkte dorp Brouage, geklasseerd als Historisch Monument vanwege zijn bijzonderheid. In de hoogte kunt u de haven, de kwelders en de baai van La Tremblade bewonderen.Deze voormalige citadel uit de 16e en 17e eeuw herbergt het Maison de l'Estran dat u uitnodigt om de ambachten van vissers te ontdekken. Je kunt zelfs een kleine net-initiatiesessie proberen!

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

La galette charentaise

La galette charentaise

Soupe à la fève

La soupe à la fève

Le millas charentais

Le millas charentais

Le jaud au pineau

Le jaud au pineau

Le muge au four

Le muge au four

Le gâteau saintongeais

Le gâteau saintongeais

De excursies die u niet mag missen

L’estuaire de la Seudre

De monding van de Seudre

Het estuarium van de Seudre is een plek met een unieke sfeer. Deze kleine rivier van grote rijkdom, waarvan de kusten worden omspoeld door de Atlantische Oceaan, biedt uitstekende plekken om te vissen en te zeilen. U zult genieten van een wandeling langs de kustpaden of de rust van het moeras, met zijn intieme kanalen die aan boord van een boot kunnen worden bevaren.

Voler au dessus de la presqu’île d’Arvert

Vlieg over het schiereiland Arvert

Vlieg over de ongelooflijke landschappen van de Atlantische kust voor een onvergetelijke ervaring boven de wolken: aan boord van een zweefvliegtuig heeft u een adembenemend uitzicht op het schiereiland Arvert, de moerassen, het platteland en de kust. Een tijdloos moment in de lucht!

L’île d’Oléron

Het eiland Oléron

Het strand, zonnige dagen en lange wandelingen zijn van jou! Een van de mooiste eilanden van Frankrijk opent zijn deuren voor een totaal andere omgeving: verken de kust en de bossen, wandel langs de stranden en bewonder het historisch erfgoed. Tussen zijn wilde kreken, zijn beboste paden en zijn uitzonderlijke mariene biodiversiteit verbergt dit eiland schatten om absoluut te ontdekken!

  • La Pignade

    Charente Maritime

    -

    La Tremblade Ronce-les-bains

    • Paardensportcentrum
    • Gratis kinderclub
    • Verwarmd binnenzwembad
    • Familie camping
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!