Que faire à Amboise

Activiteiten in Amboise

Wilt u de stad Amboise en haar prachtige Loirekastelen ontdekken? Siblu nodigt u uit om te genieten van deze prachtige regio op zijn prachtige camping in de buurt van Amboise: Le Domaine de Dugny. Laten we samen deze fascinerende streek met een rijke geschiedenis ontdekken.

Genesteld in het hart van Touraine, aan de oevers van de koninklijke rivier, wekt Amboise mijmering en nieuwsgierigheid op. Voor de goede orde, de naam komt van het Latijnse Ambacia, wat "tussen twee wateren" betekent. Amboise ligt inderdaad tussen de Loire en de rivier de Amasse. Deze bevoorrechte geografische ligging heeft het landschap en de ziel van de bewoners gevormd. In zijn koninklijke uren beleefde Amboise de mooiste festiviteiten wanneer koninginnen en koningen naar zijn kasteel kwamen om daar te blijven. Verleid door de magie van de plek, woonde Leonardo da Vinci niet ver weg, in het landhuis van Clos Lucé, waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Breng een culturele en ontspannende vakantie door in Amboise.

Wat te doen in Amboise?

  • Histoire d'Amboise

    Historische Ambrosius

    Uit dit prestigieuze verleden heeft Amboise zijn gratie en allure behouden, die u kunt ontdekken via het koninklijk kasteel of door een wandeling te maken naar de pagode van Chanteloup. En net als de Genie en de Funny, die een verbaasde blik op de wereld lijken te werpen, zul je zelf verrast worden door de zoetheid van het leven hier, in Amboise. Eén ding is zeker, Amboise heeft geweldige ontdekkingen voor u in petto, zowel historisch, erfgoed als cultureel.

  • Eglise St Florentin

    Een dag, een rit

    Naast het beroemde kasteel, herbergt Amboise zeer mooie kerken in het stadscentrum. Je wandeling begint in de rue Nationale – zeer commercieel, vanwaar je Le Beffroi of de klokkentoren kunt zien. Je vervolgt je wandeling naar de kerk Saint-Florentin en vervolgens naar de kerk Notre-Dame-du-Bout-des-Ponts. De stad herbergt ook vele andere schatten...

  • Léonard de Vinci

    In de voetsporen van Leonardo da Vinci

    Het Château d'Amboise, de eerste koninklijke residentie van de Franse Renaissance, herbergt het graf van Leonardo da Vinci in zijn kapel. Hij verbleef aan het einde van zijn leven op het Château du Clos Lucé. Aarzel na het bezoek niet om "jezelf te verliezen" in het park, dat 16 gigantische machines, 8 geluidsterminals en 32 doorzichtige doeken bevat ter ere van het genie.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Beuchelle à la Tourangelle en zijn slachtafvallen, Tourangelle-salade, fouées, geitenkaas, Rabelais-fouace, Loire-vis, truffels, walnootolie, Géline-ballotines met Touraine-truffels, de roze king pork burger uit Touraine en Sainte Maure...

Must-see bezoekjes

Het koninklijk kasteel van Amboise, het kasteel van Cheverny en zijn wijngaarden, de kastelen van Chambord en Chenonceau, de tuinen van de kastelen, de rivier de Loire, de stad Blois, het koninklijk kasteel en zijn musea, het regionale natuurpark du Perche, de wijngaarden van de Loire-vallei.

Surf picto

Sport

Op onze camping Ambroise is alles ontworpen om jong en oud te vermaken: karting, tennisbaan, springkasteel, minigolf, tafeltennis, boogschietterrein, glijbaan en zwembad. We hebben zelfs een camping met visvijver... In de omgeving kun je kanoën, kajakken, paardrijden, fietsen en nog veel meer!

Buitenactiviteiten

Le Parc des mini-châteaux

Le Parc des mini-châteaux

In een groene omgeving van 2 hectare kunt u niet minder dan 45 miniaturen van de mooiste kastelen van de Loirevallei bewonderen... Deze 1/30 reproducties weerspiegelen getrouw de juwelen van de Franse architectuur en zijn geïntegreerd in een uitzonderlijke omgeving. 2.000 bonsais en 10.000 beeldjes.

Dans notre camping à Ambroise

Op onze camping in Ambroise

Ons vakantiedorp, gelegen op een steenworp afstand van Amboise in de stad Onzain, is een klein stukje paradijs in het hart van de regio Centre-Val de Loire. Deze 4-sterrencamping biedt u comfort van topklasse met zijn luxe stacaravans en uitstekende infrastructuur. Geniet op deze camping van een prachtig aquapark met glijbaan en verwarmd zwembad en tal van sportattracties in het hart van de camping.

Les jardins des Prés Verts

Les Jardins des Prés Verts

Les Jardins des Prés Verts is een prachtige site die op de lijst van opmerkelijke tuinen staat. U kunt de prachtige Franse tuinen ontdekken, met zeldzame en exotische bloemvariëteiten. Sculpturen en kunstinstallaties zijn overal in het park aanwezig.

De must-haves

  • Grand Aquarium de Touraine à Lussault-sur-Loire

    Grand Aquarium de Touraine in Lussault-sur-Loire

    Duik op 10 minuten van Amboise in het diepe blauw van zoet water en oceanen! Deze reis naar de wereld van de stilte neemt je mee op een verbazingwekkende reis van de vijver met vreemde meervallen naar de haaientunnel.

  • Le château du Clos-Lucé

    Le château du Clos-Lucé

    Maak uw verblijf op onze camping in Amboise compleet met een bezoek aan het Château du Clos-Lucé. Hier bracht Leonardo da Vinci zijn laatste jaren door en deed hij uitvindingen die een revolutie teweegbrachten in onze wereld. Kom en ontdek de gebruiksvoorwerpen, machines en gedrukte modellen die het nageslacht van de kunstenaar en zijn technische innovaties bezegelden.

  • Visitez Blois

    Bezoek Blois

    Niet ver van onze camping in de buurt van Amboise heeft u de mogelijkheid om de prachtige stad Blois te bezoeken. Mis het koninklijk kasteel niet, nog een duik in de tijd van François 1er.

Fromage picto

Regionale gerechten

Aanraders

Visitez Blois

Le Sainte-Maure-de-Touraine AOP

Les rillettes et les rillons

Les rillettes et les rillons

La balzacienne

La balzacienne

L’andouillette

L’andouillette

Le nougat de Tours

Le nougat de Tours

Les poires tapées

Les poires tapées

Niet te missen excursies

Le château Gaillard

Le château Gaillard

Château Gaillard, geklasseerd als historisch monument, getuigt van de oorlogen van de Eerste Kruistocht. Het is een magische plek voor een bezoek rijk aan ontdekkingen. Bezoek de ruïnes en de kasteelmuren, verken de ondergrondse galerijen en bewonder het uitzicht op de Loire. Een onvergetelijke ervaring !

Le conservatoire de la confiserie

Le conservatoire de la confiserie

Le conservatoire de la confiserie is een unieke plek om Franse zoetigheden te proeven. Kom de ramen vol kleuren bewonderen en waardeer het vakmanschap achter elke taart, delicatesse of snoep. Een leuk en lekker bezoek voor alle leeftijden!

La Fontaine de Max Ernst

La Fontaine de Max Ernst

Amboise, een dynamische en culturele stad, neemt je mee op een reis door zijn eigen visie op kunst, met hedendaagse werken, zoals de Fontein "met spuwers, met grappige mensen, met genialiteit" van Max Ernst. Dit eigentijdse werk, zowel poëtisch als speels, herinnert aan de grillige kant van de vieringen aan het hof van François 1er...

  • Domaine de Dugny

    Loir et Cher

    -

    Onzain

    • Familie camping
    • In de buurt van de dierentuin van Beauval
    • In het hart van de kastelen van de Loire
    • Visvijver
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!