Que faire à Saint Gilles Croix de Vie

Vakantie in Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Saint-Gilles-Croix-de-Vie is een badplaats in de Vendée, in het departement Loire-Atlantique. Begrensd door de Atlantische Oceaan, staat het bekend om zijn stranden en zijn milde, zonnige klimaat. We hebben het geluk dat we twee campings hebben in de buurt van Saint-Gilles-Croix-de-Vie. 

Als u op zoek bent naar een gezinsvakantie in de Vendée, verwelkomen onze 4-sterren Siblu campings u in een idyllische omgeving! Onze campings Le Bois Dormant en Le Bois Masson liggen vlakbij het mooie stadje Saint-Gilles-Croix-de-Vie.

Wat is er te doen in Saint-Gilles-Croix-de-Vie?

  • L'atelier de la sardine

    L’atelier de la Sardine

    Saint-Gilles-Croix-de-Vie is de eerste sardinehaven aan de Atlantische kust. Het Atelier de la Sardine is een museum gewijd aan de voorouderlijke knowhow van de stad, de productie en de kunst rond het visje dat wij zo graag eten. Vertrek met souvenirs voor fijnproevers!

  • La tour Joséphine

    La tour Joséphine

    Deze historische vuurtoren is een belangrijke attractie in de stad. Gebouwd in 1851 en actief sinds 1852, werd het genoemd naar keizerin Josephine. Vroeger was het gebruikelijk dat pasgetrouwden rond de vuurtoren liepen als teken van geluk. Nu is het jouw beurt!

  • Char à voile à la Grande plage

    Zeilboot op de Grande plage

    Als u een camping aan zee zoekt, hebben de prachtige stranden van de Vendée veel te bieden. De wind en de wijde omgeving maken het mogelijk een sport te beoefenen die door jong en oud wordt gewaardeerd: strandzeilen. Wij verwijzen u graag naar de spelers die deze dienst aanbieden.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

De gastronomie

Sardines zijn een culinaire specialiteit van de stad. Ze kunnen vers gekocht worden van april tot september of ingeblikt.

De must-see bezoekjes

L'atelier de la Sardine,, de Josephine toren, de Grande plage, de velo-rail, de haven, een boottocht en de omliggende steden met Les Sables-d'Olonne...

Surf picto

Sport

Zeilen, kanoën, peddelen, boottochten... Op onze campings in de buurt van Saint-Gilles-Croix-de-Vie kunt u profiteren van onze watercomplexen (zwembad, peuterbad, waterglijbanen...).

Buitenactiviteiten

Le vélorail

De velorail

De velo-rail, die het midden houdt tussen een fiets en een tandem, is een unieke activiteit in de omgeving van Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Ontdek tijdens uw verblijf op onze camping deze leuke activiteit. Stap aan boord van deze kleine draisines voor een ontdekkingstocht midden in de natuur door Saint-Maixent en het viaduct van Vie.

La pêche en bateau

Vissen op de boot

U ziet, vissen is een must in Saint-Gilles-Croix-de-Vie! Het is jouw beurt om op een boot te stappen met je uitrusting. Uw verblijf op onze camping zal des te onvergetelijker zijn.

La plage de Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het strand van Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het Grande Plage is een van de mooiste stranden van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Geniet van verfrissende zwempartijen en wateractiviteiten zoals strandzeilen en windsurfen.

De must-haves

  • Les vignobles de Brem

    De wijngaarden van Brem

    Deze 120 hectare wijngaarden nemen u mee in een uniek verhaal. De wijngaard van Brem, niet ver van de zee en gevoed door het stuifwater, wordt gedeeld door 7 telers die rosé, rode en witte wijn produceren. Een bezoek is een must!

  • Les marais salants de Saint-Hilaire-de-Riez

    De zoutpannen van Saint-Hilaire-de-Riez

    Zout wordt het witte goud van de streek genoemd... In deze boerderij ontdekt u alles over de cultuur van de zoutpannen. Vertrek met zout in je bagage!

  • Dino’s Park à Saint-Gilles-Croix-de-Vie

    Dino’s Park in Saint-Gilles-Croix-de-Vie

    Dit tropische park heeft van Saint-Gilles-Croix-de-Vie een paradijs voor kinderen gemaakt. Dino's Park ligt aan het strand en heeft meer dan 200 prehistorische dieren.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

sardine

Les sardines

La tourte vendéenne

La tourte vendéenne

Le pain perdu à la crème fraîche

Le pain perdu à la crème fraîche

La crevette rose de Saint Gilles

La crevette rose de Saint Gilles

Les biscuits bretons (palets bretons)

Les biscuits bretons (palets bretons)

Les coques vendéennes

Les coques vendéennes

De must-see excursies

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne is een ideale vakantiebestemming. U kunt genieten van de witte zandstranden aan de Atlantische Oceaan, navigeren langs de kust van de Vendée en winkelen in de mooie steegjes.

Saint-Jean-de-Monts

Saint-Jean-de-Monts

Saint-Jean-de-Monts is een zeer populaire badplaats met veel activiteiten: windsurfen, kitesurfen, strandzeilen en fietsen. Wandel langs de stranden, slenter op de markten en in de winkels. U kunt ook een bezoek brengen aan de vuurtoren van Saint-Jean-de-Monts en het eiland Saint-Nicolas, het grootste eiland in de Vendée. Vergeet de wandelpaden niet waarmee u de aanwezige flora en fauna kunt ontdekken.

Le Puy du Fou

Le Puy du Fou

Dit iconische bezoek is de omweg waard! Dompel jezelf onder in de geschiedenis door de grandioze shows van Puy du Fou. Woon optredens bij die worden georganiseerd door ridders, komieken en artiesten van hoog niveau voor een onvergetelijke ervaring.

 

  • Le Bois Dormant

    Vendée

    -

    Saint-Jean-de-Monts

    • Gratis kinderclub
    • Een ontspannen sfeer
    • In de buurt van het eiland Noirmoutier
    • Aan de kust
  • Le Bois Masson

    Vendée

    -

    Saint-Jean-de-Monts

    • Wellness-ruimte
    • Chalet XXL
    • Professionele animaties
    • Waterpark
Ontdek andere regio's

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!